×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  دوشنبه - ۸ بهمن - ۱۴۰۳  
false
true
عامل مرگ دردناک صدها کودک ایرانی

هر ‌سال بیش از ١۴‌هزار کودک با بیماری‌های قلبی در کشور به‌دنیا می‌آیند، کودکانی که گفته می‌شود صدها نفرشان در هر‌سال جانشان را به خاطر این بیماری از دست می‌دهند.

به گزارش "چغادک نیوز"،

هر ‌سال بیش از ١۴‌هزار کودک با بیماری‌های قلبی در کشور به‌دنیا می‌آیند، کودکانی که گفته می‌شود صدها نفرشان در هر‌سال جانشان را به خاطر این بیماری از دست می‌دهند. کودکانی که خیلی‌هایشان در لیست انتظار برای جراحی قلب بودند. کمبود امکانات درمانی و متخصص و کمبود تخت‌های‌ آی‌سی‌یو جراحی قلب کودکان، عامل این مرگ‌ومیرهاست.

محمدرضا میرزاآقایان، دبیر اجرایی سومین کنگره مشترک قلب و عروق ایران اینها را در آستانه برپایی «سومین کنگره مشترک قلب و عروق ایران» می‌گوید: «راه‌حل را هم تنها در توسعه امکانات می‌داند، باید برای کاهش تعداد مرگ‌ومیر کودکان، امکانات درمانی و تعداد جراحان قلب اطفال افزایش و توسعه پیدا کند.»

او ادامه می‌دهد: «سالانه بیش از ١۴‌هزار کودک مبتلا به بیماری‌های قلبی در کشور متولد می‌شوند که از این تعداد ٣ تا ۴‌هزار نفر در همان‌ سال اول بعد از تولد نیازمند اعمال جراحی قلب هستند، این درحالی است که به دلیل کمبود متخصص این رشته، کمبود مراکز درمانی و تخت‌های‌ آی‌سیوی تخصصی برای قلب کودکان، هر ‌سال تنها امکان عمل جراحی برای حداکثر ٢‌هزار و ۵٠٠ تا ٣‌هزار کودک در کشور وجود دارد و سایر بیماران در لیست انتظار اعمال جراحی قرار می‌گیرند.»

او با اشاره به این‌که قرار گرفتن کودکان در لیست انتظار، بیشتر آنان را با مسائل متعدد مواجه می‌کند، می‌گوید: «در این صف انتظار، متاسفانه جان تعداد قابل توجهی از این بیماران از دست می‌رود.» به گفته دبیر اجرایی سومین کنگره مشترک قلب و عروق ایران، درحال حاضر با کمبود حداقل ١٢٠ تخت‌ آی‌سی‌یوی جراحی قلب کودکان در کشور مواجه هستیم. «درحال حاضر در مراکز دانشگاهی، تعداد تخت‌های ICU جراحی‌های قلب کودکان، تنها ۶٠ تخت است که برای پاسخگویی به موقع، باید ظرفیت ICU جراحی قلب کودکان، حداقل ٣برابر شده و به ١۵٠ الی ١٨٠ تخت رسانده شود.»

او می‌گوید: «کمبود تخت‌های‌ آی‌سی‌یو علاوه بر آن‌که جان نوزادان و کودکان دچار بیماری‌های قلبی را تهدید می‌کند، به تمام اعضای تیم درمانی جراحی قلب کودکان، فشار کاری و روانی زیادی نیز وارد می‌کند.»

میرزاآقایان شایع‌ترین ناهنجاری در میان این کودکان را بیماری‌های سرشتی قلب کودکان می‌داند. بیماری‌ای که به نادرست مادرزادی نامیده می‌شود. «این بیماری حداقل در ٢۵‌درصد موارد در ‌سال اول زندگی به جراحی یا اقدام‌های مداخله‌گرایانه فوری نیاز دارند و بقیه آنها در سال‌های بعدی نیازمند درمان جراحی و طبی هستند.»

او در کنار این موضوع به کمبود جراح در رشته جراحی قلب کودکان هم اشاره می‌کند: «آموزش ناکافی و سختی بیش از اندازه این رشته در کنار پایین بودن تعرفه خدمات درمانی ارایه‌شده جراحی قلب کودکان منجر به بی‌رغبتی جراحان قلب به این زمینه شده، همین اتفاق هم باعث شده تا در این رشته با کمبود جراح مواجه شویم.»

همه این مشکلات در شرایطی است که به گفته میرزاآقایان هزینه عمل جراحی قلب نوزادان و کودکان در مراکز خصوصی حدود ٣٠ تا ۴٠‌میلیون تومان است که پرداخت این هزینه از عهده بیشتر خانواده‌ها خارج است.

منبع: شهروند

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false