به گزارش چغادک نیوز: به مناسبت نکوداشت هفته بوشهر که به همت سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری بوشهر در حال برگزاری است، نشست تاریخ بوشهر در عهد عیلامیان و تجارت اصناف ۱۳ اسفند ماه ساعت ۱۹با حضور اعضای شورای شهر و رئیس سازمان فرهنگى شهردارى بوشهر برگزارشد.
این آئین همراه با تجلیل از عبدالحسین کنین و تجلیل از پیشکسوتان اصناف و تجارت عباس توانگر/ حسین چینى/ محمود زالى/ اسماعیل سعیدى/ عبدالحسین مهربان/ خدر احمدى/ محمدرضا ایرانى/ خورشید شریف زادگان در عمارت امیریه انجام شده است.
مدیرکل اسناد و کتابخانه ملی شعبه بوشهر در این نشست که با حضور تعدادی از فعالان و پیشکسوتان تجارت و اصناف بوشهر برگزار شد گفت: طبق اسناد و کتب تاریخی، بوشهر از دیرباز و از عهد قاجاری، محور تجارت بوده و شهری باسواد و دارای امکاناتی همچون روزنامه، چاپ خانه و مدرسه در سالهای دور بوده است.
غلامحسین نظامی بیان کرد: در کتب نویسندههای خارجی همواره ذکر شده که با وجود مخاطرات جادهها و کمبودهایی که وجود داشته، هیچگاه تجارت در بوشهر تعطیل نشده است.
وی یادآورشد: روزگاری، چندین کنسولگری خارجی در بوشهر حضور داشته اند که این مهم بیانگر اهمیت جایگاه بندر بوشهر در حوزه بازرگانی و تجارت بین المللی بوده است.
مدیر کل اسناد و کتابخانه ملی شعبه بوشهر تاکید کرد: امروز همه باید دست به دست هم دهیم تا آن روزگار برای بوشهر تکرار شود و این بندر باید به ریل قطار وصل شود تا رونق تجاری سالهای پیش خود را باز یابد.
در ادامه این نشست با پخش کلیپی از زندگی نامه عبدالحسین کنین، شخصیت و ابعاد خدمات فرهنگی و تجاری وى معرفی و مورد بررسی قرار گرفت.
عبدالحسین کنین، معلم و دبیر دبیرستان های سعادت، شاهدخت قدیم (فاطمه زهرای جدید)، دانش سراها و تربیت معلم دختران و پسران بوشهر در گذشته بوده و نویسنده کتبی همچون
جغرافیای استان بوشهر، ماهی های خلیج فارس، جغرافیاى طبیعی و انسانی بوشهر، بادهای محلی استان بوشهر و صید سنتی در خلیج فارس است.
وى در حال حاضر مسئول موزه تجارت دریایی بندر بوشهر و صاحب نظر در حوزه خلیج فارس می باشد.
در این نشست با حضور پویا دولابی، ندا عبدالله زاده و طاهره شمشیری از اعضای شورای اسلامی شهر بوشهر و سعیدى رئیس سازمان فرهنگى، اجتماعى ورزشى شهردارى بوشهر، از خدمات فرهنگی و تجاری عبدالحسین کنین با اهدای لوح و هدایایی تجلیل شد.