×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۷ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
روحانی: درباره توانمندی دفاعی نیاز به مذاکره و توافق با هیچ قدرتی نداریم

به گزارش چغادک نیوز: حجت الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در مراسم افتتاح ۱۰ مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس در ۱۰ استان کشورکه صبح امروز به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: در هر جنگ و دفاعی قبل از بحث سخت‌افزارها باید به فکر نرم‌افزارهای آن دفاع و جنگ باشیم. اولین نرم‌افزار برای یک دفاع و ایجاد حماسه در برابر متجاوزین مشروعیت آن دفاع است. اگر نتوانید روشن کنید  که دیگری تجاوز کرده و ما مدافع هستیم و آغازگر نیستیم و می‌خواهیم  از سرزمین‌مان، ملت‌مان،  شرف‌مان و از استقلال‌مان دفاع کنیم، ملت پای کار نمی‌آید و از آن جنگ خسته می‌شود.

وی ادامه داد: اگر مشروعیت جنگ برای مردم روشن نمی‌شد که این جنگ دفاع، ایستادگی و مقاومت در برابر متجاوز است، ممکن است جنگ ۸ تا ۱۰ سال طول بکشد. علاوه بر آنکه در یک جنگی فرمانده آن جنگ مرجع تقلیدی و شخصیتی باشد که همه مردم به او عشق می‌ورزیدند، جنگی که همه مردم، فرهیختگان، علما، صاحب‌نظران و همه اقشار مردم به خوبی حس می‌کردند که در برابر این فرد متجاوز باید ایستادگی کنند و راهی جز این وجود ندارد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه مردم به خوبی برایشان روشن شد که نه سازمان ملل، نه کشورهای منطقه و نه حتی کشورهای دوست که عددشان خیلی نبود کسی نیست که از کشور و ناموسشان دفاع کند، افزود: مشروعیت نرم‌افزار اصلی برای دفاع و جنگ در برابر متجاوزین است. جنگ فراز و نشیب دارد. شهید و مجروح دارد، افرادی اسیر و خانه‌هایی ویران می‌شود. کار سختی است و همه اینها را مشروعیت آسان می‌کند.

روحانی در ادامه با اشاره به اهمیت اعتماد مردم در دوران ۸ سال دفاع مقدس، یادآور شد: اگر مردم به سازمان رزم، به فرماندهان میدان، به فرماندهان دفاع، به مقامات ارشد سیاسی کشور اعتماد نداشته باشند، نه خودشان به میدان جنگ می‌آیند و نه اجازه می‌دهند همسران و فرزندانشان  به میدان جنگ بیاید. اینکه می‌بینید مردم عزیران خود را با  افتخار بدرقه می‌کردند و با لبخند با آنها خداحافظی می‌کردند، اگر جنازه آنها برمی‌گشت به آن افتخار می‌کردند برای این بود که به فرماندهی جنگ اعتماد داشتند. اگر اعتماد به فرماندهان جنگ نبود و بنا بود هر روز تردید کنیم و برای هر عملیات ساعت‌ها بحث کنند آیا می‌شد جنگ را اداره کنیم یا نمی‌شد.

رئیس جمهور افزود: هفته‌های اول جنگ مجلس شورای اسلامی (مجلس اول) بر مبنای احساس وظیفه‌شان مخصوصا نمایندگان استان‌هایی که مورد تجاوز قرار گرفته بودند در مجلس هر روز یک بحثی بود. بعضی‌ها می‌آمدند داد و فریاد می‌زدند و می‌گفتند فرماندهان را بخواهید چرا اینجا و آنجا اینچنین شد. خب مشکلات هم زیاد بود. نه ارتش آنچنان آماده بود نه سپاه. ما آمادگی برای چنین جنگی نداشتیم و سال‌های اول انقلاب بود و هر روز یک مشکلی داشتیم.

روحانی با اشاره به شرایط روزهای اول جنگ تحمیلی و پیگیری‌های نمایندگان دوره اول مجلس شورای اسلامی، گفت: هر روز یک فرماندهی مخصوصا از فرماندهان ارتش را به مجلس احضار می‌کردند. سر و صدا و داد و فریاد راه می‌انداختند. حالا یا قانع می‌شدند یا نمی‌شدند؛ هفته بعدش امام(ره) پیغام داد که مجلس به این کارها ربطی ندارد و به کار خودش برسد. اگر می‌خواهد پشتیبانی و کمک کند این کارها را انجام دهد. اینجا جلسه احضار فرماندهان نیست. نیروهای مسلح فرمانده دارد و از طرف من افرادی هستند که نظارت می‌کنند. مقام معظم رهبری و مرحوم ایت‌الله هاشمی رفسنجانی نمایندگان امام در زمان جنگ بودند.

وی اضافه کرد: اگر مجلس می‌خواست به آن کار ادامه دهد و هر روز می‌خواست برای هر عملیاتی تحقیق و تفحص کند، آیا این روند برای کشور در آن زمان مناسب بود؟ واقعیت این است که اگر ما کار را به اهلش واگذار نکنیم و به آن اعتماد نکنیم. بخواهیم قدم به قدم راجع به مسائل، فرقی نمی‌کند در جنگ یا مسائل دیگر کار پیش نمی‌رود.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه اگرپروژه‌ای را به یک پیمان کاری واگذار کنیم و هر روز بخواهیم از آن ایراد بگیریم، آیا کار پیش می‌رود؟ افزود: یکی از مشکلات امروز کشور ما این است که زیادی احساس وظیفه می‌کنیم و همه می‌خواهیم راجع به همه مسائل احساس وظیفه کنیم. در حالی که یک چارچوب و مقرراتی است. فردی مسئول شده، دولت مسئول شده، نیرویی مسئول شده است. اگر این اعتماد به سازمان رزم، مدیریت جنگ و مدیریت کشور حاصل نمی‌شد، گاهی نصیحت امام گاهی نهیب امام گاهی کمک امام حاصل نمی‌شد، جنگ اداره نمی‌شد. این همه فراز ونشیب و این همه مشکلات در آن زمان حل نمی‌شد.

وی اضافه کرد: در دفاع مقدس و جنگ تحمیلی روز به روز این اعتماد بیشتر شد و هرچه رو به جلو رفتیم کار پیش رفت. آن لحظه اول که جنگ شروع شد مردم در بهت فرو رفتند، کسی فکر نمی‌کرد و برنامه ریزی نشده بود. اطلاعیه داده نشده بود. ناگهان ساعت ۲ بعدازظهر مرکز فراوانی از کشور از جمله تهران بمباران و جنگ آغاز شد.

رئیس جمهور افزود: اگر سخن امام نبود که دزدی سنگی را پرتاب کرده است و مردم ما به خوبی جواب آن را می‌دهند، شاید به این خوبی کار پیش نمی‌رفت. آن کلام امام راحل بین مردم امید ایجاد کرد. صبح فردای آن روز اول مهرماه ۱۴۰ فروند هواپیمای نیروی هوایی ما به نقاط مختلف و مراکز مختلف شهرهای عراق هجوم آوردند. اولا ضربه بسیار سختی را از نظر روحی و روانی به عراق وارد کردند. از طرف دیگر امیدی در بین مردم ایجاد شد.

روحانی درباره شرایط آن روزها گفت: عملیات ساعت ۵ صبح انجام شد و ما ساعت ۸ صبح که به مجلس آمدیم (البته من از عملیات مطلع بودم) مقام معظم رهبری که نماینده امام در شورای عالی دفاع بود به مجلس آمد و ما در مقابل در مجلس همدیگر را دیدیم و ایشان درباره عملیات مسائلی را گفت و بنده نیز نکاتی را که به نظرم می‌آمد به ایشان گفتم. مقام معظم رهبری همان ابتدا که وارد مجلس شد به پشت تریبون رفت و گفت من می‌خواهم خبر مهمی را اعلام کنم و این خبر را اعلام کرد که ۱۴۰ فروند هواپیمای ما به عراق حمله کرده است.

وی تصریح کرد: این خبر بین مردم امید و اعتماد ایجاد کرد. اگر امید به آینده نباشد اگر اعتماد وجود نداشته باشد کشور پیش نمی‌رود. در جنگ روز به روز اعتماد مردم بیشتر رفت و کارها پیشرفت کرد. به خصوص بعد از اینکه عملیاتهای بزرگ ما که یک سال بعد از این تجاوز شکل گرفت. شکستن حصر آبادان یک عملیات بزرگی بود که امیدها را بیشتر کرد بعد از آن عملیاتهای مهمی چون طریق القدس واقع شد، عملیات فتح المبین و عملیات غرورآفرین بیت المقدس و الی بیت المقدس و آزادی خرمشهر که روز به روز امیدها و اعتماد مردم را به آینده جنگ بیشتر کرد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه اگر این نرم افزارها نبود میدان جنگ موفق نبود، ادامه داد: مشروعیت جنگ برای مردم روشن شده بود، مردم به مسئولان عالی مقام سیاسی، نظامی و فرماندهان میدان جنگ، نیروهای مختلف ارتش، سپاه، بسیج و سایر نیروها که در میدان جنگ بودند، اعتماد داشتند و اعتمادشان هر روز به آنها بیشتر می‌شد.

روحانی گفت: ملت ما توانست در یک جنگ بسیار مهم که همه می‌دانیم شوروی، فرانسه، آلمان، کشورهای مرتجع منطقه به کشور متجاوز کمک می‌کردند که بخشی از آنها بعد از حمله عراق به کویت روشن شد و همه این کشورها یکی یکی گفتند که چه کمکهایی کرده‌اند. امیر کویت گفت که چقدر به صدام پول داده است، شاه عربستان و ولیعهد آن کشور‌امد و گفت که چقدر به عراق کم کرده است و چه امکاناتی به آن داده است. سایر کشورها نیز گفتند، معلوم شد چه کسانی به عراق سلاح شیمیایی فروختند و خود آنها از این شرکتها شکایت کردند. معلوم شد شوروی سابق، اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها چه کمکهایی کردند. مشخص شد در این جنگ چگونه فرزندان این مرزوبوم در برابر همه شیاطین ایستادند، مقاومت کردند و جنگ را به پیروزی رساندند.

وی با اشاره به ثمرات و دستاوردهای دفاع مقدس تصریح کرد: اولین نتیجه دفاع مقدس این است که ما باید قدرت ملی‌مان را بالا ببریم. نه تنها قدرت دفاعی‌مان را بالا ببریم؛ قدرت دفاعی نیز بخشی از قدرت ملی است. قدرت دفاعی، قدرت سیاسی، قدرت اقتصادی، قدرت فرهنگی همه اینها قدرت ملی را تشکیل می‌دهند اگر این  ۴ قدرت با هم نباشد مگر می‌شود از کشور دفاع کرد.

رئیس جمهور تصریح کرد: اگر در دوران دفاع مقدس در زمینه قدرت اقتصادی نیز کار خود را پیش نمی‌بردیم چگونه می‌توانستیم میدان جنگ را مدیریت کنیم. اینکه مهمات، سلاح و غذا چگونه به نیروهای خود می‌رساندیم. فرض کنیم همه سلاح ها را هم داشتیم سلاح بدون مهمات کاری از پیش نمی‌برد. این مهمات را چه کسی باید تأمین کند؟ از هر کجا بخواهیم داخل یا خارج تأمین کنیم اگر نمی‌توانستیم این نیازها را برطرف کنیم جنگ را چگونه می‌توانستیم اداره کنیم.

روحانی در همین زمینه یادآور شد: اگر جنگ بود و نمی‌توانستیم نفت بفروشیم چگونه می‌خواستیم هزینه‌های کشور را تأمین کنیم. اگر نمی‌توانستیم از خارک حمایت کنیم چکار می‌کردیم؟ علت اینکه مقام معظم رهبری و مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی بنده را به عنوان فرمانده پدافند هوایی کشور تعیین کردند و اصرار داشتند این مسئولیت را بپذیرم چون من اصرار می‌کردم این مسئولیت را برعهده من نگذارند به علت خارک بود. خارک بمباران شده بود و ما دو هفته نتوانسته بودیم نفت بفروشیم. اینجا بود که متوجه شدیم حمایت از این بخش‌ها برای ما حیاتی است. هردو بزرگوار به من گفتند برای پذیرش این مسئولیت که من ابتدا نپذیرفتم و بعد آقا گفتند که بنده از طرف امام به شما تکلیف می‌کنم به عنوان واجب عینی تا این مسئولیت را بپذیرید و بنده گفتم اگر تکلیف می‌کنید پس می‌پذیرم.

وی گفت: اگر نمی‌توانستیم نفتمان را صادر کنیم، اگر نمی‌توانستیم نفت‌کش‌هایمان را با هواپیما و با کمک نیروی دریایی اسکورت کنیم، چطور می‌توانستیم کشور را اداره کنیم.

رئیس‌جمهور گفت:‌ باید آماده باشیم تا تهدیدات را از سر مردم دفع و رفع کنیم،  برای این کار ملت ما، مسئولین ما برای توانمندی دفاعی‌شان نیاز به مذاکرات با هیچ کسی و توافق با هیچ قدرت ندارند و نخواهند داشت. صحبت و بحث می‌کنیم. مقامی آمد سؤال کرد به آن جواب می‌دهیم و جواب قاطع و محکم به آن می‌دهیم. جواب ما هم بسیار روشن است. اما آنچه برای دفاع از این کشور هر نوع سلاحی با هر نوع قدرتی اگر نیاز داشته باشیم در چارچوب مقررات وقوانین و فتاوای رهبری‌مان تهیه خواهیم کرد. ما دنبال سلاح کشتار جمعی نیستیم. هم به خاطر تعهدات بین‌المللی واز آن بالاتر به خاطر فتوای رهبری و اخلاق و دین‌مان.

ادامه دارد…

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false