×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۲۶ دی - ۱۴۰۳  
false
true
شباهتهای آل سعود و یهود در دو جنگ

نوع تجاوز عربستان به یمن همانند ددمنشی های اسرائیل علیه غزه در جنگ اخیر و یا حتی بدتر از آن بوده است؛ با این تفاوت که رژیم صهیونیستی رژیمی یهودی است اما عربستان که به لحاظ وجود دو شهر مقدس مدینه و مکه از جایگاه والایی در میان مسلمانان برخوردار است.

به گزارش "چغادک نیوز"، عربستان سعودی از یک ماه گذشته حملاتی را علیه یمن و انصار الله در این کشور انجام داده است. این حملات که برای بازگرداندن منصور هادی به مسند قدرت ترتیب داده شده است همراه با طوفان قساوت و بی رحمی علیه مردم این کشور همراه بوده است. اگرچه اتش بسی موقت بین دو طرف در جریان است اما حملات به یمن هم چنان ادامه دارد. رهبر معظم انقلاب در دیداری که اخیرا با جمعی از مداحان سراسر کشور داشتند به مشابهت های گسترده حمله سعودی ها به یمن و تجاوز صهیونیست ها به غزه اشاره کرده و فرمودند: "سعودی‌ها بدعت بدی گذاشتند در این منطقه و البتّه خطا کردند، اشتباه کردند. کاری که امروز دولت سعودی در یمن دارد انجام می دهد، عیناً همان کاری است که صهیونیست‌ها در غزّه انجام دادند."

در این مطلب قصد داریم ضمن بررسی ظلم های اعمال شده بر مردم یمن، نشان دهیم که نوع تجاوز عربستان به این کشور، همانند دد منشی های اسرائیل علیه غزه در جنگ اخیر و یا حتی بدتر از آن بوده است. با این تفاوت که رژیم صهیونیستی رژیمی یهودی است که علیه یک جمعیت مسلمان می جنگند اما عربستان که به لحاظ وجود دو شهر مقدس مدینه و مکه از جایگاه والایی در میان مسلمانان برخوردار است به جنگ برادر کشی علیه مسلمانان مبادرت ورزیده است. از طرفی به نظر می رسد که قربانیان اصلی این جنگ هم چون جنگ غزه غیر نظامیان و شهروندان این کشور هستند. در ادامه به نمونه هایی از این مشابهت ها می پردازیم:

تحمیل زیاده خواهی ها از طریق قدرت نظامی

عربستان سعودی که همواره سودای سروری در منطقه را در سر می پروراند قصد دارد به طرق مختلف خواسته های خود را به دیگر کشورها تحمیل کند. این مسئله دقیقا همان نکته ای است که رژیم صهیونیستی نیز از آن بهره می جوید. این رژیم از ابتدای تشکیلش تا به امروز بارها با به راه انداختن جنگ های مختلف سعی نموده است تا به زیاده خواهی هایش جامه عمل بپوشاند. جنگ های مختلف اعراب و اسرائیل در سال های ۱۹۴۸، ۱۹۵۶، ۱۹۶۷و ۱۹۷۳ و هم چنین جنگ ۳۳ روزه علیه حزب الله لبنان و جنگ های ۲۲ روزه و جنگ سال گذشته علیه غزه نمونه بارزی برای اثبات این مدعاست. در تمامی این جنگ ها رژیم صهیونیستی به دنبال بر آورده کردن اهداف بلند پروازانه و زیاده خواهانه خود بود. در جنگ عربستان سعودی علیه یمن نیز این مسئله صادق است. پس از آن که عربستان نتوانست با گذشت چند سال از ناآرامی های یمن به هدف خود برای به قدرت رساندن یک فرد دست نشانده موفق عمل کند و دخالت در امور داخلی یمن نیز در این زمینه کارساز نبود اقدام به حمله نظامی علیه این کشور کرد. عربستان بازگشت منصور هادی به قدرت را بهانه کرد تا بتواند بر یمن تسلط یابد.

حمایت برخی از کشورهای عربی

حمله عربستان سعودی به مردم با مشارکت آشکار پاکستان و هشت کشور عربی دیگر صورت پذیرفت. قطر، کویت، بحرین، امارات و مصر از جمله این کشورها بوده اند. این کشورها در طول ناآرامی در کشورهای خاورمیانه و جریانات بیداری اسلامی و هم چنین بحران سوریه موضع خود را آشکار کرده بودند اما این بار با حمله علیه یمن بیش از پیش سرسپردگی خود را به غرب نشان دادند. در جنگ غزه نیز اگرچه کشورهای عربی علنا مشارکت نداشتند اما سکوت آن ها و محکوم نکردن متجاوزین به نوعی شباهت به این حملات داشت و این مسئله نشان می دهد که آن ها رژیمی وابسته و دست نشانده هستند.

تجاوز هوایی به یمن و غزه

شباهت دیگر در حمله عربستان به یمن با حمله اسرائیل به غزه نوع حمله آن هاست. هر دو رژیم از این مسئله مطلع بودند که به واسطه حمله زمینی شکست سنگینی را متحمل خواهند شد بنا بر این ترجیح دادند با توسل به حملات هوایی به اهداف خود برسند. ضمن این که خسارات تحمیل شده توسط حمله هوایی بسیار بیشتر از حمله زمینی است. در حمله هوایی ابزار جنگ سلاح و بمب است اما در عملیات زمینی اراده بر سلاح غلبه دارد. بنابریان این دو سعی کرده اند در حملات خود بر سلاح تکیه کنند چرا که اراده راسخی در بین نیروهایشان برای جنگ وجود ندارد.

نسل کشی و کودک کشی

حملات جنگنده های رژیم آل سعود به مردم و زیرساخت های یمن در حالی ادامه دارد که تعداد شهدای این حملات از مرز ۳ هزار نفر نیز گذشته است، همچنین در این حملات ۱۵۰ هزار نفر بی خانمان شده و حدود ۷/۵ میلیون نفر نیازمند کمک های فوری و اولیه هستند. علاوه بر این بیش از ۴ هزار نفر هم تا کنون زخمی شده اند. بر اساس آخرین آمارها که توسط مرکز ملی نظارت و شفاف سازی یمن منتشر شده است بیشتر از ۴۰۰ تن از این قربانیان کودک و ۲۵۵ نفر دیگر زن هستند که این امر دلیل آشکاری بر این مسئله است که عربستان نه تنها به دنبال اهداف سیاسی خود در یمن است بلکه به نوعی هم چون رژیم صهیونیستی یک نسل کشی و کودک کشی تمام عیار را آغاز نموده است. در جنگ غزه نیز صد ها تن از قربانیان، کودکان بی گناه و مظلوم بودند و جامعه جهانی در هر مورد در برابر این قساوت ها سکوت نموده است.

این حملات علاوه بر این که شهروندان غیر نظامی یمن را نشانه رفت است آشکارا قواعد حقوق بین الملل را زیر پا گذاشته است. در این راستا دیده بان جهانی حقوق بشر با صدور بیانیه ای از به کارگیری بمب های خوشه ای توسط جنگنده های سعودی در یمن پرده برداشت و آن را جنایت خواند. رژیم اشعالگر قدس نیز بارها از بمب خوشه ای و سلاح های آغشته به مواد شیمیایی به غزه حمله کرده است. استفاده از این بمب ها بیشترین زیان را به کودکان این مناطق رسانده است.

از بین بردن زیر ساخت ها

حمله عربستان سعودی به یمن تنها به مراکز نظامی و یا نقاطی که انصار الله بر آن ها مسلط است محدود نشد، این کشور به شکل آشکار برخی از زیر ساخت های این کشور را هم مورد حمله قرار داد.

رئیس مرکز ملی نظارت و شفاف سازی یمن "فتحی السقاف" درباره حمله به تاسیسات زیربنایی و اماکن دولتی تصریح کرد که حداقل یک هزار و ۲۰۰ ساختمان و مرکز دولتی هدف حملات هوایی عربستان قرار گرفته و ۱۵۱ مرکز تجاری نیز به طور کامل ویران شده است. تحلیل گران معتقد هستند که عربستان این اقدام را برای شکستن مقاومت انصارالله و مردم یمن انجام داده است. عربستان مناطق مسکونی ، اردوگاه ها ، ساختمان ها ، تاسیسات عمومی و خصوصی شامل بنادر ، فرودگاه ها و انبارهای اسلحه را نیز مورد هدف قرار داد.

رژیم صهیونیستی نیز چنین اقداماتی را در غزه انجام داده بود. هدف قرار دادن زیرساخت ها و برج های تجاری و مسکونی در باریکه غزه یکی از اهداف آن ها بود.

اسرائیل در حملات اخیرش به غزه، تنها نیروگاه تولید برق این منطقه را هدف حملات قرار داد، نتیجه این اقدام، آسیب دیدن شبکه انتقال برق در غزه شد و ساعات دسترسی مردم غزه به برق را در روز کاهش داد.در زمان این جنگ و حتی مدت ها بعد از آن هشتاد درصد مردم این منطقه با جمعیت یک میلیون و هشتصد هزار نفری، روزانه فقط چهار ساعت برق داشتند. مقامات فلسطینی می گویند بازسازی زیرساختهای ویران شده غزه و خانه های تخریب شده این منطقه در حملات اسرائیل حدود شش میلیارد دلار هزینه نیاز دارد.[۱]

حمایت آمریکا و اسرائیل از حمله به یمن

یکی دیگر از شباهت های دیگر حمله عربستان سعودی به یمن و حمله اسرائیل به غزه حمایت آشکار ایالات متحده بوده است. وزیر دفاع آمریکا رسما اعلام نمود که از حمله هوایی به یمن حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی می کند. ایالات متحده پیش از این نیز حمایت آشکار خود را از منصور هادی رئیس جمهور مستعفی برای بازگشت به قدرت اعلام کرده بود.

در این میان اسرائیل نیز از این حملات حمایت کرده است. روزنامه صهیونیستی "یدیعوت احرونوت" در این خصوص اعلام کرد که دخالت عربستان در یمن خبری شادی بخش برای این رژیم است. این روزنامه در این باره نوشت: "مسؤولان سعودی درمصاحبه هایی که با آنان انجام شده است، تاکید کرده اند که با تل آویو ضد محور مقاومت سرنوشت مشترک دارند". "مئیر لیبتک" کارشناس امور خاورمیانه در مصاحبه با شبکه ده تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت: "آشکار است که ما با جریان سعودی مخالف ایران منافع استراتژیک داریم، زیرا ایران تهدیدی راهبردی است، محور ایران، سوریه و حزب الله ، بزرگ ترین مشکل برای اسرائیل هستند."[۲]

ایستادگی مردم یمن و غزه

مقاومت بی نظیر مردم غزه و مردم یمن نیز یکی دیگر از شباهت های طوفان قساوتی بود که بر سر آن ها آمد. یمنی ها اعلام کردند که در مقابل سعودی های ایستادگی می کنند و اجازه دخالت به آن ها را نخواند داد.

لازم به ذکر است که یمنی‌ها از نظر سابقه تاریخی و مدنیت خودشان را برتر از عربستان می‌دانند و معتقد هستند اساساً ریشه عربیت از یمن بوده و اگر قرار است ملتی تابع ملتی دیگر باشد شایسته است ملت عربستان تابع یمن شود نه اینکه یمن تابع عربستان شود، این مسئله به ‌شدت فضای داخل یمن را علیه عربستان تحریک کرده و جنبش‌های اعتراضی علیه عربستان شکل داده و به‌ موازات آن گروه‌ های وابسته به عربستان نظیر جریان اصلاح و همین ‌طور خاندان الاحمر را به‌شدت تضعیف کرده است تا جایی که طی ماه‌های گذشته انصارالله و گروه‌های هم‌پیمان انصارالله بر کل یمن حاکمیت پیدا کردند و آخرین ریشه‌ها و رگه‌های ارتباطی عربستان با یمن قطع شد.[۳]

عدم اجازه ورود کمک های بشر دوستانه به غزه و یمن

یکی دیگر از اشتراکات حمله به مردم غزه و یمن عدم اجازه ورود کمک های بشر دوستانه به آن ها در خلال جنگ بود. عربستان و اسرائیل بارها مانع از ورود این کمک ها شده اند. حال آن که بر اساس قوانین حقوق بین الملل و حقوق مخاصمات مسلحانه تمامی نهادهای کمک رسان باید اجازه ورود به منطقه جنگی و رساندن کمک های اولیه را داشته باشند. در این راستا حدود ۲۰ تن از محموله های غذایی و دارویی ایران به علت حمله جنگنده های سعودی اجازه ورود به یمن را نیافت. این در حالی است که وزارت بهداشت یمن اعلام کرده بود بیش از ۵ میلیون نفر از مردم این کشور در اثر این جنگ نیازمند کمک های اولیه بهداشتی و غذایی هستند.

ممانعت عربستان از ورود کمک های بشردوستانه باعث اعتراض دیده بان حقوق بشر شد به طوری که دیده‌ بان حقوق بشر در پیامی به برخی مسئولان آمریکایی از جمله اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد: "ما از آمریکا می‌خواهیم تا از نفوذ خود برای تضمین کاهش آسیب غیر نظامیان یمنی در این جنگ و تسهیل ورود کمک‌های بشردوستانه استفاده کند. حملات هوایی و دیگر حملات باید کاملا با قوانین جنگی مطابقت داشته باشد و برای ممانعت از قرار گرفتن غیرنظامیان در معرض حملات باید احتیاط لازم رعایت شود."[۴]

در پیام دید ه‌بان حقوق بشر آمده است: تمامی طرف‌ها باید به قانون بین‌المللی برای انجام تحقیقات درخصوص نقض‌هایی که از سوی نیروهایشان در جنگ یمن صورت گرفته عمل کنند و مجازات این نیروها و دادن غرامت به قربانیان این حملات را تضمین کنند.

در جنگ غزه نیز اسرائیل اجازه ورود کمک های بشر دوستانه را نمی داد. این در حالی بود که غزه پیش از جنگ نیز در محاصره کامل اقتصادی قرار داشت و پیش از جنگ نیز هیچ گروه و یا کشوری اجازه هیچ گونه مبادله ای را با این منطقه نداشت. لازم به ذکر است که در این جنگ نیز هم چون جنگ غزه مجامع بین المللی هم چون شورای امنیت سازمان ملل و اتحادیه اروپا که مدعیان اصلی حقوق بشر و عدالت هستند در مقابل جنایت های عربستان سعودی سکوتی سنگین را پیش گرفتند تا مشخص شود که عربستان سعودی این اقدامات را با چراغ سبز آن ها انجام داده است.

اما اگر بخواهیم جمع بندی از حمله عربستان به یمن داشته باشیم باید به سخنان رهبر معظم انقلاب اشاره داشته باشیم که در همان آغاز حملات شکست سعودی ها را پیش بینی نمودند. ایشان فرمودند: "سعودی‌ها در این مسئله خسارت خواهند کرد، ضرر خواهند کرد و به‌هیچ ‌وجه پیروز نخواهند شد. دلیل خیلی واضحی دارد؛ دلیلش این است که توانایی ‌های نظامی صهیونیست‌ها چندین برابر توانایی نظامی این سعودی‌های کذا و کذا [است]؛ چندین و چند برابر این ها، آن ها توانایی نظامی داشتند؛ طرف مقابل آنها هم غزّه‌ی یک وجبی بود. اینجا طرف مقابل یک کشور است، یک کشور ده‌ها میلیونی؛ یک ملّت، کشور پهناور و وسیع. اگر آنها توانستند در غزّه پیروز بشوند، اینها هم خواهند توانست در اینجا پیروز بشوند؛ البتّه اگر آن ها هم پیروز میشدند، باز پیروزی این ها احتمالش صفر بود؛ الان احتمالش زیر صفر است. این ها قطعاً ضربه خواهند خورد؛ قطعاً بینی سعودی‌ها به خاک مالیده خواهد شد."

حال با گذشت بیش از یک ماه از حملات و اعلام آتش بس متوجه می شویم که عربستان در رسیدن به اهدافش با شکست مواجه شد. شاید یکی از مهم ترین دلایل این شکست مقاومت مردم یمن و حمایت آنها از انصار الله باشد. عربستان سعودی با این حمله بیش از پیش وجهه خود را از دست داد و ثابت کرد که ائتلاف دلاری اش از پیش شکست خورده بود. در شرایط کنونی حملات عربستان نه تنها باعث شکست انقلابیون یمن نشده است بلکه انصارالله به همراه ارتش این کشور به پیشروی های خود در جنوب کشور برای نابودی القاعده همچنان ادامه می دهد. عربستان اول اردیبهشت ماه به صورت یکجانبه و تحت فشار شدید افکار عمومی آتش بس اعلام کرد اما این آتش بس دو ساعت بیشتر دوام نیاورد و حملات سعودی ها علیه یمن بار دیگر از سر گرفته شد. برخی رسانه ها معتقدند که یکی از دلایل اصلی اعلام آتش بس یکجانبه، فرار سربازان سعودی از جبهه های جنگ بوده است. اکنون عربستان در باتلاق یمن گرفتار شده است همانگونه که جمال عبدالناصر رئیس جمهور اسبق مصر در دهه ۶۰ میلادی در یمن گرفتار شد و اعلام کرد که یمن تبدیل به ویتنام مصر شده است.

[۱] http://taghribnews.com/vdcfjtdyew۶dvta.igiw.html
[۲] http://mwfpress.com/vdcgqw۹t.ak۹xu۴prra.html
[۳] http://jahannews.com/vdca۰anyw۴۹n۶e۱.k۵k۴ http://mwfpress.com/vdcgqw۹t.ak۹xu۴prra.html
[۴] http://www.isna.ir/fa/news/۹۴۰۱۲۶۰۹۹۴۶/

منبع: تبیین

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false