×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  جمعه - ۹ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
CFT باهماهنگی اصلاح طلبان و یاران لاریجانی رای آورد/ نقوی حسینی: به مردم دروغ نگوییم/ دهقان: چرا اطلاعات اقتصادی کشور را به دشمن بدهیم؟/ ظریف: نه من تضمین می دهم نه روحانی

به گزارش چغادک نیوز: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی (یکشنبه، ۱۵ مهر) پارلمان، لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کموانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) را تصویب کردند.

از میان ۲۷۱ نماینده حاضر در جلسه علنی مجلس ۱۴۳ نماینده رای موافق، ۱۲۰ نماینده رای مخالف و ۵ نماینده رای ممتنع دادند.

علی لاریجانی اعلام کرد رأی‌گیری برای این طرح به صورت مخفی انجام می‌شود چرا نمایندگان با شفافیت آرا در این مورد مخالف کردند. ۴۰ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به هیئت‌رئیسه پارلمان خواستار رأی‌گیری شفاف برای لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم( CFT) شده بودند که این طرح با مخالفت نمایندگان روبرو شد.

دهقان: چرا در شرایط جنگی، اطلاعات اقتصادی را به دشمن بدهیم؟
محمد دهقان، عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی، در جلسه علنی امروز (یکشنبه، ۱۵مهر) پارلمان و در جریان بررسی الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم(CFT)، گفت: هر تصمیمی که امروز نمایندگان درباره CFT اتخاذ کنند، محترم است.

وی افزود: ما در شرایط جنگ اقتصادی هستیم و در این تردیدی وجود ندارد، تمام ملت ایران و مسئولین کشور می‌دانند که در شرایط جنگی قرار داریم، آمریکایی‌‌ها علی‌غم وعده‌هایی که دادند و با وجود همه خوشبینی‌هایی که در داخل کشور ابراز شد، تمام توان‌شان را قرار داده‌اند که از طریق فشار اقتصادی ملت را به ستوه بیاورند و زمینه ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران را فراهم کنند.

نماینده مردم طرقبه در مجلس با طرح این سؤال که  آیا در شرایط جنگی ما باید شاگرد خوبِ کلاس باشیم و هر چه آنها گفتند را عمل کنیم؟، اظهار داشت: ما در ابتدای انقلاب و زمان جنگ هم تحریم بودیم، اما تحریم‌ها متفاوت بود، ما هم متوجه هستیم و برای انتقال اسلحه به داخل کشور به صورت رسمی نمی‌توانستیم اقدام کنیم.

دهقان اضافه کرد:  ما در سال‌های ۹۰ و ۹۱ تحریم‌های آمریکا، اتحادیه اروپا و شورای امنیت را داشتیم، اما به صورت غیررسمی کارمان را انجام می‌دادیم و به الزاماتی که این گروه ویژه اقدام مالی(FATF) برای ایران دیکته کرده، پایبند نبودیم. ده‌‌ها میلیارد دلار نفت فروختیم و ارز آن را وارد کشور کردیم.

وی با بیان اینکه از سال ۹۵ دوستانی که الزامات (FATF)  را قبل از تصویب کنوانسیون در مجلس پذیرفتند، الزامات آن را اجرا کردند، گفت: این الزامات موجب شد که در زمینه اقتصادی دچار بحران‌های جدی شویم.

عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس تصریح کرد: در این دو سال گذشته، دوستان برای اینکه می‌خواستند ثابت کنند که به اصطلاح با هنجارهای بین‌المللی هماهنگ هستند، لذا اجازه نداند که ارز وارد کشور شود، بخشی از علت اینکه کشور در زمینه اقتصادی دچار بحران شد، اجرای الزامات (FATF) توسط دولت بود.

دهقان ادامه داد: آیا در شرایط جنگی ما باید اطلاعات اقتصادی خود را در اختیار دشمن بگذاریم؟

عضو دوزیست لیست امید: بهانه به اسرائیل ندهیم!
بهروز نعمتی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۱۵ مهر) خانه ملت و در جریان بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بین المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم، در موافقت با این لایحه طی سخنانی اظهار داشت: شرایط اقتصادی امروز کشور به گونه‌ای است که کشورهایی که سالیان سال از طرق مختلف با ما روابط اقتصادی داشتند امروز به مسئولین ما اعلام کردند اگر ما به CFT ملحق نشویم حتی یک سنت هم با ما معامله اقتصادی نمی‌کنند.

وی افزود: خیلی از عزیزان در این روزها از مراجع تقلید خرج کردند اگر شما پیش مراجع بروید آنها جواب سوال شما را می‌دهند نه اینکه خدای نکرده مراجع بخواهند مسائل به گونه دیگری مورد بررسی قرار بگیرد.

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: برخی دوستان می‌گویند اطلاعات کشور لو می‌رود. چه اطلاعاتی لو می‌رود؟ مگر یک دینار به تروریست‌ها تا امروز کمک کرده‌ایم؟ گروه‌های تروریستی برای مجامع بین‌المللی مشخص است و تنها القاعده، طالبان، داعش و جبههالنصره هستند که در این سازمان‌ها به عنوان گروه‌های تروریستی معرفی شدند. سوال ما این است چرا برای اینکه در آینده می‌میریم، امروز باید خودکشی کنیم.

نعمتی گفت: امروز همه دشمنان در پی گرفتن بهانه از ما هستند. آمریکا و صهیونیست‌ها در پی نپیوستن ایران به CFT هستند. چرا کاری که باید در دولت‌های نهم و دهم با وجود پرداخت هزینه‌ها انجام می‌دادیم، انجام ندادیم و به این کنوانسیون نپیوستیم؟ ما عضویت را نپذیرفته‌ایم و این یعنی هیچ یک از الزامات چهل و یک‌گانه را نمی‌پذیریم.

نماینده مردم تهران یا‌دآورد شد: در تبصره لایحه آمده اگر از لیست تحریم‌ها خارج شویم، دولت مکلف به خروج از CFT این یعنی نباید به تروریست‌ها کمک مالی شود اما ممکن است یک کشور مثل کانادا بر ما حق تحفظ بگذارد. چه کسی می‌خواهد برای ما این حق را بگذارد و چه کسی می‌خواهد به آن رسیدگی کند؟ حق تحفظ مسئله‌ای بین دو کشور است؟ و هیچ دادگاهی برای رسیدگی به آن وجود ندارد؟نماینده مردم تهران در مجلس پرسید، چرا با عدم پذیرش CFT برای دیگران حق ایجاد کنیم؟ از ۱۸۸ کشور عضو این کنواسیون  بیش از ۶۶ کشور عضو CFT برای پیوستن برای آن شرط گذاشتند، این مسئله کاملا طبیعی است و ما هم نباید برای آنان حق ایجاد کنیم.

نعمتی تصریح کرد: شماهایی که می‌گویید از قبل برجام ضرر کردیم، حداقل نفع برجام این بود که همه کشورهایی که بر علیه ایران موضع گرفته بودند امروز در کنار ما هستند. کشورهای اروپایی با ما همراه شدند. چهار قطعنامه سنگین بر علیه ما تصویب شد و امروز برای ایران بلااثر است. انصاف خوب چیزی است. در حال حاضر نمی‌توانستیم حتی با کوچکترین کشورها مذاکره داشته باشیم اما در نیویورک کشورهای بزرگی با رئیس‌جمهورمان هم نفس شدند. به جز ایران فقط کشور کره شمالی است که در لیست سیاه قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: تا الان چه کسی شنیده که خلاف نظراتش مجبور به همکاری با CFT برای دادن اطلاعات سری کشور است؟ این اشتباه بزرگی است که برخی مخالفان مطرح می‌کنند. حق شرط حق حاکمیتی هر کشوری است. حقوق شرط ما تا زمانی که قانون اساسی رعایت نشود مورد اعتراض ما خواهد بود.مذاکره‌کنندگان کشور باید در مذاکراتشان به این مسئله بسیار مهم توجه داشته باشند.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس  گفت: کنوانسیون ابزار مناسبی برای پیگیری و مبارزه باتروریسم است. ما که از ابتدای انقلاب تا امروز دهها هزار شهید تروریسم تقدیم کرده‌ایم. چرا حالا حق خود در استفاده از مزیت‌های CFT در این زمینه را از دست بدهیم. امروز همه نمایندگان مسئول هستند.

درگیری لفظی نعمتی با دهقان
نماینده مردم تهران خطاب به دهقان، گفت: حل بسیاری از مشکلات امروز کشور در گرو حل CFT است. چرا به مردم راست نمی‌گویید؟ ما امروز  نمی‌توانیم پول نفتی را که در بازارهای جهانی می‌فروشیم به داخل کشور منتقل کنیم. شما اینجا مطالبی را به این دولت منتسب کردید که حق آن نبود. بحث شما منجر به خروج بابک زنجانی‌ها از زیر پله‌ها برای انتقال پول به داخل کشور می‌شود. نپیوستن به CFT یعنی انتقال میلیاردها دلار پول کشور از طریق بابک زنجانی‌ها.

این سخنان نعمتی، با  اعتراض شدید دهقان  روبرو شد و باعث شد، لاریجانی نیز خطاب به نعمتی از وی درخواست کند اسمی از کسی نبرد تا مجلس به تنش کشیده نشود.

نقوی حسینی: به مردم دروغ نگوییم
سیدحسین نقوی حسینی نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز یکشنبه ۱۵ مهر قوه مقننه و در مخالفت با تصویب لایحه CFT گفت: امروز مجلس در آستانه گرفتن تصمیم مهمی است که مربوط به منافع ملی، سرنوشت جمهوری اسلامی و راهبردهای آینده این کشور است.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در دیدار با نمایندگان به صراحت اعلام کرد که این کنوانسیونها در اتاق فکر استکبار جهانی پخت و پز می‌شود ادامه داد: ایشان فرمودند که این کنوانسیونها نباید تصویب شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه بحث ما منافع ملی است و دعوای جناحی و گروهی نداریم و آرزوی ما موفقیت دولت است، اما دولتمردان باید به شبهات موجود پاسخ دهند افزود: فریبکاری نباید باشد، اتفاقات گذشته نباید تکرار شود ما باید بدانیم از عضویت در این کنوانسیونها چه می‌خواهیم و آیا مشکلات ما با پیوستن به آنها حل می‌شود یا خیر؟

سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس تصریح کرد: موسسات مالی و پولی غرب با ما کار نکردند و راههای زیادی را برای حل این موضوع رفتیم اما آیا این مشکلات حل شد چرا مردم را می‌ترسانید و می‌گویید اگر به این کنوانسیونها نپیوندیم پروژه‌های عمرانی اجرا نمی‌شود چرا دروغ می‌گویید؟ چرا می‌گویید مشکل مالی و پولی ما حل نمی‌شود، چرا می‌گویید کالاهای اساسی به کشور نمی‌آید و مردم گرسنه می‌مانند با مردم روراست باشید.

درگیری نقوی با لاریجانی بر سر تصویب ۲۰ دقیقه ای برجام
وی اضافه کرد: در زمان تصویب برجام هم گفته می‌شد اگر این اتفاق بیفتد مشکل مالی حل و گرفتاریهای مردم حل می‌شود مگر در ۲۰ دقیقه برجام تصویب نشد و همچنان هم مجلس مورد اتهام ملت ایران است.

علی لاریجانی که ریاست جلسه را برعهده داشت در واکنش به این اظهار نقوی گفت: برجام در ۲۰ دقیقه تصویب نشد ما ۴ جلسه درباره آن صحبت کردیم.

نقوی حسینی در پاسخ به لاریجانی گفت: اینگونه نبود و تنها در ۲۰ دقیقه تصویب شد.

علی لاریجانی بار دیگر در پاسخ به وی گفت: شما خلاف می‌گویید و اگر این موضوع را قبول ندارید به مشروح مذاکرات مراجعه کنید.

نقوی حسینی با بیان اینکه آقای لاریجانی جلسات متعددی را با روسای کمیسیونها و فراکسیونها در چند روز اخیر برگزار کرده و خواهان تصویب CFT در مجلس شده است، ادامه داد: فراکسیون نمایندگان ولایی به جلسه دعوتی آقای لاریجانی نرفت و وی دوباره این کار را انجام داد تا ما را توجیه کند.

وی ادامه داد: آقای لاریجانی چرا پس از بیانات صریح رهبر معظم انقلاب جلسه‌ای نگذاشتید و به نمایندگان نگفتید که مطالبات رهبر انقلاب از نمایندگان چیست؟

نماینده ورامین در مجلس با خطاب قرار دادن ظریف وزیر امور خارجه اظهار داشت: آقای ظریف مگر ما برجام را تصویب نکردیم در آن شرط هم گذاشتیم چه دستاوری برای مردم داشت آقای طیب‌نیا وزیر سابق اقتصاد رفت و FATF را امضا کرد و ما عضو آن شدیم چرا مشکلات همکاری پولی و مالی ما حل نشد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: قوه مقننه ۳ لایحه مقابله با پولشویی، مقابله و تروریسم و پالرمو را تصویب کرد کدامیک از آنها مشکل ما را حل کرد چرا به مردم و نمایندگان دروغ می‌گویید اگر CFT  هم تصویب شود مشکل مالی و پولی ما حل نمی‌شود.

سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت: آقای رئیس جمهور دستخطی بنویسد و بگوید اگر ما عضو این کنوانسیون شدیم و مشکلات حل نشد بنده را استیضاح کنید، آقای رئیس جمهور این تعهد را به ما بدهد اگر این تعهد داده شد نمایندگان نیز برای عضویت در این کنوانسیون بدون چون و چرا رای خواهند داد.

قرائت نامه دفتر رهبر انقلاب درباره لوایح چهارگانه (FATF)
لاریجانی در پاسخ به اخطار سیدحسین نقوی‌حسینی نماینده مردم ورامین در مجلس درباره معایب (FATF)، نامه مقام معظم رهبری را که از سوی دفتر ایشان به رئیس مجلس ابلاغ شده است قرائت کرد.

جناب آقای دکتر لاریجانی
رئیس محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام و تحیت؛

در پی استفساریه تلفنی جنابعالی نسبت به مخالفت و عدم مخالفت مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) با بررسی لوایح چهارگانه و کنوانسیون‌ها در مجلس شورای اسلامی، به‌دنبال فرمایشات معظم‌له در دیدار نمایندگان، مقام معظم رهبری فرمودند ” آنچه که من در دیدار با نمایندگان راجع‌به لوایح چهارگانه و کنوانسیون‌ها گفتم، مربوط به اصل کنوانسیون‌ها بود، نه کنوانسیون خاص، لذا با بررسی این لوایح در مجلس مخالفتی ندارم تا مسیر قانونی خود را طی کند، تدبیر فوق قبلاً در زمان استفسار به‌طور شفاهی به جنابعالی ابلاغ شده بود”.

لاریجانی پس از قرائت این نامه اعلام کرد که این نامه از سوی آقای حجازی رئیس دفتر مقام معظم رهبری به وی (لاریجانی) ابلاغ شده است.

ظریف:‌ نه من و نه رئیس‌جمهور تضمین نمی‌دهیم
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه صبح امروز در جلسنه علنی مجلس با موضوع بررسی الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم «CFT» با حمایت از تصویب برجام گفت:‌ برجام سیاست‌های آمریکا را در دنیا منزوی کند.

وی افزود: با برجام توانستیم رژیم جنایتکار صهیونیستی و نتانیاهو را در نیا رسوا کنیم در حدی که اتهامات نتانیاهو به سخره گرفته می‌شود. اگر برجام به نفع ایران نبود آمریکا از آن خارج نمی‌شد. توفیق ملت را تبدیل به ضعف ملت نکنید

وزیر امور خارجه تصریح کرد: نه بنده و نه رئیس جمهور نمی‌توانیم تضمین بدهیم که با پیوستن به این لایحه مشکلات ما حل خواهد شد اما می‌توانیم تضمین بدهیم که با پیوستن به این لایحه آمریکا بهانه برای افزایش فشار بر معاملات ما پیدا نخواهد کرد.

شعار جلوی مجلس: نماینده ملت، FATF خیانت
جمعی از دانشجویان انقلابی دانشگاه‌های مختلف تهران (صبح یکشنبه ۱۵ مهر ۹۷)  در اعتراض به تصویب CFT در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

بنابراین گزارش دانشجویان با در دست داشتن دست نوشته‌هایی همچون ” نگذارید سرنوشت تلخ برجام تکرار شود ” و ” نماینده ملت FATF خیانت ” از نمایندگان مجلس خواستند تا با عدم رای به لوایح FATF، جلوی خطرات احتمالی را بگیرند.

هماهنگی خطرناک لاریجانی و عارف برای تصویب CFT

گفتنی است CFT، یکی از لوایح خطرناک FATF در حالی امروز در صحن علنی مجلس تصویب شد که پیش تر امیرآبادی، نمانیده قم از هماهنگی خطرناک لاریجانی و عارف برای تصویب آن خبر داده بود. همچنین نقوی حسینی هم از کوتاهی لاریجانی برای اجرای فرمایش رهبری خبر داده بود.

میدان داری یاران لاریجانی همچون نعمتی و جعفرزاده که دیروز در گفتگو با خانه ملت به رسانه ملی بابت پرداختن به عیوب FATF حمله کرده بود، یادآور ماجرای تصویب برجام است. نماینده رشت گفته بود: « یعنی بقیه کشورها نمی‌دانستند FATF چیست و الان صداوسیمای ما به تنهایی این موضوعات را کشف کرده است. ضمن آنکه قاطبه نمایندگان از خبره‌ترین کارشناسان کشور هستند و به کارشناسان دیگر نیز دسترسی دارند و به مزاح بگویم که خدا را شکر نماینده‌ها اصلا وقت ندارند تلویزیون نگاه کنند! »

در چند روز اخیر هم آیت الله نوری همدانی، از مراجع عظام تقلید مخالفت شدید حوزه علمیه را با این لایحه خطرناک اعلام کرده بودند.

جامعه مدرسین حوزه علمیه هم دیروز با یک نامه یادآوری خطاب به لاریجانی نسبت به تصویب این امر خطرناک هشدار داده بود.

آیت الله موحدی کرمانی، رئیس موقت مجمع تشخیص مصلحت نظام که در غیبت آیت الله هاشمی شاهرودی جلسات مجمع را مدیریت می کنند گفته بودند که در صورت تصویب این لایحه در مجلس، شورای نگهبان آن را رد خواهد کرد و یا درنهایت از سد مجمع تشخیص رد نخواهد شد.

منبع: جهان نیوز

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false