×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  پنج شنبه - ۲۷ دی - ۱۴۰۳  
false
true
مشروح خطبه های نماز جمعه چغادک

نماز جمعه این هفته نیز با امامت حجت الاسلام والمسلمین سید مجید موسوی اقامه شد ودر خیل عظیم نماز گزاران ،مردم شاهد حضور پر رنگ استاندار بوشهر وهیات همراه در جمع خود بودند

به گزارش "چغادک نیوز"،خطیب جمعه چغادک در خطبه اول ابتدا خود و نماز گزاران را به تقوی الهی توصیه نمود ودر ادامه بحث هفته گذشته پیرامون تکامل انسان در مورد اخلاق گفت :



در جمعه های گذشته مباحثی در مورد عمل و علوم حقیقی مباحثی را عرض کردیم که از منظر اهل بیت علوم واقعی ونافع در جهت تکامل انسان سه مورد هست عقاید ، احکام و اخلاق چونکه انسان دارای سه نوع وجود است : وجود عقلی(یاغیب) ، وجود برزخی (یاخیال) و وجود دنیایی ( یا شهود) لذا علوم یا مربوط به علوم عقلی است که به آن عقاید گفته می شود یا قلبی است که اخلاق است یا قالبی و دنیایی است که احکام است .



علم عقاید و احکام را به صورت مجمل عرض کردیم این جمعه به علم اخلاق می پردازیم اخلاق در لغت جمع خلق یعنی خوی و سرشت است و اصطلاحا علم اخلاق به معنی مجموعه ملکات نفسانی و صفات و خصایص روحی است و به تعبیر حضرت امام (ره) : اخلاق علم انسان سازی است .



وبه زبان ساده تر علم اخلاق مجموعه ای از قوانین مربوط به رفتار انسانهاست که شخص می تواند به واسطه مراعات آنها به هدفش (تکامل) برسد …..



علم اخلاق در عین سادگی بسیار سخت است سادگی علم اخلاق از این جهت که آموزه های آن با فطرت انسان سر و کار دارد لذا همه می فهمند و درک می کنند همه می دانند بخل بده و جود و بخشش خوبه ، همه می دانند آلودگی و تاریکی بده و پاکی و نورانیت خوبه همه می دانند مهربانی و خوش اخلاقی خوبه و بی رحمی و بد اخلاثی بده و صفات اخلاقی دیگر اماعمل کردن به علم اخلاق سخته چونکه با خواسته ها و تمایلات نفسانی منافات دارد و اگر کسی بخواهد به دستورات اخلاقی عمل کند باید با هوای نفس مبارزه و مخالفت کند .



اخلاق معنای واقعی زندگی را به انسان می دهد ، برای گروهی از انسانها معنای زندگی در بهتر خوردن ، بهتر پوشیدن و لذت بردن خلاصه می شود .



اما نتیجه این زندگی در مقایسه با دیگران چیزی جز اندوه ، افسرگی ، حسرت و حسادت ناسپاسی و نا امیدی نیست .



اما علم اخلاق زندگی برای انسان ترسیم می کند که توام با خداخواهی و معنویت باشد لذا انسان می داند چرا باید زندگی کند لذا از سرگردانی ،دنیا طلبی و صفات ناپسند اخلاقی خارج می شود و از پاکی و طهارت خود لذت می برد و مشکلات و سختی ها نا امیدش نمی کند .



پیامبر مکرم اسلام  می فرمودند : « اگر از دنیا آنچه من می دانم شما هم می دانستید جان های شما از آن احساس راحتی می کرد» این حالت زمانی است که ما باور کنیم که دنیا گذرگاه است  موقت است و سختی های دنیا راحتی های آخرت است .



اگر اخلاق نباشد نماز و روزه هم فایده ای ندارد . خدمت پیامبر مکرم  عرض کردند : « ان فلانه تصوم النهار و تقوم اللیل وهی سیئه الخلق توذی جیر انها بلسانها فقال لاخیر فیها هی من اهل النار».



عرض کردند فلان خانم شبها را عبادت می کندو روزها روزه می گیرددرحالی که بداخلاق است بازبانش



همسایه هارااذیت می کندپیامبرفرمود:خیری در اونیست اوازاهل جهنم است.



آنقدر اخلاق حائز اهمیت است که پیامبر در مورد بعثت خود فرمودند: انما بعثت لاتتم مکارم الاخلاق » بدون اخلاق نیک انسان حتی نمی تواند خانه و منزل خود را اداره کند . اما م صادق (ص) فرمودند : «  مرد برای اداره منزل و خانواده خود به سه خصلت نیاز دارد که اگر در طبیعت او نباشد باید خود را با تکلف به آنها وا دارد : معاشره جمیله و سعه بتقدیر و غیره بتحصّن»



خوش رفتاری ، گشاده دستی سنجیده ، و غیرت



و در بحث ثمره اخلاق فرموده اند : « علیکم بحسن الخلق فانه یبلغ بصاحبه درجه الصائم القائم » ملازمت داشته باشید به اخلاق نیک چونکه صاحبش را به درجه روزه دار شب زنده دار می رساند .



علم مهم اخلاق تنها راه به دست آوردن آن اهل بیت و علوم و حیاتی است و غیر از آن منع دیگری نداردچونکه هیچ کس جز خداوند اشراف کامل به روح و روان انسان ندارد لذا تنها کسانی که علمشان علم الهی است می توانند علم اخلاق و عرفان واقعی را به ما نشان دهند . در مباحث اخلاقی نمی توانیم از نظریات فروید و دانشمندان دیگر غرب پیروی کنیم اونها مثلا میگن شهوت را باید آزاد بگذاری تا انسانها سیر بشوند در حالی که این آزادی باعث سرکشی و طغیان قوه شهوانی می شود لذا اسلام دستور به کنترل این قوه شهوانی می دهد لذامی فرمایند نفس باید تربیت شود.



امروزه هم که می بینیم عرفانهای نوظهور زیاد شده و خیلی ها جلسات عرفان می گذراند و ادعای عرفان می کنند و جوانان دور آنهاجمع می شوند نشان می دهد که جوانان ما تشنه اخلاق و عرفان حقیقی هستند اما وقتی اشباع نشوند و کسی عرفان حقیقی را به آنها یاد ندهد به سمت این فرقه های ظاله می روند . لذا مبحث اخلاق و عرفان اسلامی باید در جامعه جدی گرفته شود و جوانان علاوه بر کتابهای اخلاق به دنبال استاد اخلاق مهذب و وارسته باشند و مواظب باشند گرفتار مدعیان دروغین نشوند .



خطبه دوم                                                                    



ایام ماه پر فضیلت ذی الحجه است ماه عبادت و کسب تقواست ثواب دو برابر و گناه در این ماه دو برابر مخصوصا دهه اول این ماه که دهه فجراولیاء خدا است و در قرآن به عنوان ایام معلومات از این روزها یاد شده و از پیغمبر نقل شده که عمل خیر در هیچ ایامی نزد خداوند محبوب تر از از این دهه نیست. روزه گرفتن نه روز اول این ماه معادل روزه تمام عمر و خواندن نماز مخصوص بین مغرب و عشاء فضیلت ویژه ای دارد و مخصوصا روز عرفه که فضیلت فوق العاده دارد دعای عرفه بخوانید خیر و برکت و رفع گرفتاری و فرج را از خداوند بخواهید بسیار فضیلت دارد مخصوصا اگر در زیر آسمان و در بیابان باشد برای کسی که توفیق پیدا نکرده در صحرای عرفات حاضر شود توی بیابان ها بروید به یاد صحرای عرفات با خدا نجوا کنید خدا این حالت تضرع را بیشتر دوست دارد .



نماز عید قربان را هم مثل نماز عید فطر باشکوه و در زیر آسمان برگزار کنید . سنت قربانی را هم دست به دست هم دهیم و احیا کنیم بسیار مهم است، پیامبر (ص) فرمود: « یغفر لصاحبه الاضحیه عنداول قطره تقطر من دمها» اصلا فلسفه عید قربان همین مطلب است .



پیامبر فرمود:  « انما جعل الله الاضحی لشبع مساکینکم من اللحم فا طعموهم»



درباب قربانی روایت زیاد داریم هر گروهی هر محله ای و هر مسجدی به کمک همدیگر چند قربانی بخرند  و بعد از نماز عید قربانی کنند و بین فقرا تقسیم کنند . بیماریها را از شما دفع می کند ، بلاها را دفع می کند ،رزق و روزی شما را زیاد می کند ، ضرر که نمی کنید هیچ ، بلکه به منفعت زیادی می رسید .



سه شنبه هفتم ذی الحجه سالروز شهادت جانسوز مولی باقر علم النبیین امام محمد باقر (ع) است و همچنین نهم ذی الحجه سالروز شهادت حضرت مسلم ابن عقیل است عزاداری این ایام را باید باشکوه برگزار کنیم ایام باقریه داشته باشیم .



امام محمد باقر (ع) به گردن اسلام ، شیعه و جهان حقوق عظیمه ای دارند دانشگاهی که اما صادق(ع) رونق بخشیدند موسس این دانشگاه امام باقر(ع) بودند.



بنده باز هم همه را سفارش می کنم به فراگرفتن و احیاء علوم بر جامانده از امام باقر و امام صادق(ع)مکتب الصادق (ع) را جهت آموزش علوم امام صادق(ع) تاسیس نمودیم . ان شاء الله همه شما مردم بزرگوار و مخصوصا خیرین عزیز در این امر مهم یاری فرمائید تا باقیات الصالحات برای شما باشد .



سوم ذی الحجه سالروز اعزام حضرت امیرالمومنین(ع) در سال نهم هجری توسط پیامبر جهت اعلام برائت وخواندن آیات اول سوره برائت درمناسک حج درجمع مشرکین است ابتدا پیامبرابوبکر رافرستاد



منتهاجبرئیل برپیامبرنازل شدعرض کرد:خداوندمی فرمایدکسی جزشمایاشخصی که ازشما باشد(یعنی



ازجنس شما ونفس شما)نمی توانداین مسولیت را انجام دهد



مانیزفرزندان امیرالمومنین دراین ایام که دشمنان کمر همت بسته اندتابتوانندباتحریم واعمال فشارهای اقتصادی وحتی منع پخش بعضی ازشبکه های ماهواره ای ایرانی می خواهند مارا ازاسلام نظام وانقلاب



جداکنندبه این دشمنان اعلام می کنیم که مافرزندان حیدر وفرزندان سیدالشهدا حسین (ع)محکم



پای آرمانهای انقلاب ایستاده ایم وتاآخرین قطره خون خود ازاین نظام مقدس ورهبرعزیز خود دفاع



خواهیم نمود.                                                                



درپایان ضمن خوش آمدگوی خدمت استاندارمحترم عرض می کنیم خواسته به حق همیشگی مردم



استقراربخش درشهرچغادک است که ان شاءالله باهمت بالای استاندار محترم این امرمحقق گردد



که مشکلات عدیده این شهرحل شود .

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false