×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۲۶ دی - ۱۴۰۳  
false
true
کارشناس کشاورزی: حفظ کاربری اراضی کشاورزی در اجرا دچار مشکل است

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: حفظ کاربری در اراضی کشاورزی در قوانین تعریف و تضمین شده ولی در اجرا دچار مشکل است.

به گزارش "چغادک نیوز"، قاسم جعفروند' روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: عوامل متعددی است که مانع بهتر اجرا شدن قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها می شود.

وی افزود: به طور مثال تجربه نشان داده پس از فوت زارع یا صاحب سند، وراث حاضر نمی شوند متفقاً در زمین مورث خود فعالیت کشاورزی همچون گذشته ادامه دهند و اکثراً تمایل دارند سهم الارث خود را به هر طریقی تفکیک کند تا با این راه در زمینی که متعلق به خود می دانند فعالیت کشاورزی کنند.

جعفروند همچنین در پاسخ به این سووال که آیا در قالب تشکلی مانند تعاونی نمی توان یکپارچگی زمین را حفظ و سود حاصل را توزیع کرد، اظهار کرد: بعد از اجرای قانون اصلاحات اراضی یکی از شروط تحویل زمین به زارعان تقبل عضویت در تعاونی کشاورزی روستای مورد نظر بود ولی زارعان به طور عملی بصورت عرفی اراضی واگذار شده را تقسیم و مورد بهره برداری قرار داده اند و لفظ تعاونی کشاورزی فقط در پرونده ها و اسناد زارعان درج شده است و در عمل به منصه ظهور نرسیده است .

وی افزود: حتی بعد از انقلاب اسلامی هم آن قسمت از اراضی تحت مالکیت مالکان غاصب که بصورت یکپارچه باقی مانده بودند از آنان خلع و در قالب تعاونی های تولید در اختیار کشاورزان کم زمین و بی زمین قرار گرفت تا بصورت مشاع مورد بهره برداری گرفته و فقط منافع حاصل از آنها در بین کشاورزان مربوطه تقسیم شود.

جعفروند خاطر نشان کرد: لیکن این گونه اراضی نیز به سلیقه خود کشاورزان و به نسبت سهم آنان بصورت عرفی تقسیم شده و از یکپارچگی خارج شده است.

وی گفت: بر این اساس نیاز به فرهنگ سازی و تسهیل قوانین خاص در این مورد الزامی به نظر می رسد و همانند شرکت های سهامی زراعی که در یک مقطع زمانی در گوشه و کنار کشور به اجرا درآمد.

وی افزود: نظام مالکیت و این تعاریف در گذشته صورت گرفته ولی به علت مشکلاتی که در اجرا پیش آمده موفق نشده است.

جعفروند همچنین با بیان این که از مردم می خواهیم برای حفظ اراضی کشاورزی، ملی و منابع طبیعی وارد میدان شوند و کوچکترین تغییر کاربری را به سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی و همچنین مدیریت های جهاد کشاورزی در شهرستان ها گزارش دهند، گفت: از مردم استان می خواهیم از هرگونه خرید اراضی کشاورزی به منظور تغییر کاربری اجتناب کنند چرا که اداره کل ثبت اسناد و املاک از صدور هرنوع سند مالکیتی به این گونه اراضی منع شده است.

به گفته وی با حفظ یکپارچگی اراضی کشاورزی در قالب تعاونی یا شرکت های سهامی می توان سود خرده مالکان تضمین ، بهره وری را افزایش، اشتغال کشاورزان را ثابت و بهره گیری از ابزار و شیوه های نوین کشاورزی را ممکن کرد.

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false