×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۷ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
استان بوشهر درمعرض انواع آلودگیهای زیست‌محیطی/لزوم مقابله باآلاینده‌ها

استان بوشهر در معرض انواع آلایندگی‌ها از جمله مشکلات فاضلاب شهری، وقوع پدیده ریزگردها، آلایندگی‌های تاسیسات نفتی و گازی قرار دارد که پیشگیری از عواض جبران ناپذیر آنها نیازمند توجه مسئولان است.

به گزارش "چغادک نیوز"، به نقل از  مهر، در کنار پیشرفت‌ها و توسعه‌یافتگی جوامع، عمدتا به علت سرعت صنعتی شدن و توسعه شتابان و بدون کار کارشناسی و ندیدن همه زوایا، مسائل زیست محیطی از اولین موضوعاتی است که نادیده گرفته می‌شود.

پس از آنکه توسعه و پیشرفت در بخش‌های مختلف صورت گرفت، مردم و محیط پیرامونی آن صنایع متوجه می‌شوند که در میان انبوهی از آلودگی‌ها و مشکلات زیست‌محیطی گرفتار شده‌اند.

استان بوشهر در سال‌های اخیر با سرعت بالایی به سوی توسعه و پیشرفت در حرکت بوده است که این موضوع باعث شده در نقاط مختلف استان شاهد رشد صنعت باشیم که یکی از عوارض صنعتی شدن، مشکلات زیست محیطی است.

آلوده شدن محیط زیست باعث می‌شود تا مشکلات بسیار زیادی برای مردم به ویژه برای سلامت افراد و محیط زندگی ایجاد شود که عدم توجه به این مسائل، خسارات جبران ناپذیری در پی خواهند داشت.

آلودگی‌های صنعتی یکی از مهمترین چالش‌های زیست‌محیطی در استان بوشهر است که در شهرستان‌های جنوبی به علت وجود تاسیسات نفت و گاز و پتروشیمی و در شهرستان‌های شمالی نیز به علت وجود تاسیسات تولید نفت و همچنین صادرات نفت، این آلودگی‌ها به وفور مشاهده می‌شود.

فاضلاب شهری به عنوان یکی دیگر از مشکلات زیست محیطی استان بوشهر مطرح است که همه شهرهای استان به نوعی با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند و لازم است که در این زمینه اقدامات مناسبی صورت گیرد.

پدیده گرد و غبار و ریزگردها هم که تقریبا برای تمام کشور شناخته شده است ولی در استان بوشهر علاوه بر ریزگردهایی که از کشورهای همسایه وارد استان می‌شود، در برخی مناطق استان نیز به علت فرسایش خاک شاهد وقوع گرد و غبار و حضور ریزگردها در خانه‌های مردم هستیم.

هر چند در گذشته این دغدغه‌ها خیلی مورد توجه قرار نمی‌گرفت ولی در سال‌های اخیر اقدامات بسیار زیادی برای مقابله با مشکلات زیست‌محیطی در استان بوشهر صورت گرفته است اما این اقدامات کافی نیست و لازم است که اقدامات اساسی در این زمینه‌ها صورت گیرد.

مشکلات فاضلاب در شهرهای ساحلی استان بوشهر

نماینده مردم بوشهر گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: فاضلاب به عنوان یکی از مهمترین دغدغه‌های مردم در شهرهای مختلف استان بوشهر مطرح است و پیگیری‌های بسیار زیادی در این زمینه داشته‌ایم.

عبدالکریم جمیری با بیان اینکه مشکلات فاضلاب بوشهر را به اطلاع رئیس جمهور، معاونین وی، وزیر نیرو و معاونین وزیر نیرو رسانده‌ایم، افزود: عدم ایجاد شبکه کامل فاضلاب در شهرهیا استان باعث بروز مشکلات زیست‌محیطی زیادی برای مردم شده است.

وی تصریح کرد: طرح‌های نیمه تمام فاضلاب را در شهرهای بوشهر و گناوه و دیلم داریم و در شهرهایی چون چغادک نیز این مشکلات به صورت جدی وجود دارد و نیاز است که مسئولان به صورت ویژه این موضوع را ببینند.

نماینده مردم بوشهر گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مشکلات فاضلاب دارای خطرات بسیار ناگواری است، گفت: رئیس جمهور در جمع مردم بوشهر وعده داد که این مشکل رفع شود.

اختصاص اعتبار برای فاضلاب بوشهر

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان بوشهر در پاسخ به خبرنگار مهر گفت: فاضلاب بوشهر، یکی از مشکلات اصلی زیست محیطی استان است که در سفر اخیر رئیس جمهور به بوشهر بر حل آن تاکید و اعتبار آن اختصاص داده شد.

حسین دلشب افزود: با توجه به اینکه تنها در بنادری همچون بوشهر، گناوه و دیلم، تصفیه خانه فاضلاب وجود دارد که آنها نیز کامل نیستند و به این دلیل فاضلاب شهری به دریا سرازیر می‌شود، تشکیل شبکه جمع‌آوری فاضلاب و جلوگیری از آسیب به محیط زیست دریا و زیستگاه‌های آبزیان، یکی از مسائل زیست محیطی اصلی در استان است که در صورت رفع آن، بسیاری از مشکلات محیط زیستی استان بوشهر حل می شود.

وی بیان داشت: در سفر رئیس جمهور و هیات دولت به استان، بنا بر این بود که پروژه‌هایی تخصیص اعتبار شوند که بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و سازمان محیط زیست استان بر این اساس، در دو بخش ملی و استانی، مطالبات را مطرح و پیگیری کرد.

لزوم مقابل جدی با ریزگردها در استان بوشهر

مشکلات ریزگردها در فصل‌هایی از سال آنقدر مردم را آزار می‌دهد که عملا زندگی را برای مردم استان بوشهر بسیار سخت می‌کند و مردم ترجیح می‌دهند که حتی برای کار و تحصیل و . . . هم از خانه خارج نشوند.

بخش قابل توجهی از ریزگردها از کشورهای همسایه برخواسته و وارد کشور می‌شوند که به استان بوشهر نیز می‌رسند و این موضوع باید در سطح کلان ملی بررسی و پیگیری شود.

البته بخشی از ریزگردها نیز در استان تولید می‌شود که در حاشیه برخی از شهرها و روستاهای استان و به علت فرسایش خاک، خشکسالی، برداشت بی رویه از طبیعت و . . . این مشکل ایجاد می‌شود که باید با انجام مطالعات مناسب، زمینه رفع این مشکل فراهم شود.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان بوشهر در پاسخ به مهر گفت: مطالباتی در راستای حل معضل ریزگردها و قانون کنوانسیون تالاب‌ها، در بخش ملی توسط این سازمان در مدت اخیر پیگیری شده است که با همکاری کارگروه های ملی در این زمینه تخصیص اعتبار برای تالاب حله و افزایش درختکاری در جنوب استان انجام شد.

مبارزه با آلودگی های صنعتی هوای عسلویه

دلشب درباره اقدامات صورت گرفته این سازمان به منظور عملیاتی شدن مبارزه با آلودگی های صنعتی هوای عسلویه گفت: در این زمینه دو اقدام انجام شده که در ابتدا کمیته‌ای با حضور معاون محیط زیست کشور و با همکاری وزارت نفت تشکیل شد و مسئله میزان آلودگی هوای عسلویه در نقاط مختلف آن مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: وزارت نفت با همکاری یک شرکت مشاوره خارجی، گزارشی در رابطه با مناطق عسلویه، خارگ و ماهشهر تهیه کرده و با دستور وزیر نفت، دستور پیگیری و اجرای مفاد این گزارش صادر شده است تا هرچه سریعتر نسبت به عملیاتی شدن برنامه‌های اصلاح محیط زیست در نفت و شرکت‌های تابعه آن اقدام شود.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان بوشهر اضافه کرد: همچنین وزارت نفت، گزارش emp از محیط زیست عسلویه نیز به سازمان محیط زیست ارائه کرده و طی آن برنامه های یک، سه و پنج ساله ای را برای کاهش گازهای فلر به این سازمان داده است.

راه‌اندازی انبار مکانیزه گوگرد در عسلویه برای کاهش آلودگی‌ها

حسین دلشب با اشاره به اینکه روزانه یک هزار و ۸۰۰ تن گوگرد در عسلویه تولید شده و باعث اسیدی شدن آب، خاک و هوای آن منطقه می شود اظهار داشت: دومین برنامه سازمان برای کاهش آلودگی هوای عسلویه این است که انبار مکانیزه گوگرد را راه اندازی کند که این کار در حال حاضر در مرحله پیش راه اندازی است.

وی ادامه داد: مشکل فعلی ما احداث واحدهای جدید است و تاکید و نظارت سازمان حفاظت از محیط زیست این است که واحدهای جدید بر اساس زیروفلرین (بدون فلر) و تکنولوژی های نوین احداث شوند تا عملکردشان آلوده کننده نباشد.

افتتاح انبار مکانیزه گوگرد تا دهه فجر

مدیر عامل سازمان منطقه ویژه پارس نیز از تلاش برای کاهش مشکلات در این منطقه خبر داد و افزود: این سازمان آماده است که برای مسائل زیست محیطی از مشارکت مردم، شوراها و سمن‌های فعال در برنامه های وزارت نفت استفاده کند.

مهدی یوسفی تصریح کرد: صنعت نفت در برخورد با مشکلات و معضلات زیست محیطی درمحیط پیرامونی خود، به جای پاک کردن صورت مسئله، مشکلات را پذیرفته و در راستای رفع این مشکلات برنامه ریزی و اقدام می کند.

وی همچنین افتتاح انبار مکانیزه گوگرد در دهه فجر امسال را از دیگر برنامه های پیش روی صنعت نفت در راستای کاهش آلودگی صنعتی در منطقه خواند.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی آلودگی فلرینگ فازهای ۹و ۱۰ پارس جنوبی این اقدام را در مدت زمان کوتاه چهار ماه نشانگر توجه ویژه صنعت نفت در راستای رفع آلودگی دانست.

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false