×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  یکشنبه - ۴ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
علت افزایش بی‌رویه قیمت مرغ

دبیر انجمن ملی طیور ایران یکی از دلایل جانبی افزایش قیمت گوشت مرغ طی روزهای اخیر را کاهش تولید دانست و گفت: شرکت پشتیبانی امور دام برای کاهش قیمت ها باید مرغ منجمد زیادی را روانه بازار کند.

به گزارش "چغادک نیوز"، به نقل از ایرنا، دبیر انجمن ملی طیور ایران یکی از دلایل جانبی افزایش قیمت گوشت مرغ طی روزهای اخیر را کاهش تولید دانست و گفت: شرکت پشتیبانی امور دام برای کاهش قیمت ها باید مرغ منجمد زیادی را روانه بازار کند.
 
سعید اصغری فرد درباره آنکه با وجود عرضه مرغ منجمد طی روزهای اخیر کماکان قیمت مرغ بالاست، افزود: از آنجا که سالانه بیش از ۲ میلیون تن گوشت مرغ در کشور تولید می شود که ۱۷۰ تا ۲۰۰ هزار تن آن مازاد بر نیاز داخل است، نباید با افزایش قیمت در بازار مواجه شویم اما همه ساله از اوایل اسفندماه و با نزدیک شدن به نوروز با افزایش قیمت انواع فرآورده های پروتئینی از جمله مرغ مواجه می شویم.
 
وی اظهار داشت: اما متاسفانه امسال افزایش قیمت مرغ از اواسط بهمن ماه آغاز شده که بخشی از دلیل بروز این تنش در بازار مرغ به دلیل جمع آوری و ذخیره سازی مرغ توسط شرکت پشتیبانی امور دام و برخی سردخانه داران برای شب عید و ایام نوروز است.
 
وی افزایش تقاضا، حذف گله های مرغ مادر طی ماه های اخیر، کاهش تولید در دوره جوجه ریزی پایانی سال، ذخیره سازی شرکت پشتیبانی امور دام و ذخیره سازی برخی سردخانه داران را از دلایل عمده افزایش قیمت مرغ طی دو هفته اخیر عنوان کرد.
 
اصغری فرد، علت کاهش تولید را ضرر و زیان پی در پی تولیدکنندگان مرغ گوشتی طی ماه های گذشته دانست و تصریح کرد: بخش عمده ای از گله های مرغ مادر به ویژه در استان مازندران حذف شدند که همین امر باعث کاهش جوجه ریزی در دوره پایانی تولید که اوج زمان جوجه ریزی واحدهای تولیدی است، شد.
 
دبیر انجمن ملی طیور ایران ادامه داد: همین امر سبب شد قیمت جوجه یک روزه که طی ۵ ماه گذشته حدود ۴۰۰ تومان بود در ماه گذشته به ۱۸۰۰ تومان برسد ، هرچند در حال حاضر قیمت جوجه یکروزه حدود ۱۴۰۰ تومان است اما پیش بینی می شود نرخ آن تا ۱۰ روز آینده بیشتر کاهش یابد.
 
وی درباره وضعیت بازار نهاده های طیور، گفت: خوشبختانه با وجود نوسان قیمت ارز طی ماه گذشته، قیمت نهاده های طیور ثابت بوده و تغییر قیمت چندانی در این بخش مشاهده نشده است.
 
وی قیمت واقعی هر کیلوگرم مرغ زنده در محل مرغداری ها را به طور میانگین بین ۴ هزار و ۷۰۰ تا ۴ هزار و ۸۰۰ تومان ذکر کرد و اظهار داشت: با توجه به ۳۰ درصد افت مرغ زنده در کشتارگاه ها، هزینه های حمل و نقل، بسته بندی، سود مراکز عمده فروشی و خرده فروشی باید هر کیلوگرم گوشت مرغ در بازار مصرف با قیمت ۶ هزار و ۵۰۰ تومان در بازار عرضه می شد که هم اکنون با قیمتی بین ۷ هزار و ۵۰۰ تا ۸ هزار تومان به فروش می رسد.
 
اصغری فرد معتقد است، درصورتی که شرکت پشتیبانی امور دام، مرغ منجمد ۵۵۰۰ تومانی را با حجم بالاتری به بازار عرضه می کرد می توانستیم شاهد کاهش قیمت ها باشیم اما پائین بودن حجم عرضه مرغ منجمد تا به امروز تاثیری روی قیمت بازار مرغ نداشته چرا که بخش عمده مرغ سرد به جای اینکه روانه بازار اصلی شود در اختیار نهادها و تعاونی ها قرار گرفته است.
 
دبیر انجمن ملی طیور ایران یکی از مشکلات عرضه مرغ منجمد را تاریخ مصرف آنان دانست و افزود: متاسفانه یکی ازدلایل کمی استقبال مردم از خرید مرغ منجمد تاریخ انقضای کوتاه مدت آن است به نحوی که برخی مرغ ها دارای تاریخ مصرف دو ماه و برخی دارای تاریخ مصرف کمتر از یک ماه نیز هستند که همین موضوع نگرانی هایی را برای مردم ایجاد کرده است.
 
وی پیش بینی کرد: اگر مرغ منجمد به همین شکل روانه بازار شود، وضعیت قیمت این محصول تا اواسط فروردین ماه سال ۹۴ ادامه خواهد داشت مگر اینکه شرکت پشتیبانی امور دام برای کاهش قیمت ها در اقدامی ویژه همانند سنوات گذشته حجم زیادی مرغ سرد را روانه بازار مصرف کند.
 
 

 
 
 

 

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false