true
کنفدراسیون فوتبال آسیا با انجام تغییراتی در نحوه برگزاری مسابقات، دو تورنمنت مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۸ و مقدماتی جام ملت های آسیا ۲۰۱۹ را در هم ادغام کرده است.
به گزارش "چغادک نیوز"، به نقل از مشرق کنفدراسیون فوتبال آسیا در اقدامی جدید قصد دارد رقابتهای مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه را با رقابتهای مقدماتی جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ که هنوز مکان آن مشخص نیست را با یکدیگر ادغام کرده تا به این ترتیب با برگزاری یک رقابت گروهی، تیمهای برتر حاضر در دور نهایی مقدماتی جام جهانی و حاضر در دور نهایی جام ملتهای آسیا مشخص شوند.
بر همین اساس ۲۱ بهمن ماه سال جاری ابتدا قرعهکشی مرحله نخست رقابتها انجام شده تا ۱۲ تیم آخر ردهبندی فیفا در قاره آسیا در دیدارهای پلیآف، حریف یکدیگر را در این مرحله بشناسند.
در پایان این مرحله ۶ تیم راهی دور دوم (مرحله اول گروهی) شده و به همراه ۳۴ تیم دیگر در قاره کهن، ۸ گروه ۵ تیمی را تشکیل خواهند داد.
قرعهکشی مرحله دوم ۱۱ آپریل ۲۰۱۵ (۲۲ فروردین ماه ۹۴) خواهد بود که البته محل قرعهکشی هنوز مشخص نشده است.
پس از انجام قرعهکشی و قرار گرفتن تیمها در ۸ گروه ۵ تیمی، تیمهای اول هر گروه به همراه ۴ تیم برتر دوم، ۱۲ تیم حاضر در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی و مرحله نهایی جام ملتهای ۲۰۱۹ آسیا را تشکیل میدهند.
تاریخ مرحله اول گروهی این رقابتها که در روزهای فیفادی برگزار میشود و در فارس هم منتشر گردیده به شرح زیر است:
روز اول: ۱۱ ژوئن ۲۰۱۵ – ۲۱ خرداد ۹۴
روز دوم: ۱۶ ژوئن ۲۰۱۵ – 26 خرداد ۹۴
روز سوم: ۳ سپتامبر ۲۰۱۵ – 12 شهریور ۹۴
روز چهارم: ۸ سپتامبر ۲۰۱۵ – 17 شهریور ۹۴
روز پنجم: ۸ اکتبر ۲۰۱۵ – 16 مهر ۹۴
روز ششم: ۱۳ اکتبر ۲۰۱۵ – 21 مهر ۹۴
روز هفتم: ۱۲ نوامبر ۲۰۱۵ – 21 آبان ۹۴
روز هشتم: ۱۷ نوامبر – 26 آبان ۹۴
روز نهم: ۲۴ مارچ ۲۰۱۶ – 5 فروردین ۹۵
روز دهم: ۲۹ مارچ ۲۰۱۶ – 10 فروردین ۹۵
در پایان این رقابتها علاوه بر اینکه ۱۲ تیم برتر راهی دور سوم رقابتها (مرحله دوم گروهی) در بخش مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه میشوند تا در ۲ گروه ۶ تیمی بصورت رفت برگشتی ماراتن صعود به جام جهانی ۲۰۱۸ را آغاز می کنند. در صورتی که آسیا ۴ سهمیه مستقیم در جام ۲۰۱۸ داشته باشد، تیم های اول و دوم گروه ها بصورت مستقیم راهی جام جهانی می شوند و تیم های سوم دو گروه در دو بازی رفت و برگشت دیدار می کنند و تیم برنده به پلی اف بین قاره ای راه می یابد که البته هنوز مشخص نشده است که این تیم پنجم باید با نماینده کدام قاره باید روبرو شود؛ آمریکای جنوبی یا آمریکای شمالی.
مسابقات این مرحله که در واقع مرحله نهایی مبارزه برای راهیابی به جام جهانی ۲۰۱۸ است از ۱۰ شهریور ۹۵ آغاز می شود و تا ۱۵ شهریور ۹۶ به طول می انجامد. هر تیم در این مرحله باید ۱۰ بازی انجام دهد و در این مرحله احتمال همگروهی ایران با قدرت های بزرگ قاره مثل کره جنوبی، ژاپن، استرالیا و … وجود دارد.
همین ۱۲ تیم خیلی زودتر از موعد مقرر و حدود ۳ سال زودتر راهی جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ خواهند شد تا به این ترتیب با توجه به ۲۴ تیمه شدن جام ملتها در سال ۲۰۱۹ تکلیف ۱۲ تیم دیگر برای حضور در این رقابتها همچنان نامشخص باشد.
در این بین ۲۸ تیم باقی مانده از ۴۰ تیمی که از دور اول مرحله گروهی وارد رقابتها شدهاند، در یک رقابت گروهی جدید برای حضور در جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ به مصاف هم میروند تا با مشخص شدن ۱۲ تیم دیگر، در نهایت ۲۴ تیم برتر جام ملتها در دوره جدید مشخص شوند. البته در صورتی که میزبان بعدی رقابتها در جمع تیمهای باقی مانده باشد این تیم به صورت اتوماتیک وار راهی جام ملتها شده و فقط ۱۱ تیم دیگر در نهایت شانس حضور در مرحله پایانی جام ملتها را خواهند داشت.
در پایان ذکر این نکته ضروری است که با توجه به قهرمانی استرالیا در جام ملتهای آسیا این تیم قبل از قرعه کشی رقابتها قطعاً از سید دو به سید یک خواهد آمد و احتمالاً تیمهایی نظیر قطر یا عمان از سید یک به سید دو تنزل خواهند داشت.
سیدبندی جدید بر اساس اعلام ردهبندی فیفا در ماه آینده خواهد بود و بر این اساس به احتمال بسیار زیاد ایران همگروه استرالیا نخواهد شد.
false
true
false
true