- 23 بهمن 1392
- اخبار چغادک
- کد خبر 35585
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
false
true
true
true
سایز متن /
true
تصور غالبی که از شهید وجود دارد این است که ایشان به مانند بسیاری دیگر به تبلیغ و ترویج آموزهای اسلام اشتغال داشتند و به دلیل فعالیت خود شهید شدند نکته ای که غفلت شده است پشتوانه مردمی از این شهید است.
به گزارش "چغادک نیوز"، به نقل از "سپاس"،ناگفته های فراوانی درباره شهادت شهید ابوتراب عاشوری وجود دارد. بطوری که بسیاری از مردم درباره نحوه به شهادت رسیدن آن شهید هیچ اطلاعی ندارند. و سوالات متفاوتی را از خانواده وی می پرسند.
جواب سوالات نیاز به مقدمه تقریبا طولانی دارد تا بتوان پاسخی شایسته و واقع بینانه به همه سوالات داده شود در این رابطه خبرنگار ما مصاحبه ای با برادر شهید ، حاج محمود عاشوری انجام داده است که به شرح زیر می باشد:
درباره زندگی شخصی شهید عاشوری صحبت کنید؟
شهید عاشوری هنگام عزیمت به نجف برای تحصیل ۱۳ سال داشتند . در آنجا از محضر بزرگانی مثل حضرت آیت ا… شاهرودی و ایت ا… خویی و … بهره بردند و از آنها نیز اجازه اجتهاد را گرفت. در گزارش ۴۵/۹/۸ ساواک درباره شهید آمده : برابر سوابق موجود نامبرده از طرفداران امام خمینی است و در زمینه جمع آوری وجوهات خمینی فعالیت دارد. و کتب و نامه هایی از شهرستان های مختلف و عراق برای ایشان ارسال میگردد .
عزیزانی چون راشد یزدی که به بوشهر هم زیاد سفر می کند از همکلاسی های درس و بحث شهید عاشوری بوده اند می گوید: استعداد خوب شهید باعث شده بود ایشان در میان طلبه ها به خصوص منطقه دشتی اسم و رسمی پیدا کند. مرحوم آیت الله لنکرانی برای شاگران خود نقل کرده اند شهید در میان طلبه های آن زمان چهره ای شاخص بودند ، هم سخنران خوبی بود هم منبری می رفتند و روضه هم می خواندند.
بعد از مرجعیت آیت الله بروجردی شهید عاشوری در نجف بودند، آیت الله حکیم به شهید عاشوری می گویند از شما می خواهم یا در حوزه نجف بمانید و به مرجعیت برسید و من مرجعیت شما را تضمین می کنم و این قابلیت ( مرجعیت ) را در شما می بینم و یا اینکه برای رضای خدا بروید و در شهر و محله خود تبلیغ دین کنید. بروید فکر کنید که کدام یک به صلاحشماست بعد بیایید تا همان را انجام دهیم.
آقای نبوی می گوید شهید را چند روزی متفکر دیدم و احساس کردم خیلی با خودش کلنجار می رود وقتی که از او پرسیدم خیلی تو فکری، چیزی شده؟ شهید جریان را باز گو کرد و گفت چنین مسئله ای پیش آمده و من بر سر دوراهی قرار گرفتم که در اینجا بمانم و درسم را ادامه بدهم یا به بوشهر برای تبلیغ بروم . بعد از چند روز شهید به دیدار آیت الله حکیم می رود و می گوید من تصمیم گرفتم ام از مرجعیت و مقام بگذرم و برای رضای خدا برای تبلیغ به شهر خودم بروم.
آیت الله حسینی بوشهری نماینده مردم بوشهر در مجلس خبرگان رهبری و مدیر حوزه های علمیه می گوید از افتخارات من این است که الفبای طلبگی را در منزل شهید عاشوری خوانده ام. افراد بسیاری هستند که با شهید ارتباط داشتند، حتی از سربازان و افسران ارتش هم خدمت شهید عاشوری می رسیدند، آقای افضل نژاد هنگام خدمت سربازی یکی از شاگردان شهید عاشوری بودند، وی اولین فرماندار بوشهر بعد از انقلاب بودند و الان تهران هستند .
یکی از افسران ارتش هم بعد از پایان ساعات اداری خدمت شهید می رسیدند. طلبه های بسیاری نزد شهید درس می خوانند.
در آن زمان طلبه های که برای تبلیغ می آمدند ابتدا پیش شهید عاشوری می رفتند و شهید با ارزیابی علمی و توانایی های آنها محل مناسبی برای آنها مشخص می کرد این اقدامات را به شیوه ای که آیت الله حکیم گفته بودند انجام می دادند.
شهید چه نگاهی به ولایت فقیه داشت ؟
ولایت فقیه بر پایه حکومت اسلامی از اعتقادات شهید عاشوری بود . ایشان مدیر و مطیع محضر حضرت امام (ره) بودند و ولایت فقیه اعتقادی بود، که بخاطر آن جان خود را فدا کردند.
درباره ارتباط شهید عاشوری با امام برای ما بگویید؟
آشنایی شهید عاشوری با امام خمینی(ره) از سال ۴۱ آغاز شد. مرحوم سید احمد هاشمی پیکر نقل می کنند : شهید عاشوری و چند نفر از مریدان ایشان از بوشهر در سال ۴۷ برای زیارت کربلا و دیدار امام (ره) در نجف رفتند و زمانی که شهید با همراهان خود به خدمت امام(ره ) رسیدند در این دیدار شهید عاشوری پاکتی را از جیب خود بیرون آورد و جلوی امام گذارشت ، وقتی امام از محتوای پاکت سوال کرد، شهید فرمود هنگام عزیمت تعدادی از مقلدین شما وجوهات شرعی خود را به من دادندکه خدمت شما بیاورم.
امام (ره) که تا پیش از این لبخندی به لب داشت به یکباره برافروخته شده و گفت چرا این پول ها را از ایران برای من آوردی؟
شهید عاشوری گفت: مقلدین شما گفته اند به شما برسانیم و ما اطاعت کردیم.
امام (ره) می گوید این پول ها باید در ایران خرج شود، مگر شما در ایران کار نمی کنید؟ مگر شما برنامه ها را پیگیری نمی کنید؟ دیگر این کارها را انجام ندهید و برای اینکه تا اینجا آمده اید مقدار نا چیزی از این پول را برداشتند و بقیه پول را به شهید دادند و به دفتر دارشان هم فرمودند که رسید این پول ها را به ایشان بدهید تا برای مقلدین ما ببرند. این خاطره میزان نزدیکی و اعتماد امام به شهید عاشوری را نشان می دهد.
شهید عاشوری پیام های امام(ره) را چگونه منتشر و توزیع می کردند؟
انتقال پیام ها و مطالب امام(ره) یکی از فعالیت های شهید عاشوری بود . جذب و آگاه سازی مردم به خصوص جوانان از فعالیت مهم شهید بود که تاثیر به سزایی در انتقال پیام و خواسته های امام (ره) به مردم داشت . شهید ابتدا جوانان را به خود جذب می کرد وبا اماده سازی آنان بعد پیام ها و نوارها که با زحمت و مشقت بسیار به دست ایشان رسیده بود تکثیر و بین مردم توزیع می کردند . بخشیدیگر از پیام های امام (ره) هم در سخنرانی های شهید به مردم منتقل می شد.
رفتار شهید عاشوری و ارتباط ایشان با مردم چگونه بوده است؟
شهید عاشوری جذبه خاصی داشتند ودر هر مجلسی و محفلی که حضور میافتند افراد زیادی شیفته و مرید ایشان می شدند .
جالب است بدانید برخی مسئولان ادارات بوشهر هم نسبت به ایشان ارادت داشته احترام خاصی قائل بودند. شهید عاشوری نقل می کردند در دفعاتی که توسط ساواک دستگیر و باز جویی می شدند هیچگاه بی احترامی و توهینی به ایشان نشد با اینکه می دانشتند ایشان از مخالفین رژیم شاه و فعالان انقلابی هستند.
تصور غالبی که از شهید وجود دارد این است که ایشان به مانند بسیاری دیگر به تبلیغ و ترویج آموزهای اسلام و… اشتغال داشتند و به دلیل فعالیت خود شهید شدند نکته ای که از غفلت شده است پشتوانه مردمی این شهید است.
نحوه شهادت ایشان چگونه بوده است؟
سال ۵۷ زمان شریف امامی روز عید فطر ۵۷شهید عاشوری در میدان شکری خطبه ها را می خواند و طوری به حکومت می تازد که مردم احساس کردند با این سخنرانی احتمال دستگیری او وجود دارد بنابراین ذور ایشان تجمع و تا منزل مشایعت می کنند بعد از پراکنده شدن مردم ساواک شهید عاشوری را دستگیر کردند.
به استناد اسناد ساواک و اعترافات قاتلین ایشان در شیراز در حدود ۱۰ آذر ۵۷ زمان تیمسار ازهاری او بخشنامه ای به تمامی استانداری ها ارسال میشود تا برای مقابله با تظاهرات مردم و سرکوب جلسه ای با فرمانداران و معتمدین محلات برگزار کنند و نظرات خود رابری ارام کردن فضا بیان کنند.
حاصل جلسه ۴ ساعته ساواک در بوشهر یک جمله بود و آن هم این است که برای اینکه بوشهر به آرامش برسد و تظاهرات سرکوب شود راهش خروج شخصی به نام شیخ ابوتراب عاشوری از بوشهر است.
در عملیات دستگیری شهید عاشوری شهربانی مجری عملیات بود و پرسنل نیروی هوایی پشتیبانی را بر عهده داشتند و ساواک هم ناظر عملیات بود.
حضور پرسنل نیروی هوایی برای اولین بار بود که اتفاق می افتاد، برداشت آنان این بود که اگر دستگیری شهید موفقیت آمیز نباسد امکان دارد شهید با صدور دستور مبارزه باعثشود عوامل رژیم به مانند انگلسی ها از بوشهر متواری شوند.
مبارزه شهید بیشتر تئوری داشت و با احتیاط کامل و مخفیانه صورت می گرفت.
خاطره ناگفته ای از شهید می توانید د برای ما بازگو کنید ؟
پسر عمویم نقل می کند ، روزی خدمت شهید رسیدم به من گفت می آیی برویم عیادت یکی از بیماران من هم قبول کردم و با ایشان همراه شدم . در مسیر منتهی به منزل شخصی که به ایادت وی می خواستم برویم چند جوان در حال بازی قمار بودند که با دیدن شهید به احترام در محضر آن بلند شدند و شهید عاشوری با آنها سلام کرد و عذر خواهی کردند و گفتند قصد قطع بازی شما را نداشتیم چون مسیر ما بود ناچار شدیم بازی شما را یهم بزنیم و این ما جرا گذشت . روز بعد قبل از اذان ظهر به منزل شهید رفتم و دیدم چند جوان مودب و شکیک پوش آنجا نشسته اند و شهید جلوی آنها هر کدام یک کتاب و یک میوه گذاشته است بعد ها متوجه شدم که این جوانان همان جوانان قمار بازی بودند که بازی آنها را خراب کرده بودیم. برخورد شهید باعث هدایت آنان شد و از کسانی بودند که حتی یک نماز در روز را پشت سر شهید عاشوری می خواندند.
چه کسانی در کنار شهید عاشوری بیشتر بودند؟
مرحوم عبد الحسین باباخوانی ، شهید هندی زاده (درمحضر شهید عاشوری به ایشان می گفتند آچار فرانسه ) ، عبدالله فاتحی ، حاج سید علی هاشمی پیکر و افراد بسیار دیگری که نام آنها را از یاد برده ام بخصوص از شهرها و روستاهای استان
false
true
false
true