- 05 بهمن 1393
- اخبار چغادک
- کد خبر 33710
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
false
true
true
true
سایز متن /
true
برادر شهید عاشوری گفت: شهید انقلاب شیخ ابوتراب عاشوری با الهام گرفتن از قیام عاشورای حسینی نماد مقاومت در جنوب کشور بود.
به گزارش "چغادک نیوز"، به نقل از سپاس ،ناگفتههای فراوانی درباره شهادت روحانی شهید انقلاب، حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ ابوتراب عاشوری وجود دارد، چراکه بسیاری از مردم درباره نحوه به شهادت رسیدن آن شهید هیچ اطلاعی ندارند.
در این رابطه محمود عاشوری، برادر شهید عاشوری در گفت گو با خبرنگار "سپاس" طی سخنانی درباره زندگی شخصی شهید عاشوری اظهار کرد: شهید عاشوری هنگام عزیمت به نجف برای تحصیل ۱۳ سال داشتند و در آنجا از محضر بزرگانی مثل آیتالله شاهرودی و آیتاللهالعظمی خویی و … بهره برده و از آنها نیز اجازه اجتهاد را گرفت.
وی افزود: در گزارش روز هشتم آذرماه سال ۱۳۴۵ ساواک درباره شهید آمده است که برابر سوابق موجود نامبرده از طرفداران خمینی است و در زمینه جمعآوری وجوهات خمینی فعالیت دارد و کتب و نامههایی از شهرستانهای مختلف و عراق برای ایشان ارسال میکند.
عاشوری با بیان اینکه عزیزانی چون راشد یزدی که به بوشهر هم زیاد سفر میکند از همکلاسیهای درس و بحث شهید شیخ ابوترات عاشوری بودهاند، افزود: استعداد خوب شهید باعث شده بود ایشان در میان طلبهها بهویژه منطقه دشتی اسم و رسمی پیدا کند. مرحوم آیتاللهالعظمی لنکرانی برای شاگران خود نقل کردهاند که شهید در میان طلبههای آن زمان چهرهای شاخص بودند، هم سخنران خوبی بود، هم منبری میرفتند و روضه هم میخواندند.
برادر شهید عاشوری ادامه داد: بعد از مرجعیت آیتاللهالعظمی بروجردی، شهید عاشوری در نجف بودند، آیتالله حکیم به شهید عاشوری میگویند که از شما میخواهم یا در حوزه نجف بمانید و به مرجعیت برسید و من مرجعیت شما را تضمین میکنم و این قابلیت (مرجعیت) را در شما میبینم و یا اینکه برای رضای خدا بروید و در شهر و محله خود تبلیغ دین کنید. بروید فکر کنید که کدام یک به صلاح شماست بعد بیایید تا همان را انجام دهیم.
وی با بیان اینکه نبوی میگوید که شهید را چند روزی متفکر دیدم و احساس کردم خیلی با خودش کلنجار میرود وقتی که از او پرسیدم خیلی تو فکری، چیزی شده؟، شهید جریان را باز گو کرد و گفت که چنین مسئلهای پیش آمده و من بر سر دوراهی قرار گرفتم که در اینجا بمانم و درسم را ادامه بدهم یا به بوشهر برای تبلیغ بروم. بعد از چند روز شهید به دیدار آیتالله حکیم میرود و میگوید من تصمیم گرفتهام از مرجعیت و مقام بگذرم و برای رضای خدا برای تبلیغ به شهر خودم بروم.
وی اظهار کرد: آیتالله حسینی بوشهری، نماینده مردم بوشهر در مجلس خبرگان رهبری و مدیر حوزههای علمیه میگوید از افتخارات من این است که الفبای طلبگی را در منزل شهید عاشوری خواندهام. افراد بسیاری هستند که با شهید ارتباط داشتند، حتی از سربازان و افسران ارتش هم خدمت شهید عاشوری میرسیدند، افضلنژاد، هنگام خدمت سربازی یکی از شاگردان شهید عاشوری بودند، وی اولین فرماندار بوشهر بعد از انقلاب بودند و الآن تهران هستند.
عاشوری ادامه داد: یکی از افسران ارتش هم بعد از پایان ساعات اداری خدمت شهید میرسیدند. طلبههای بسیاری نزد شهید درس میخوانند و در آن زمان طلبههایی که برای تبلیغ میآمدند ابتدا پیش شهید عاشوری میرفتند و شهید با ارزیابی علمی و تواناییهای آنها محل مناسبی برای آنها مشخص میکرد این اقدامات را به شیوهای که آیتالله حکیم گفته بودند انجام میدادند.
شهید عاشوری شجاعانه علیه رژیم پهلوی ایستادگی میکرد
وی در پاسخ به این پرسش که شهید چه نگاهی به ولایت فقیه داشت؟، گفت: ولایت فقیه بر پایه حکومت اسلامی از اعتقادات شهید انقلاب شیخ ابوتراب عاشوری بود و ایشان مدیر و مطیع محضر امام(ره) بودند و ولایت فقیه اعتقادی بود که بخاطر آن جان خود را فدا کردند و شهید شیخ ابوتراب عاشوری با الهام گرفتن از قیام عاشورای حسینی نماد مقاومت در جنوب کشور بود.
عاشوری درباره ارتباط شهید عاشوری با امام بیان کرد: آشنایی شهید عاشوری با امام خمینی(ره) از سال ۴۱ آغاز شد. مرحوم سیداحمد هاشمیپیکر نقل میکند شهید عاشوری و چند نفر از مریدان ایشان از بوشهر در سال ۴۷ برای زیارت کربلا و دیدار امام(ره) در نجف رفتند و زمانی که شهید با همراهان خود به خدمت امام(ره) رسیدند در این دیدار شهید عاشوری پاکتی را از جیب خود بیرون آورد و جلوی امام گذاشت، وقتی امام از محتوای پاکت سؤال کرد، شهید فرمود هنگام عزیمت تعدادی از مقلدان شما وجوهات شرعی خود را به من دادند که خدمت شما بیاورم.
وی در ادامه با بیان اینکه امام(ره) که تا پیش از این لبخندی به لب داشت به یکباره برافروخته شده و گفت چرا این پولها را از ایران برای من آوردی؟، تصریح کرد: شهید عاشوری گفت مقلدان شما گفتهاند به شما برسانیم و ما اطاعت کردیم.
وی افزود: امام(ره) میگوید این پولها باید در ایران خرج شود، مگر شما در ایران کار نمیکنید؟ مگر شما برنامهها را پیگیری نمیکنید؟ دیگر این کارها را انجام ندهید و برای اینکه تا اینجا آمدهاید مقدار ناچیزی از این پول را برداشتند و بقیه پول را به شهید دادند و به دفتردارشان هم فرمودند که رسید این پولها را به ایشان بدهید تا برای مقلدان ما ببرند. این خاطره میزان نزدیکی و اعتماد امام به شهید عاشوری را نشان میدهد.
این برادر شهید در پاسخ به این پرسش که شهید عاشوری پیامهای امام(ره) را چگونه منتشر و توزیع میکردند؟، بیان کرد: انتقال پیامها و مطالب امام(ره) یکی از فعالیتهای شهید عاشوری بود. جذب و آگاهسازی مردم بهویژه جوانان از فعالیت مهم شهید بود که تأثیر بسزایی در انتقال پیام و خواستههای امام(ره) به مردم داشت. شهید ابتدا جوانان را به خود جذب میکرد وبا آمادهسازی آنان بعد پیامها و نوارها که با زحمت و مشقت بسیار به دست ایشان رسیده بود تکثیر و بین مردم توزیع میکردند. بخشی دیگر از پیامهای امام(ره) هم در سخنرانیهای شهید به مردم منتقل میشد.
عاشوری در پاسخ به این پرسش که رفتار شهید عاشوری و ارتباط ایشان با مردم چگونه بوده است؟، اظهار کرد: شهید عاشوری جذبه خاصی داشتند و در هر مجلسی و محفلی که حضور میافتند افراد زیادی شیفته و مرید ایشان میشدند و جالب است بدانید برخی مسئولان ادارات بوشهر هم نسبت به ایشان ارادت داشته احترام ویژهای قائل بودند. شهید عاشوری نقل میکردند در دفعاتی که توسط ساواک دستگیر و بازجویی میشدند هیچگاه بیاحترامی و توهینی به ایشان نشد با اینکه میدانستند ایشان از مخالفین رژیم شاه و فعالان انقلابی هستند.
وی افزود: تصور غالبی که از شهید وجود دارد این است که ایشان به مانند بسیاری دیگر به تبلیغ و ترویج آموزههای اسلام و … اشتغال داشتند و به دلیل فعالیت خود شهید شدند نکتهای که از آن غفلت شده است پشتوانه مردمی این شهید است.
عاشوری در پاسخ به این پرسش که نحوه شهادت ایشان چگونه بوده است؟، بیان کرد: سال ۵۷ زمان شریفامامی روزعید فطر ۵۷ شهید عاشوری در میدان شکری خطبهها را میخواند و طوری به حکومت میتازد که مردم احساس کردند با این سخنرانی احتمال دستگیری او وجود دارد بنابراین دور ایشان تجمع کرده و وی را تا منزل مشایعت میکنند. بعد از پراکنده شدن مردم ساواک شهید عاشوری را دستگیر کردند.
وی ادامه داد: به استناد اسناد ساواک و اعترافات قاتلین ایشان در شیراز در حدود ۱۰ آذر ۵۷ زمان تیمسار ازهاری او بخشنامهای به تمامی استانداریها ارسال میشود تا برای مقابله با تظاهرات مردم و سرکوب جلسهای با فرمانداران و معتمدان محلات برگزار کنند و نظرات خود رابری آرام کردن فضا بیان کنند.
عاشوری گفت: حاصل جلسه ۴ ساعته ساواک در بوشهر یک جمله بود و آن هم این است که برای اینکه بوشهر به آرامش برسد و تظاهرات سرکوب شود راهش خروج شخصی به نام شیخ ابوتراب عاشوری از بوشهر است.
این برادر شهید تصریح کرد: در عملیات دستگیری شهید عاشوری شهربانی مجری عملیات بود و کارکنان نیروی هوایی پشتیبانی را برعهده داشتند و ساواک هم ناظر عملیات بود و حضور کارکنان نیروی هوایی برای اولین بار بود که اتفاق میافتاد، برداشت آنان این بود که اگر دستگیری شهید موفقیتآمیز نباسد امکان دارد شهید با صدور دستور مبارزه باعث شود عوامل رژیم به مانند انگلیسیها از بوشهر متواری شوند و مبارزه شهید بیشتر تئوری داشت و با احتیاط کامل و مخفیانه صورت میگرفت.
عاشوری با اشاره به خاطره ناگفتهای از شهید، گفت: پسر عمویم نقل میکند، روزی خدمت شهید رسیدم به من گفت میآیی برویم عیادت یکی از بیماران من هم قبول کردم و با ایشان همراه شدم. در مسیر منتهی به منزل شخصی که به ایادت وی میخواستم برویم چند جوان در حال بازی قمار بودند که با دیدن شهید به احترام در محضر آن بلند شدند و شهید عاشوری با آنها سلام کرد و عذرخواهی کردند و گفتند قصد قطع بازی شما را نداشتیم چون مسیر ما بود ناچار شدیم بازی شما را یهم بزنیم و این ماجرا گذشت. روز بعد قبل از اذان ظهر به منزل شهید رفتم و دیدم چند جوان مؤدب و شیکپوش آنجا نشستهاند و شهید جلوی آنها هر کدام یک کتاب و یک میوه گذاشته است بعدها متوجه شدم که این جوانان همان جوانان قماربازی بودند که بازی آنها را خراب کرده بودیم. برخورد شهید باعث هدایت آنان شد و از کسانی بودند که حتی یک نماز در روز را پشت سر شهید عاشوری میخواندند.
وی در پاسخ به این پرسش که چه کسانی در کنار شهید عاشوری بیشتر بودند؟، بیان کرد: مرحوم عبدالحسین باباخوانی، شهید هندیزاده (درمحضر شهید عاشوری به ایشان میگفتند آچار فرانسه)، عبدالله فاتحی، امرالله شیخیانی، حاج سیدعلی هاشمیپیکر و افراد بسیار دیگری که نام آنها را از یاد بردهام بهویژه از شهرها و روستاهای استان بوشهر و دیگر استانهای همجوار بودند که با شهید انقلاب حجتالاسلام والمسلمین حاج ابوتراب عاشوری همکاری و فعالیت میکردند.
عاشوری در پایان گفت: شهید عاشوری در مبارزات خود علیه رژیم منحوس پهلوی شجاعانه و بیپروا در مقابل مستبدین رژیم میایستاد و فعالیت خودش را به انجام میرساند و شهید عاشوری اعلامیههای امام راحل(ره) را تهیه و بیپروا منتشر و توزیع میکرد و شهید عاشوری نقش مهمی در روشنگری مردم داشت به گونهای که از هر فرصتی برای آگاه کردن مردم بهره میبرد.
false
true
false
true