×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  پنج شنبه - ۴ بهمن - ۱۴۰۳  
false
true
ربیعی باز هم به بیکاران وعده خبر خوش داد

به گزارش چغادک نیوز:  علی ربیعی، وزیرتعاون،کار و رفاه اجتماعی با حضور در برنامه «صبح بخیر ایران» در شبکه یک سیما با تشریح عملکرد صد روزه دولت افزود: ایجاد اشتغال وکاهش بیکاری ، رفع فقر درابعاد مختلف، ساماندهی صندوق های بازنشستگی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی را چهار برنامه مهم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال ۹۶ است.  این برنامه ها از اصلی ترین مسائلی هستند که امروز جامعه به آن مبتلاست.با افتخار همیشه اعلام کرده ام که هم وزیر تولید و امنیت سرمایه و هم وزیر کارگران و افرادجویای کار هستم و این امور را به عنوان هماهنگ کننده پیگیری می کنم.

وی با اعلام اینکه رئیس جمهور هم در برنامه دولت دوازدهم و هم در برنامه های سال ۹۶ دو جهت گیری کاهش فقر و گسترش اشتغال را درصدر برنامه های خود قرارداده است گفت: ما نیز این امور را در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دنبال می کنیم.

ربیعی از پیگیری موضوع صندوق های بازنشستگی نیز خبر داد و گفت: در سال ۹۲ و هم زمان با آغاز به کار در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطالعه درباره آینده صندوق ها را آغاز کردم ؛ چهار سال پیرامون موضوع صندوق ها بحث کردیم و امروز گفتمان چالش های صندوق ها به گفتمان اصلی حوزه سیاستگذاری تبدیل شده است  و بر این اساس برنامه ریزی می کنیم.

وزیرتعاون ، کار ورفاه اجتماعی  افزود: تصور کنید در سال ۲۰۵۰ حدود ۳۰ میلیون سالمند داریم که باید به نوعی بازنشستگی را تجربه کنند. بنده در این زمینه مثال دولت های صیفی کار و گردو کار را مطرح می کنم و معتقدم که ما باید برای آیندگان مانند دولت های گردوکار باشیم و امروز برای آیندگان بکاریم.

وی همچنین اظهار کرد : ما به عنوان بازیگر مهم پیشگیری از آسیب های اجتماعی نقش پیشگیری از معلولیت ها، غربالگری های مختلف و … وظایف متعددی به عهده داریم .

* اینجا جای پرخیر و برکتی است که مسئولیت اجتماعی انسان را افزایش می دهد

ربیعی گفت : خوشحالم در وزارتخانه ای قرارگرفته ام که بیشترین ارتباط را بازندگی روزمره مردم دارد و اثرات مثبت کارها روی زندگی افراد تاثیر می گذارد. ازسوی دیگر کار دراین وزارتخانه دشوار است و وقتی حقوق یک بازنشسته به تاخیر می افتد یا حتی وقتی قدرت خرید ها را می بینیم و با جریان اشتغال مواجه می شویم خواب از چشم مان ربوده می شود، اما اینجا جای پرخیر و برکتی برای کاراست و جایی است که مسئولیت اجتماعی انسان را افزایش می دهد .

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اجتماعی را بزرگ ترین وزارت اجتماعی کشور دانست وی یاد آورشد : حتی وجه اقتصادی این وزارتخانه نیز اجتماعی محسوب می شود .

ربیعی درباره حقوق بازنشستگان به اندازه گیری های انجام شده در سال ۹۲ و منحنی های افزایش حقوق ها و شکاف های ایجاد شده بر اثرتورم در آن زمان اشاره کرد و گفت : متوسط تورم همواره برای فقرا بسیار شدیدتر است و روی موضوعاتی نظیرحمل و نقل و قدرت خرید این افراد تاثیرات عمیق تری می گذارد .

وی با بیان اینکه این موضوعات در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اجتماعی دائماً در حال اندازه گیری است  تاکید کرد: افزایش قدرت خرید را به عنوان یک سیاست و استراتژی دنبال می کنیم .

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با مطالعات انجام شده به این نتیجه رسیدیم که نمی توان دستمزد ها را به یک باره دوبرابر افزایش داد چرا که اصلاً چنین ظرفیت و امکانی وجود ندارد و این شیوه ها به هم ریختگی کل اقتصاد کشور را به دنبال خواهد داشت . به همین دلیل تصمیم گرفتیم شیب بالای تورم را برعکس کنیم و چهارسال ابتدای دولت دکتر روحانی و امسال نیز این برنامه را داریم که همواره مزد را برتورم پیشی دهیم .

وی اظهار کرد : درسال های گذشته برای رشد حقوق بازنشستگان به بیش از تورم و متناسب سازی حقوقی با مدل پلکانی و به منظور بالا آوردن افراد پایین تر، حدود بیش از ۳ هزارمیلیارد تومان تنها در صندوق بازنشستگی کشوری و مقداری نیز درصندوق بازنشستگی نیروهای مسلح هزینه شد .  امسال نیز یک هزار میلیارد تومان به همین منظور کنار گذاشته شد .

*افزایش تدریجی قدرت خرید بازنشستگان تامین اجتماعی  

ربیعی در خصوص بازنشستگان تامین اجتماعی خاطر نشان کرد: برای بازنشستگان تامین اجتماعی نیز در سال گذشته با صدک های پایین مستمری بگیری افزایش حقوق ها به  ۳۰درصد نیز رسید  که با بودجه خود این صندوق اقداماتی انجام دادیم .

وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی اجتماعی با ابراز نگرانی نسبت به بازنشستگان صندوق تامین اجتماعی تصریح کرد : بسیاری از این افراد با حداقل ها و زیرحداقل های مزد در حال زندگی هستند بنابراین افزایش تدریجی قدرت خرید این افراد را در دستور کار خود داریم . صندوق های بازنشستگی به زندگی اجتماعی بازنشستگان تبدیل می شود .

وی  با اشاره به اینکه متاسفانه در گذشته صندوق های بازنشستگی به صندوق های کارپردازی تبدیل شده بودند تصریح کرد: ما درحال  تبدیل این صندوق ها به زندگی اجتماعی بازنشستگان هستیم . سعی کردیم در شهرهای بزرگ خانه های امید ایجاد کنیم . هرسال این خانه های امید افزایش پیدا کرد و امسال نیزجزء برنامه هایمان است .

ربیعی در این برنامه همچنین از پرداخت  ۱۲۰۰ میلیارد تومان وام برای بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری (۳۰۰هزار نفر ، نفری ۴ میلیون تومان ) و تدابیری برای تامین بودجه برای بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی به منظور پرداخت وام خبر داد .

وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی یاد آورشد: بازنشستگان و مستمری بگیران مناطق زلزله زده غرب کشور نیز بدون قرعه کشی و دراولویت دریافت این وام ها قرار گرفتند .

وی با اعلام اینکه برنامه های سفر برای بازنشستگان امسال نیز دنبال می شود گفت: فرصت سفر برای بازنشستگان اندک است و حتی یک حرکت کوچک و یک سفر در زندگی بازنشستگان تاثیرگذاراست .

وزیرتعاون ، کار ورفاه اجتماعی  افزود:  من روزی را به یاد دارم که برای بدرقه بازنشستگان تامین اجتماعی به راه آهن رفته بودم و پیرزنی را دیدم که می گفت تا آن زمان به مشهد مقدس نرفته بود و وقتی به او تلفنی شد مبنی بر این که می تواند به مشهد مقدس برود از شدت خوشحالی گریسته بود

ربیعی پایدارسازی صندوق ها را موضوعی بسیار مهم توصیف کرد و گفت : سیاست های غلط در گذشته منجر به اشتباه گرفتن سیاست های حمایتی و سیاست های بیمه شد. مثلا درسفره تعداد زیادی از کارگران و مستمری بگیران آدم های جدیدی مهمان شدند بدون آن که پول آنان تامین شود . به مروراز سال های کارکاسته شد و سیاست گذاران در آن دوران فکر می کردند که با آن روش درحال حمایت ازمردم هستند . اما آن شیوه مانند چاه های آبی بود که از آن ها برداشت می شد بدون این که درباره تمام و خشک شدن  آن آب ها فکر شود .

ربیعی در ادامه گفت: با کاسته شدن طول سال های کار صندوق ها به وضعیت کنونی رسیدند . دریک حالت خوب اکنون ۳۶ نفر، ۲۰ نفر کار می کنند  و یک نفر بازنشسته است و در بهترین صندوق ما (تامین اجتماعی ) ۶ نفر کار می کنند و یک نفر بازنشسته است. دربرخی از صندوق ها ۱۰نفر کار می کنند و یک نفر بازنشسته است.

وی تاکید کرد: براساس مطالعات و اصلاحات پارامتریک و ساختاری ، سیستماتیک و تامین منابع سعی در پایدارسازی صندوق های بازنشستگی داریم که امر نیازمند برنامه ای ۲۰ ساله است و ما آغاز کننده آن هستیم و امیدواریم در این زمینه یادگاری های خوبی به جا بگذاریم .

*بدهکاری صندوق های تامین اجتماعی

وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره رقم بیش از ۵۰ هزارمیلیارد تومان بدهی صندوق های تامین اجتماعی توضیح داد : طبق قانون بدهی به صندوق های تامین اجتماعی با نرخ اوراق مشارکت سنجیده می شود بنابراین با عددی بیش از ۵۰ هزارمیلیارد تومان روبرو هستیم . چرا که تورم افزایش پیدا کرده است و نمی توان بدهی را با نرخ پیشین محاسبه کرد .

وی افزود: این بدهی به این گونه است که مثلاً در سال ۸۸ یا ۹۰ یک مرتبه اعلام شده است که حدود یک و نیم میلیون نفر دیگر به صندوق های تامین اجتماعی اضافه شوند و این درست همان جایی است که معتقدم سیاست های حمایتی با سیاست های بیمه اشتباه گرفته شده بود . بار مالی این موضوع سالانه بردوش صندوق ها افتاد .

وی در ادامه توضیح داد: به عنوان مثال درسال اول ۲ هزار  و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی به صندوق های تامین اجتماعی اضافه شد . درسال های آینده این رقم افزایش پیدا کرد و بعد از محل هدفمندی یارانه ها نتوانستند پول آن را تامین کنند که منجر به بدهی شد . یا در مواردی دیگر که اگر اشتباه نکنم در دوران جنگ از صندوق های نیروهای مسلح پولی برداشت شده است و به قیمت آن روز باید آن پول محاسبه شودکه آسیب هایی به دنبال داشت

ربیعی افزود: در مطالعات به این نتیجه رسیدیم که در صندوق بازنشستگی کشوری در طول ۵۰ سال تصمیماتی برای این صندوق گرفته و باری بردوش آن شد و به ارزش امروز ۴۵۰ هزارمیلیارد تومان است .

وی گفت:  نوع محاسبات این موضوع بسیار پیچیده است و کشورهایی مانند فرانسه و یونان نیز با آن درگیرهستند . این موضوع به مساله تبدیل شده است .

وی با بیان اینکه در سالی که بنده وزیر شدم دربخش درمان سالی ۷هزار میلیارد تومان می آوردیم گفت: اکنون ۲۰ هزارمیلیارد تومان ( حدود سه برابر ) تنها در تامین اجتماعی آورده است .دربیمه سلامت نیز چند برابر پول آورده شد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: آثار تصمیماتی که در مورد سلامت مردم گرفته می شود روی صندوق هاست و منجر به تصمیماتی می شود که پیچیدگی صندوق ها را ایجاد کرده است .

ربیعی افزود : اکنون ۶ میلیون ایرانی بیمه بازنشستگی ندارند و رئیس جمهور و بنده نگران این افراد هستیم و در حال دنبال کردن برنامه ای هستیم که بتوانیم سالمندی بدون معلولیت و سالم را داشته باشیم.

* خبرهای خوب اشتغالی در راه است

ربیعی با بیان اینکه خبرهای خوب اشتغالی در راه است گفت:با تدابیر در نظرگرفته از سوی  روحانی رئیس جمهور کشورمان خبرهای خوب اشتغالی در راه است . گرچه برخی از توانایی های افراد دارای معلولیت قوی نیست اما سایر توانایی هایشان بسیار قوی است و ضمن تبریک این روز به این افراد امیدوارم این افراد نیز مانند سایر ایرانیان روزهایی سرشار از اتفاقات خوب را تجربه کنند.

وی به ضرورت ایجاد فرصت برابر اجتماعی برای معلولان تاکید کرد و گفت: باید شرایطی فراهم شود که معلولان خود را نشان دهند چرا که معلولان توانمندی هایی در حوزه نویسندگی، کارآفرینی، هنر، ورزش و موسیقی دارند که گاها دیده نمی شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: بخش دیگری از برنامه های ما ایجاد فرصت های برابر برای معلولان است که بتوانند در جامعه بیشتر خود را نشان دهند و از طرف دیگر اجازه ندهیم فقر با معلولیت همراه شود

ربیعی بخشی ازعوامل ایجاد معلولیت را ناشی از سیاست گذاری های   اشتباه و بخشی دیگر را به دلیل حوادث جاده ای و …دانست و گفت : معلولان توانمند باید فرصت دیده شدن درجامعه را داشته باشند. برای افرادی که توانایی خاصی ندارند نیز برنامه هایی داریم و به همین منظور انواع غربالگری ها را به منظور پیشگیری انجام داده ایم .

وی با بیان اینکه غربالگری گوش و شنوایی با پوشش بالای ۹۰ درصد انجام شد و امسال برنامه غربالگری ژنتیک را دربرنامه داریم گفت: غربالگری ژنتیک گران قیمت است وتصمیم داریم برای افرادی که توان مالی ندارند تدابیری در این زمینه داشته باشیم . به عنوان مثال در یکی از شهرستان های کشور با خانواده معلول ۶ نفره ای مواجه شدم که بسیار صحنه دردناکی بود ، درحالی که باسیاست های درست غربالگری می شد از بروز آن معلولیت ها پیشگیری کرد .

*پاشیدن پول شغل ایجاد نمی کند

وی با تاکید بر اینکه ما سیاست رفاهی منظمی را دنبال می کنیم اظهار کرد : بخشی از سیاست های رفاهی به این شکل است که اگر بدون برنامه و هدف گذاری باشد به پاشیدن پول منجر می شود ولی پاشیدن پول اشتغال ایجاد نمی کند و مشکلی را حل نمی کند .

ربیعی  افزود: متاسفانه در تعدادی از کشورها ساختارهای مناسب برای پیش بردن برنامه ها آماده نمی شود و بدون دانش لازم پول پاشیده می شود . به عنوان مثال در دوره ای تصمیم به سیاست جبرانی در حوزه فقر گرفته شد . دردوره ای پول نقد داده شد که نام آن را «سیاست صدقه ای» می گذارم . اما برنامه ما سیاست توانمند سازی است .

وی در تشریح سیاست های توانمند سازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در این زمینه افراد را در گروه های مختلف طبقه بندی کردیم. یک گروه مانند برخی از معلولان و سالمندانی که بیمه بازنشستگی نداشتند را درگروهی قراردادیم که به هیچ وجه توانمند نمی شوند. دولت در نظر دارد حدود ۷۰درصد حداقل مزد را به این گروه بپردازد و این کار از سال ۹۶ آغاز شده است . باید شاخصی برای پرداخت ها به این افراد داشته باشیم که شاخص حداقل مزد را درنظرگرفتیم . یعنی ۷۰ درصد مزد فردی را که سرکار می رود به این افراد اختصاص دادیم .

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: گروه دیگر افرادی هستند که توانمندی کامل ندارند به این افراد نیز رقمی پرداخت می شود. دسته دیگر افرادی هستند که اکنون توانمندی ندارند اما می توان با کمک به این اقشار آن ها را توانمند کرد.  نکته مثبت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این خصوص این است که سرطیف افرادی که باید توانمند شوند به اشتغال متصل می شوند .

وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی درنظرگرفته شدن بودجه ۱۲ هزار میلیارد تومانی از سوی رئیس جمهور برای اشتغال را خبری خوب توصیف کرد و افزود : در اشتغال منابع خوبی درحال ورود است .

*محدود کردن فقر مطلق در ۴ سال

وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی به برنامه ریزی هایی برای محدود کردن فقر مطلق در ۴ سال اشاره و خاطرنشان کرد : در محدود کردن فقر آموزش به دنبال رفتن همه بچه ها به مدرسه هستیم . در موضوع مسکن نیز شاید ساخت و سازهای میلیونی خطا بود اما وقتی با تمرکز ساخت مسکن برای خانواده های دارای دومعلول به بالا، زنان سرپرست خانوار بدون خانواده ، زنان سالمند  وارد عمل شدیم  ساخت و ساز جهت گرفت.

وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی بحث اشتغال را از مهم ترین برنامه های سال آینده وزارت تعاون ، کار ورفاه اجتماعی اعلام و بیان کرد : حتما باید نرخ بیکاری را کاهش دهیم و به این منظور باید شغل ایجاد کنیم. ایجاد شغل نیز نیازمند برنامه ریزی و سیاست گذاری است و با پاشیدن پول شغل ایجاد نمی کند .

وی با بیان اینکه در سه سال رشد متوسط ۵ تا ۶ درصدی را دنبال کرده ایم . این رشد مداوم خود به ایجاد شغل کمک می کند . اما ما در دوران رشد بدون اشتغال نیز قرارگرفته ایم  گفت: این پدیده جهانی است و شامل حال ما نیز می شود، بنابراین برنامه های جانبی رشد اشتغال فراگیر ضدفقر را دنبال می کنیم  و به همین منظور در استان ها و روستاها رسته های پرکشش فراگیر شناسایی  و پایلوت این طرح آغاز شده و امسال نیز دنبال می شود .

ربیعی افزود: باید در اشتغال به سمتی برویم که پاسخگوی سالی ۳۰۰-۴۰۰ هزار نفری باشیم که وارد بازارکار می شوند اما به شغل دسترسی پیدا نمی کنند. ازطرف دیگر باید نرخ بیکاری را کاهش دهیم .

وی با بیان اینکه اکنون  اشتغال در بخش خدمات  از ۴۶ درصد به ۶۰درصد رسیده است گفت : این به این معناست  که سهم خدمات مولد از اشتغال تقریباً از سال ۹۲ به بعد افزایش پیدا کرده است، هر چند در برخی از بخش ها مانند صنعت و کشاورزی این سهم کمتر شده ولی در جای دیگری بالاتر آمده است . این امور نشان می دهد در خدمات زمینه های شغلی زیادی داریم و انشاا… برای ایجاد اشتغال به خود روستا ها می رویم .

*ایرانیان باید مهارت بیاموزند/  تعاون به زندگی مردم بیاید

ربیعی تاکید کرد : ایرانیان باید مهارت بیشتری بیاموزند و هر ایرانی یک مهارت شعار ماست و  زمینه آموزش مهارت نیز در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درنظرگرفته شده است .  امیدواریم که با تعاون کار ایجاد کنیم و با کار به رفاه اجتماعی دست یابیم. تعاون باید به زندگی مردم بیاید .از مردم ایران می خواهم  همه با هم برای مبارزه با فقر، ایجاد اشتغال با نشاط ، پویا ، با مهارت و نوآوری تلاش کنند .

ربیعی گفت: براساس آموزه های دینی مان نیز هر یک از ما در برابر مسائل اجتماعی مسئول هستیم و با شعار «هر ایرانی یک مددکار اجتماعی» می توان از بروز آسیب های اجتماعی نیز پیشگیری کرد.

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false