×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  جمعه - ۱۵ فروردین - ۱۴۰۴  
false
true
دوست داریم همه دانشگاه ها امام صادقی باشند/ کمک ناچیز دولت به دانشگاه

سرپرست دانشگاه امام صادق (ع) با بیان اینکه روش آیت الله مهدوی کنی در اداره این دانشگاه خوب بوده گفت: در حد خودمان دنبال تعالی و ترقی کشور هستیم ولی دوست داریم کل کشور و کل دانشگاه ها امام صادقی باشند.

به گزارش "چغادک نیوز"،   به نقل از مهر، آیت الله محمد باقر باقری کنی برادر مرحوم آیت الله مهدوی کنی است که پس از درگذشت موسس دانشگاه امام صادق (ع) به عنوان سرپرست، اداره امور این دانشگاه را بر عهده دارد. 

دانشگاه امام صادق (ره) به دلیل دارا بودن رشته های علوم انسانی و اسلامی جزو مهمترین دانشگاه هایی است که از جمله اهداف در نظر گرفته شده برای آن، تربیت فارغ التحصیل عالم و با سواد است.

وقت مصاحبه با آیت الله باقری کنی با همه مشغله هایی که دارد بسیار راحت و در آخرین روز های نیم سال اول تحصیلی دانشجویان این دانشگاه هماهنگ شد. محیط و دفتر ساده سرپرست دانشگاه امام صادق (ع) کمک بسیاری کرد تا فضای مصاحبه و گفتگو با آیت الله محمد باقر باقری کنی صمیمی باشد.

در این مصاحبه در خصوص مسائل مختلف از جمله علوم انسانی، برنامه های آینده دانشگاه امام صادق(ع) و همچنین تعیین رئیس جدید برای دانشگاه به گفتگو نشستیم که مشروح آن را در زیر می خوانید:

*هدف از تاسیس دانشگاه امام صادق (ع) چه بوده است؟

هدف از تاسیس دانشگاه امام صادق علیه‌السلام روشن است، این دانشگاه از نهادهای برآمده از انقلاب اسلامی ایران است. مؤسسین این دانشگاه اهداف بلندی داشته‌اند. تربیت انسان‌های خدوم و عالم برای نظام اسلامی. هدف دانشگاه تربیت افرادی است که در عین داشتن تخصصهای متنوع، یک عالم دینی هم باشند.

* هدف از ترکیب علوم انسانی با اسلامی در این دانشگاه چیست؟

علوم اسلامی منافاتی با علوم انسانی ندارد. آنهایی که علوم انسانی غیراسلامی دارند اشتباه می کنند چراکه اسلام توجه ویژه ای به انسان و مرتبه او در عالم خلقت دارد. اصلا علوم انسانی غیر اسلامی مفهومی ندارد. همه علوم اسلامی است.

* دانشگاه امام صادق (ع) در حوزه علوم انسانی تا چه حدی خوب عمل کرده که این علوم هم  بومی و هم ناظر بر نیازهای کشور باشد؟

خوب عمل کرده و موفق بوده است. بهتر از این هم می‌تواند باشد. اگر احکام اسلامی را در هر جایی مراعات کنیم خوب است و جای اسلام خالیست و هر مقداری که کار کرده ایم کم بوده. انسان هرجایی باشد و هر کسی هرجایی که هست و هر شغلی که دارد اگر اسلام را رعایت کند کشور از نظر اخلاقی اقتصادی و سیاسی بهشت می‌شود، اسلام توصیه کرده حتی اگر کافر امانتی به شما داد نباید خیانت کنید و این احکام در هیچ دینی جز اسلام نیست.

اگر همین دشمنان اسلام مانند آمریکا و اسرائیل می توانستند به اسلام ایراد بگیرند حتما این کار را می کردند. صد لشکر جای یک شبهه را برای اینها نمی گیرد، برای همین دست به کشتار مسلمانان می زنند، چراکه نمی‌توانند شبهه ای به اسلام وارد کنند.

* چرا بیشتر داوطلبان کنکور برای انتخاب رشته تمایل کمی برای رفتن به سمت رشته های علوم انسانی دارند؟

امروزه اکثر افراد درس را برای پیدا کردن پول می خوانند، خوب طبیعتا رشته‌های علوم انسانی جاذبه‌ کمتری برای این افراد دارد.

* دولت و دستگاه های مربوطه مقصر نیستند؟

اگر در دانشگاه ها حقیقت دین و حقیقت علم به خوبی عرضه شود دانشجو تمایل پیدا می کند که به سمت انتخاب و تحصیل در رشته های علوم انسانی برود. برخی از مسئولان می ترسند در این حوزه کار کنند در حالی که هرجا که اسلام واقعی رفته و عرضه شده همیشه اول بوده است.

مصاحبه با آیت الله محمدباقر باقری کنی

* در حال حاضر شرایط دانشگاه امام صادق برای ترویج رشته های علوم انسانی چگونه است؟

دانشگاه امام صادق (ع) به قدر امکانات خود در این زمینه فعالیت کرده و موفق هم بوده است. دانشگاه اگر امکانات داشته باشد رشته های دیگری را هم راه اندازی می کند، اما پول دولتی و پول نفت در این دانشگاه نیست.

* یعنی برنامه‌ای برای توسعه شعب دانشگاه در داخل و خارج از کشور دارید که کمبود امکانات مانع آن باشد؟

 اگر امکانات باشد ممکن است یک شعبه هم در اصفهان یا مشهد تاسیس کنیم، حتی رشته های پزشکی هم راه اندازی کنیم. اما فعلا چنین برنامه‌ ای نداریم چراکه امکانات این کار نیست.

اولین امکانات پول است، همین الان هیچ شهریه ای از دانشجویان دریافت نمی‌شود، در حالی که در دانشگاه های دیگر یا دولت هزینه می‌کند یا دانشجو شهریه بالایی پرداخت می کند، اما دانشگاه امام صادق(ع) نه شهریه می‌گیرد و نه دانشجویان این دانشگاه از نظر درسی عقب هستند. گاهی یک دانشگاهی شهریه دریافت نمی‌کند و دانشجوی بی سواد تحویل جامعه می دهد.

* در حال حاضر دولت چقدر به دانشگاه امام صادق(ع) از بودجه آموزش عالی کمک می کند؟

بودجه خاصی از سوی دولت به دانشگاه اختصاص پیدا نمی کند، اگر هم باشد بسیار اندک است که جوابگوی نیازها نیست، چراکه دانشگاه امام صادق (ع) یک سرمایه دار مهم نداشته، این پیشرفتی هم که حاصل شده به لطف خدا بوده و به لطف خدا مرحوم آقای مهدوی کنی این توسعه و پیشرفت علمی و فرهنگی را برای دانشگاه رقم زدند.

ولی سوال این است که  آیا در تهران مثل مرحوم آقای مهدوی کنی کم بود؟ یا نیست؟ اگر هر کدام از آنها دست به کار می شدند می توانستند ۱۰۰ دانشگاه مانند امام صادق (ع) درست کنند.

نباید اینگونه باشد که دولت همه امکاناتش را معطوف به خودش کند و همه امکانات آنجایی باشد که دولت هست. بعد بقیه از دولت گدایی کنند.

 

مصاحبه با آیت الله محمدباقر باقری کنی

* دانشگاه امام صادق (ع) به عنوان "دانشگاه اسلامی مرجع" از سوی مرحوم آیت الله مهدوی کنی نام گذاری شده و برای آن چشم اندازی طراحی شده است. چقدر در رسیدن به مرجعیت خوب عمل کرده؟

دانشگاه در تحقق اهداف خود خوب عمل کرده اما جای این هست که کار بیشتری صورت بگیرد و باید اقدامات موثر و خوب دانشگاه بهتر از این و بیشتر از این بشود.

* در دانشگاه امام صادق (ع) دانشجوی دختر و پسر جدا هستند، این موضوع چقدر در کیفیت آموزش اثر مثبت می گذارد؟

بدون شک جدایی دختر و پسر در کیفیت آموزش مؤثر است. تمرکز دانشجو را بر درس بیشتر می‌کند مضافا اینکه فضای معنوی محل تحصیل از این طریق تقویت می‌شود.

مصاحبه با آیت الله محمدباقر باقری کنی

* چقدر در تربیت نیروی کارآمد، متدین و عالم برای نظام جمهوری اسلامی ایران خوب عمل کرده اید؟ با توجه به اینکه برخی از شخصیت ها و مسئولان فعالی در کشور از دانشجویان دانشگاه امام صادق (ع) بوده اند؟

اینطور که دانشگاه بخواهد کل کشور را در دست بگیرد، نیست. چنین برنامه ای نداریم. اما دانشگاه امام صادق (ع) در خصوص تربیت نیروهای کارآمد و عالم و متخصص خوب عمل کرده است و ممکن است در حوزه های مختلف غیر از علوم انسانی هم نیرو تربیت کند.

* فکر می کنید الان در چه حوزه ای از نظر مدیریتی و حضور نیروی کارآمد ضعف داریم؟

ما در حد خودمان و دانشگاه دنبال تعالی و ترقی کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران هستیم نه کل کشور، ولی دوست داریم کل کشور و کل دانشگاه ها امام صادقی باشند نه اینکه زیر نظر دانشگاه ما باشد.

* بعد از رحلت آیت الله مهدوی کنی آیا در مورد تعیین مدیریت جدید دانشگاه امام صادق (ع)  تصمیم جدیدی اتخاذ شده؟

ما  سر ریاست دعوایی نداریم. دانشگاه طبق روال خود پیش می‌رود.

* برنامه جدید برای دانشگاه امام صادق دارید؟

خیر؛ همان برنامه ای که از قبل بوده را ادامه می دهیم. روش آیت الله مهدوی کنی درست بوده و اگر بتوانیم، تکمیلش می کنیم و ادامه می دهیم.

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false