×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  شنبه - ۲۹ دی - ۱۴۰۳  
false
true
قطع گسترده درختان در دیر و ابراز ناراحتی مردم/ اظهارات متفاوت مسئولان

قطع درختان در شهرستان دیر باعث نارضایتی و اعلام نگرانی‌هایی از سوی مردم این شهرستان شده است و خواستار توقف این روند هستند اما اظهارات مسئولان در مورد چرایی این موضوع دارای تفاوت‌هایی است.

به گزارش "چغادک نیوز"،  به نقل از خبرنگار مهر، دین مبین اسلام مردم را به تماشای گیاهان سرسبز دعوت کرده است و کاشت درخت را نوعی صدقه معرفی می‌کند و همچنین نقش بسیار مهم درختان و گیاهان در زندگی بشر بر هیچکس پوشیده نیست.

جذب پرتو های مادون قرمز و ماوراء بنفش،  جذب گرد و غبار، تولید اکسیژن، تعدیل و تلطیف آب و هوا، موثر در کاهش آلودگی صدا، بهبود کیفیت آب و خاک و هوا، تعادل دمای محیط، حفاظت از خاک و تأمین بخشی از مواد غذایی مورد نیاز انسان، اندکی از سودمندی‌های فراوان آنها است.

کمبود گیاهان، بی مهری، تخریب و نابودی درختان به ویژه در دوره زندگی ماشینی کنونی، فاجعه نابودی شهرها بر اثر آلودگی هوا و محیط زیست و انقراض نسل انسان و حیوان را به دنبال خواهد داشت.

از این رو لازم است اهمیت وجود درخت و آثار آن در زندگی، برای مردم بیشتر تبیین گردد و درختکاری به عنوان یک حرکت نمایشی و خاص «هفته درختکاری» دیده نشود بلکه به عنوان یک فرهنگ در جامعه نهادینه شود تا شاهد نتایج بهتری در زمینه محیط زیست باشیم.

طی روزهای اخیر، انتشار تصاویر قطع درختان شهر دیر در شبکه های اجتماعی، نگرانی را در بین مردم به دنبال داشت تا آنجا که رئیس شورای اسلامی شهرستان دیر نیز به آن واکنش های شدیدی نشان داد و از رسانه‌ها به عنوان نمایندگان افکار عمومی خواست در این زمینه از مسئولان پاسخ بخواهند.

قطع درختان در شهر دیر، یک حرکت غیرقابل قبول از سوی جامعه قلمداد می شود و به همین دلیل بی صبرانه منتظر پاسخگویی مسئولان امر درباره چرایی و علت آن هستند.

اظهار بی اطلاعی شهردار دیر از علت قطع درختان

شهردار دیر با اظهار بی اطلاعی در مورد علت این ماجرا به خبرنگار مهر گفت: قطع درختان در محل سازمان صدا و سیمای دیر صورت گرفته و از آنجا که محدوده این مکان از سه سمت محصور و از سمت دیگر نیز به یک کوچه شش متری راه دارد که همه این مسیرها توسط درختان پوشیده شده‌اند، شهرداری در هنگام این اتفاق متوجه موضوع نشد.

علی منصوری افزود: از قبل هم سازمان صدا و سیمای دیر از شهرداری استعلام نگرفته و یا به هماهنگی برای انجام چنین عملی، اقدام نکرده بود.

وی با بیان اینکه این درختان، در تلطیف و خنک کردن هوای آن منطقه نقش بسزایی داشته و مردم شهر نیز به آنان علاقه خاصی داشتند، اظهار داشت: پس از شنیدن ماجرا، طی تماس با مسئولان صدا و سیمای دیر از آنان توضیح خواستیم که گفتند: به دلیل شکسته و افتاده بودن برخی درختان و اینکه بنا شده این محل در آینده در یکی از طرح های شهرداری به خیابان تبدیل شود، به قطع درختان مبادرت ورزیدیم.

قتل درختان را محکوم می کنیم

شهردار دیر تصریح کرد: این پاسخ مسئولان صداو سیما در حالی است که شهرداری فعلا به آن مکان هیچ نیازی نداشته و بودجه لازم برای تبدیل آن مکان به خیابان را هم در اختیار ندارد و شورا و شهرداری نیز درباره این اقدام هیچ درخواستی نکرده است.

منصوری با ابراز گلایه و ناراحتی از بابت چنین رخدادی گفت: چون این مکان محصور بوده و ملک سازمان صدا و سیما به حساب می آید، ما هیچ اختیاری برای پیشگیری و یا برخورد با این موضوع نداریم.

وی گفت: مردم از این موضوع ناراحتند و ما نیز این کار را قتل درختان می دانیم و آن را محکوم می کنیم.

صدا و سیمای دیر درختان محوطه اش را هرس کرده است

فرماندار دیر اما در این خصوص اظهار نظری کاملا متفاوت با شهردار دیر داشت و در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: صدا و سیمای این شهرستان درختان محوطه اختصاصی خود را هرس کرده و طبق قانون نیازی به اجازه گرفتن از هیچ ارگانی برای اینکار نداشته است.

حمزه اعتماد افزود: سازمان صدا و سیمای دیر برای این موضوع با صدا و سیمای مرکز استان که زیر نظر آن فعالیت دارد، هماهنگ کرده و به دلایلی همچون باز کردن مسیر کوچه منتهی به این محل و همچنین مسائلی نظیر فشار این درختان بر روی کابل برق و بروز خطراتی مثل آتش سوزی و قطع برق در آینده، اقدام به قطع تعدادی از درختان محوطه حدودا ۳۰ هکتاری خود کرده است.

برخی افراد بی دلیل این موضوع را بزرگ کردند

وی اضافه کرد: برخی از این درختان مزاحم رفت و آمد پرسنل این سازمان بوده و از آنجا که به عنوان یک نهاد مستقل و مالک آن محل هستند، ممکن است در صورت صلاحدید در آینده هم تعداد دیگری از درختان شان را قطع کنند.

فرماندار دیر با بیان اینکه برخی افراد بی دلیل به این موضوع دامن زده و آن را بزرگ کرده اند، افزود: قدمت ساختمان صدا و سیمای دیر به قبل از انقلاب برمی گردد و درختان آن اکثرا از نوع «گز» و «کهور» هستند که قبل از قطع آنها نیز، تعدادی درخت لیمو به جایشان کاشته اند.

صدا و سیما از گونه‌های درختان استعلام گرفت/ دلایل قطع درختان

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست شهرستان دیر در این زمینه به مهر گفت: حدودا سه یا چهار ماه پیش صدا و سیمای دیر طی یک استعلام از محیط زیست خواست تا نسبت به شناسایی گونه های درختی موجود در محوطه این سازمان نظر کارشناسی خود را اعلام کند.

عبداله نجفی افزود: این استعلام صدا و سیمای دیر به منظور جلوگیری از قطع احتمالی درختان در معرض خطر بود که پس از نظر کارشناسی همکاران ما در محیط زیست، آن درختان از نوع «کهور» و «گز»، شناسائی شدند.

وی تصریح کرد: دلایل صدا و سیمای دیر برای قطع این درختان، توسعه شهر از سوی شهرداری عنوان شد که تنها راه آن، قطع درختان بود ضمن اینکه با این کار مسیر آمد و شد به این سازمان نیز باز می شد.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست شهرستان دیر با اشاره به اینکه قطع این درختان به لحاظ تامین امنیت آنجا توسط نیروی انتظامی هم کمک می‌کرد، ادامه داد: این درختان می توانستند در مواقع بحرانی و بارندگی های شدید، با افتادن در معابر و یا برخورد با تیر برق، خطرات و مشکلاتی را به وجود آورند.

نجفی افزود: تجمع جانوران موذی مثل موش و سگ در این مکان نیز یکی دیگر از دلایل صدا و سیما برای قطع تعدادی از درختان در این محل است.

وی با بیان اینکه اراضی این محل متعلق به صدا و سیمای دیر است که از قبل درختکاری شده و محیط آن با همه جای دیر متفاوت بوده اذعان داشت: در موضوع قطع درختان ممکن است اشتباهی نیز صورت گرفته باشد که از دید ما پنهان مانده و باید با بررسی بیشتر در این زمینه اظهار نظر شود.

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false