- 22 اسفند 1396
- ایران و جهان , سیاسی
- کد خبر 46840
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
false
true
true
true
سایز متن /
true
به گزارش چغادک نیوز: چند روز پیش عملیات انتقال اولین سکوی استخراج گاز از دریا که توسط متخصصان داخلی که توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) و با محوریت شرکت صدرا به ثمر رسیده برای نصب در فاز ۲۲ میدان گازی پارس جنوبی انجام شد.
- بیشتر بخوانید:
قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی در سال ۱۳۶۸ و با استناد به اصل ۱۴۷ قانون اساسی در رابطه با کمک نیروهای مسلح به سازندگی کشور در زمان صلح، تاسیس شد. قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) بااستفاده از تجربیات دوران دفاع مقدس در حوزه مهندسی رزمی، با بهرهگیری از تجربیات آن دوران و همچنین بکارگیری فارغ التحصیلان دانشگاههای برتر کشور، وارد عرصه سازندگی در عرصههای مختلف شد.
قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا( ص)فعالیت خود را در سه حوزه عمده نفت، گاز و پتروشیمی، عمران، صنعت و معدن و محرومیت زدایی ساماندهی کرد و گامهای بزرگی در حوزه سازندگی کشور در این عرصه برداشت و بسیاری از فناوریهایی که تنها در اختیار چند کشور دنیا بود را بومی کرد.
این قرارگاه از سال ۱۳۸۷ با اتکا به توان متخصصان داخلی فعالیت خود را در حوزه گاز و پتروشیمی آغاز کرد و تا کنون توانسته است اقدامات بسیار موثری در این حوزه انجام دهد.
قرارگاه خاتم الانبیا(ص) در ابتدا با انجام پروژه تاسیسات جانبی و ساخت آبگیر توسعه فازهای میدان مشترک پارس جنوبی، فعالیت خود را آغاز و از سال ۱۳۸۰ کار خود را به صورت جدی با احداث مخازن با ظرفیت ۱ میلیون بشکهای نفت ادامه داد.
حضور قرارگاه در میدان پارس جنوبی
یکی از مهمترین اقدامات قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) در حوزه گاز و پتروشیمی، حضور در میدان گازی پارس مشترک پارس جنوبی بین ایران و قطر است. میدان گازی پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی جهان به شمار میرود که در خلیج فارس و در آبهای سرزمینی بین ایران قطر قرار دارد.مساحت این میدان ۹۷۰۰ کیلومتر مربع است که ۳۷۰۰ کیلومتر مربع آن در آبهای سرزمینی ایران و۶۰۰۰ کیلومتر مربع آن در آبهای سرزمینی قطر قرار دارد.
از همان ابتدای استخراج گاز از این میدان مشترک، همواره رقابتی بین ایران قطر بر سر برداشت از این میدان وجود داشت که البته قطریها از چند سال پیش و به یمن بهرهمندی از حضور شرکتهای بزرگ نفتی دنیا مانند توتال، شل، انی و…. همواره میزان برداشتی بیش از ایران داشتهاند.
جمهوری اسلامی ایران طی دولتهای هشتم و نهم توانست ۱۰ فاز از پارس جنوبی را تکمیل کند که این روند در دولت دهم و پس از وضع تحریمهایی علیه کشورمان و خروج شرکتهایی نفتی مانند توتال فرانسه از قرارداد با ایران، روند کندتری به خود گرفت.
یکی از سکوهای میدان گازی پارس جنوبی
در همین زمان بود که قرارگاه خاتم الانبیا(ص) با هدف کاستن از اثرات تحریمها و جلوگیری از توقف توسعه و پیشرفت میدان گازی پارس جنوبی فعالیت خود در این میدان مشترک را توسعه داد. این قرارگاه با بهرهگیری از منابع ،امکانات و استعدادهای فنی تخصصی توانست به سرعت توسعه فازهای مختلف پارس جنوبی را برعهده بگیرد.
قرارگاه خاتم الانبیا(ص) در ابتدا با ورود به فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی کار خود را آغاز و کرد و در ادامه توانست کار در فازهای ۱۳،۱۴،۲۲،۲۴ پارس جنوبی نیز را برعهده بگیرد. از جمله اقدامات مهم قرارگاه برعهده گرفتن قراردها به صورت EPC بوده است. در این شکل از اجرای قرارداد، پیمانکار وظیفه تامین کالا، طراحی و اجرا را خود بر عهده میگیرد که نشان از توان بالای قرارگاه خاتم الانبیا(ص) آن هم در دوران تحریم و در مدتی کوتاه است.
قرارگاه سازندگی سپاه صدرا را احیا کرد
قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) یک کار بزرگ دیگر هم در حوزه نفت و گاز انجام داده است، آن هم احیای دوباره شرکت صنایع دریایی ایران(صدرا) بوده است. این شرکت که در سال ۱۳۴۷ با هدف ساخت و تعمیر کشتی در بوشهر راهاندازی شد و علی رغم برخورداری از زیرساختهای بسیار خوب، اما به دلیل مشکلات مدیریتی طی چند سال اخیر با مشکلات فراوان مالی روبرو شد تا جایی که تمام املاک و مستغلات و حتی برخی تجهیزات و شناورهای این شرکت توقیف شد و شرکت صدرا حتی توان افتتاح یک حساب بانکی را هم نداشت.
قرارگاه خاتمالانبیا(ص) شرکت صدرا را از یک شرکت ورشکسته به یک شرکت با تراز تجاری مثبت تبدیل کرد و موفق شد دوباره این شرکت را احیا کند
در این شرایط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) مسئولیت این شرکت را برعهده میگیرد و میتواند صدرا را از یک شرکت ورشکسته به یک شرکت با تراز تجاری مثبت تبدیل کند.قرارگاه خاتم الانبیا(ص) موفق میشود تمام بدهی ۱۵ سال گذشته این شرکت را تسویه و املاک و تجهیزات آن را از توقیف در آورد.
تا پیش از آنکه مسئولیت این شرکت به قرارگاه خاتم الانبیا(ص) واگذار شود، قیمت هر سهم آن در بازار بورس ۱۵۷ تومان شده بود که پس از ورود قرارگاه خاتم الانبیا قیمت هر سهم شرکت صدرا به ۱۱۶۰ تومان افزایش مییابد. امروز بیش از ۳۵۰ نفر در شرکت صدرا به صورت مستقیم مشغول به کار هستند و آنطور که فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا(ص) گفته این شرکت توان ایجاد اشتغال برای ۳۰ هزار نفر را هم دارد.
نمایی از شرکت صنایع دریایی ایران(صدرا)
ساخت اولین سکوی استخراج گاز تمام ایرانی
این شرکت حالا برای اولین بار در تاریخ کشور موفق به ساخت سکوهای دریایی استخراج گاز از دریا شده است.در گذشته ساخت این سکوهای دریایی بهصورت صددرصدی در خارج از کشور انجام میشد اما با همت و تلاش متخصصان قرارگاه خاتم الانبیا(ص) و با محوریت شرکت صدرا، برای اولین بار تمام مراحل طراحی، تأمین کالا، ساخت، بارگیری، انتقال، نصب، پیشراهاندازی و راهاندازی توسط این سکوها توسط یک شرکت ایرانی انجام میشود.
با نصب ۱۰ سکویی که توسط قرارگاه خاتم الانبیا(ص) در شرکت صدرا ساخته شده است برداشت گاز ایران از میدان پارس جنوبی بیش از قطریهای خواهد شد
شرکت صدرا علاوه بر ساخت این سکوها که جزو پیشرفته ترین فنارویها در حوزه صنایع گاز بوده و تنها در اختیار چند کشور دنیا میباشد، امروز توان طراحی، ساخت، بارگیر و نصب انواع جکت، سهپایه نصب مشعل (فلر)، پل ارتباطی سکو و فلر، خطوط لوله انتقال و کابلکشی فازهای مختلف پارس جنوبی را در بخش دریا در دستور کار دارد.
سکوی فاز ۲۲ پارس جنوبی که توسط قرارگاه خاتم الانبیا(ص) ساخته شده است
ساخت، بارگیری، حمل و نصب سکوهای استخراج گاز از حساسیت و دقت بالایی برخوردار است و نیاز به تجهیزات خاصی دارد که در توان شرکتهای محدودی در جهان است اما شرکت صدرا با در اختیار داشتن تجهیزاتی از جمله شناورهای ۲۰ تا ۳۰ هزار تنی حمل سکو و جرثقیلهای ۴ تا ۵ هزار تن و نیز توان مهندسی بالا، این فناوری برتر را بومی کرده و از انحصار کشورهای اروپایی و آمریکایی خارج ساخته است.
برداشت گاز ایران از پارس جنوبی بیش از قطر میشود
پروژه ساخت این ۱۰ سکو که از سال ۱۳۸۹ آغاز شده بود، توسط ۲۴ پیمانکار داخلی و با رهبری قرارگاه خاتم الانبیا(ص) ساخته شده و جالب آنکه در جریان ساخت آنها ۱۲ میلیون نفر روز کار بدون حتی کوچکترین حادثهای انجام شده است که نشان دهنده توان بالای ایمنی و HSE این قرارگاه است.
سایر سکوهای گازی ساخته شده توسط قرارگاه خاتم الانبیا(ص)
قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) حالا توانسته است ۱۰ سکوی فازهای پارسهای ۲۴،۲۲،۱۸،۱۷،۱۳ پارس جنوبی را در شرکت صدرا بوشهر بسازد که این سکوها بین ۷۶ تا ۹۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشتهاند. این سکوها که عملیات بارگیری و انتقال اولین آنها در ۱۷ اسفندماه انجام شد، قرار است آنها تا پایان سال بارگیری شده و کار نصب آنها تا نیمه سال آینده به اتمام میرسد.
اما آنچه اهمیت ساخت این سکوها را بیش از پیش نمایان میسازد، تاثیری است که ساخت آنها بر میزان برداشت ایران از میدان پارس جنوبی میگذارد. با اضافه شدن این سکوها به میدان مشترک پارس جنوبی، میزان برداشت ایران از این میدان ۱۲۵ میلیومن متر مکعب در روز افزایش یافته و به این ترتیب حجم برداشت ما از میدان پارس جنوبی بیش از قطریها خواهد شد.
انتهای پیام/
false
true
false
true