×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  سه شنبه - ۶ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
چغادک درمحاصره آبهای سطحی/تولید سالانه۱/۵ میلیون مترمکعب فاضلاب به ازای هرنفر

رئیس شورای اسلامی شهر چغادک گفت: بدلیل عدم وجود شبکه فاضلاب شهری و تخلیه فاضلاب درکانال دفع آبهای سطحی در شهر چغادک به ازای هرنفرسالانه حدود۱/۵ میلیون مترمکعب فاضلاب تولید می شود وبدلیل عدم وجود نقطه خروجی، شهر چغادک در محاصره آبهای سطحی است

علی حسینی در گفتگو با "چغادک نیوز"، در خصوص معضل آبهای سطحی در چغادک گفت: طرح مطالعات جمع آوری، هدایت و دفع آبهای سطحی شهر چغادک با اعتبار ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شورا می باشد.

علی حسینی در مورد اهداف این طرح بیان داشت: هدف از ایجاد سیستم جمع آوری و هدایت آب های سطحی و سیستم زهکشی راناب شهری این است که در شرایط وقوع رگبارهای شدید، از آبگرفتگی معابر موجود در سطح شهر جلوگیری نماید و با شناسایی نقاط تجمع رواناب درسطح شهرو جمع آوری آنها و در نهایت انتقال به شبکه های زهکشی از هرگونه خسارت احتمالی جلوگیری بعمل آید.

 وی با اشاره به اینکه این طرح جزئی از روند برنامه ریزی جهت توسعه می باشد افزود: طرح مطالعاتی در قالب طرح هادی و اجرایی در راستای دستیابی به اهداف توسعه پایدار بسیار حائزاهمیت و باعث پیش گیری و کاهش خسارات سیل، شناخت کامل و همه جانبه منطقه مورد نظرو مشخص شدن نقاط ضعف ومشکلات خواهد شد و می توان در این خصوص راهکارهای مناسب را ارائه کرد.

رئیس شورای اسلامی شهر چغادک درمورد لزوم مطالعه دفع آبهای سطحی شهرگفت: بررسی سازه های ایمنی بخش در اطراف شهر نظیر دایک موجود و میزان کارایی، شناسایی نقاط تجمع رواناب در سطح شهر، جمع آوری آب های سطحی معابر و انتقال به کانال مرکزی شهر، حفظ معابر و جاده ها از تخریب ناشی از فزونی آب، تبعیت توسعه آینده شهری از وضعیت زهکشی طراحی شده فعلی، ایمن سازی بیشتر مناطق مسکونی، تجاری و خدماتی از دلایل اجرای این طرح است.

حسینی افزود: کاهش مشکلات مردم ازتجمع آب باران و فاضلاب درسطح شهر، کاهش وقفه و کندی آمد و شد براثرآب گرفتگی معابر، کاهش هزینه های پاک سازی و جمع آوری آبهای سطحی درمواقع بارندگی، بهبود و افزایش زیبایی و دلپذیری محیط زیست شهری، کاهش خطرات و زیان های وارد بر بهداشت و تندرستی اهالی دراثرتجمع آب و فاضلاب، افزایش همکاری مردم با شهرداری و دیگر ادارات مربوط در جهت رفع مشکلات شهر را می توان از دیگر دلایل اجرای این طرح دانست.

وی خاطر نشان کرد: مطالعات این طرح با هدف دفع مناسب فاضلاب شهری نیست بلکه با هدف هدایت و دفع مناسب آبهای سطحی صورت می گیرد چونکه مطالعه و اجرای فاضلاب شهری از وظایف  شرکت های سهامی آب و فاضلاب می باشد و جزو وظایف شهرداری و شورانمی باشد.

علی حسینی در مورد عدم دفع مناسب آبهای سطحی شهر طبق مطالعات انجام شده بیان داشت: بالا بودن سطح ایستانی در کل شهر که دلیل آن خاک چغادک بوده که از بافت ریز و با نفوذ پذیری بسیار کمی تشکیل شده است،  غالب مناطق درون و برون شهری از شیب بسیار کمی برخور داراست که این موضوع باعث می گردد که حرکت آب در مناطق مذکور به کندی صورت گیرد و نتیجه آن ماندابی شدن اغلب مناطق شهر در بیشتر اوقات سال می باشد.

وی بیان داشت: بدلیل  عدم وجود شبکه فاضلاب شهری و تخلیه فاضلاب در کانال دفع آبهای سطحی  در شهر چغادک با جمعیت حدود ۲۰ هزار نفروسرانه تولید فاضلاب ۱۹۰ لیتر درشبانه روز به ازای هرنفر سالانه حدود ۱/۵ میلیون مترمکعب فاضلاب تولید می شود که در معابر و کانالهای دفع آبهای سطحی شهر چغادک رها می شود که بافت ریز دانه خاک شهر نیز مانع از نفوذ فاضلاب می شود.

حسینی درمورد دیگرعوامل دفع مناسب آبهای سطحی اظهارداشت: عدم کارایی مناسب شبکه دفع آبهای سطحی موجود که شامل شیب کم کانالهای فرعی نیمه اصلی و کانال اصلی، ابعاد نامناسب کانال اصلی و نیر نبود نقطه تخلیه مناسب برای آن،  وجود موانع در مسیر دفع رواناب های سطحی خروجی از شهر که آبهای سطحی خروجی از شهر قبل از احداث جاده برازجان به سمت بوشهر از مسیر طبیعی تخلیه می شده ولی بعد از احداث جاده به موازات این جاده به سمت بوشهر تغییر مسیر داده است.

رئیس شورای شهرادامه داد: احداث شهرک صنعتی بوشهر، تاسیات صنعتی و نظامی و نیز جاده دلوار مسیر جدید دفع آبهای سطحی را مجددا مسدود کرده است که بدلیل عدم وجود نقطه خروجی دیگری شهر چغادک در محاصره آبهای سطحی است ودلیل دیگر نیز تسعه بی رویه شهر به عنوان سکونت گاه ارزان قیمت در نزدیکی شهر بوشهر از اوایل دهه ۱۳۵۰ تا کنون و عدم توسعه زیر ساخت های مناسب با افزایش جمعیت نیز از دیگر دلایل می باشد.

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۶۵بنیاد مسکن جهت جلوگیری از ورود سیل به چغادک یک سد خاکی به عرض ۲/۵ و ارتفاع ۳ متر احداث کرد افزود: حدود۸۳۰ متر ازاین سد خاکی(سیل بند) به منظور ساخت خیابان امام علی (ع) که جهت جلوگیری از حافظت شهر چغادک از هجوم سیلاب برون شهری مناسب بوده است بدون در نظر گرفتن معیارهای فنی و اصول طراحی یک خاکریز غیر متراکم احداث شده است .

حسینی ادامه داد: با توجه به اینکه خاکریز جدید ازشرایط هیدرولیکی و سازه ای مناسبی برخوردارنیست، نمی تواند کارایی لازم را جهت محافظت از شهر در برابرسیلاب برون شهری حوزه بالادست آن را داشته باشد و درنهایت مشخص شد حذف بند خاکی نه دارای توجیه فنی و نه توجیه اجتماعی می باشد و دایک مذکور با کنترل و ذخیره سازی سیلاب به صورت یک مخزن ذخیره عمل کرده و مانع از ورود به مناطق مسکونی خواهد شد. .

رئیس شورای اسلامی شهر چغادک پیرامون مسیر عبور سیلاب برون شهری گفت: شهر چغادک از دو سو در معرض سیلاب حوضه های برون شهری قرار گرفته است و از شمال بخشی از رواناب حوضه رودخانه باهوش و سر ریز طغیان این رودخانه در مسیر خود به طرف دریا به سمت شهر چغادک جریان می یابد و از جنوب نیز رواناب حاصل از حوضه کوچک بنه گز از ارتفاعات بالا دست روستای بنه گز آغاز می شود و در مسیر خود به سمت دریا بخشی از ظلع جنوبی شهر چغادک را تهدید می کند.

 

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false