×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  جمعه - ۲۵ آبان - ۱۴۰۳  
false
true
اجحاف در حق نیروهای بومی پارس جنوبی/ عدالت در انتخاب‌ها رعایت شود

به گزارش چغادک نیوز؛ از حدود ۲۳ سال پیش که عملیات احداث فازهای پارس جنوبی در شهرستان‌های عسلویه و کنگان آغاز شد، مردم این استان امیدوار بودند که با استقرار این صنایع مشکل اشتغالشان حل شود.

در همه جای دنیا، صنایع حق مسئولیت اجتماعی در حق مردم محیط پیرامونی رعایت می‌کنند ولی گویا این حق برای صنایع مستقر در پارس جنوبی در حد یک متن روی کاغذی بوده که حالا در پستوها خاک می‌خورد.

علاوه بر اینکه مسئولیت‌های اجتماعی در این زمینه نادیده گرفته شده است، مصوبه دولت مبنی بر اشتغال ۵۰ درصد نیروهای بومی در پارس جنوبی نیز هیچ‌گاه محقق نشده است.

بر اساس خوشبینانه‌ترین نگاه‌ها و آماری که از سوی مدیران پارس جنوبی ارائه شده است، اشتغال نیروهای بومی در این تأسیسات کمتر از ۳۰ درصد است و این آمار بیانگر بی‌عدالتی در اشتغال نیروها است.

در این صنایع حتی نگهبان و آبدارچی هم از استان‌های دیگر و با پرواز به منطقه می‌آیند ولی از نیروهای مستحق بومی استفاده نمی‌شود تا همچنان وضعیت اشتغال در این استان نامناسب باشد.

یکی دیگر از ظلم‌هایی که در حق نیروهای بومی پارس جنوبی شده است، بی‌توجهی به حق بومی بودن بعضی نیروها در زمان تعدیل نیرو در فازهای پارس جنوبی است که نارضایتی تعداد خیلی زیادی از نیروها را فراهم کرده است.

اخراج مدیران بومی و بکارگیری نیروهای غیربومی به جای آنها ظلم دیگری در حق نیروهای توانمند و شایسته استان بوشهر است؛ انتصاب‌هایی که یا مسئولان استان بوشهر خبری از آن ندارند و یا اینکه برای دخل و تصرف در آن ناتوان هستند.

مردم استان بوشهر میزبان شایسته صنعت

کانون پیشگامان انرژی و توسعه استان بوشهر در بیانه‌ای خطاب به امام جمعه بوشهر، نماینده استان در مجلس خبرگان، استاندار بوشهر، مجمع نمایندگان استان، ائمه جمعه و فرمانداران بیان کرد: همانطور که مستحضرید، سال ۱۳۹۹ بنا به فرمایش مقام معظم رهبری مدظله العالی به نام سال جهش تولید نامگذاری گردیده است. لازمه جهش تولید و افزایش بهره وری، توانمند سازی، توسعه دانش و مهارت نیروی انسانی است. امری که سبب تعالی و جهش کشور عزیزمان و قطع وابستگی‌ها در راستای منویات معظم له خواهد بود.

استان بوشهر، پایتخت انرژی کشور، از دیرباز و خصوصاً طی دو دهه گذشته میزبان شایسته پروژه‌های عظیم نفتی و گازی بوده است. پروژه‌هایی که نقش بسزایی در توسعه ملی و تأمین سبد انرژی کشور داشته‌اند. اما سوال اساسی و تکراری آن است که آیا این صنعت در طول بیش از دو دهه، آن طور که انتظار و توقع می‌رفت، توانسته در توسعه استان بوشهر نقش آفرینی کند و آیا اصلاً اراده‌ای برای تحقق این امر وجود داشته است؟ البته که نمی‌توان از اقدامات و خدمات اندک صنعت نفت در استان و منطقه چشم پوشی کرد اما ماحصل کار می‌بایست استان بوشهر را طی ٢٠ سال اخیر، به استانی توسعه یافته و پیشگام در کشور از نظر تمامی شاخصه‌های اقتصادی و رفاهی بدل می‌کرد و نه موقعیت کنونی!

اجحاف در حق نیروهای بومی

کانون پیشگامان انرژی و توسعه استان بوشهر اضافه کرد: آنچه امروز در صنایع گاز و پتروشیمی منطقه پارس جنوبی آشکارا دیده می‌شود اجحاف بسیاری است که در حق کارجویان لایق و توانمند بومی در امر گزینش و جذب وجود دارد در حالی که این فرآیند برای افراد غیربومی علی رغم نداشتن هیچ گونه تخصص و مشخصه‌ی مثبت نسبت به نیروهای بومی، به سهولت و بدون مشکل انجام می‌گیرد.

طی سالیان گذشته نه تنها حمایتی از مدیران و متخصصان توانمند استان بوشهر نشده است بلکه همواره با بی مهری برخی از مدیران، اندک پست‌ها و کرسی‌های مدیریتی استان نیز متزلزل شده و مدیران توانمند استان که کارنامه موفقی طی زمان تصدی خود داشته‌اند، برکنار شدند
‌مورد دیگر و مهم‌تر، عدم سپردن سمت‌های مدیریتی و تصمیم گیر به متخصصان توانمند هم استانی است. شواهد بسیاری حاکی از استخدام افراد غیر بومی و بدون تخصص در این صنایع موجود است در حالی که فارغ التحصیلان بومی از بهترین دانشگاه‌های کشور بیکار بوده و شانسی برای جذب در این صنایع نداشته‌اند.

این حقایق وقتی تلخ‌تر می‌شود که در می‌یابیم طی سالیان گذشته نه تنها حمایتی از مدیران و متخصصان توانمند استان بوشهر نشده است بلکه همواره با بی مهری برخی از مدیران، اندک پست‌ها و کرسی‌های مدیریتی استان نیز متزلزل شده و مدیران توانمند استان که کارنامه موفقی طی زمان تصدی خود داشته‌اند، برکنار شدند یا در حال برکناری هستند.

متأسفانه این اقدامات که قطعاً بر علیه منافع استانی و ملی است در منطقه پارس جنوبی و پتروشیمی‌های مستقر در آن بیشتر به چشم می‌خورد و عملاً استان بوشهر را به حیات خلوت مدیران بعضاً فرسوده و ناکارآمد بدل کرده است.

قلع و قمع مدیران توانمند بومی

در ادامه بیانیه کانون پیشگامان انرژی و توسعه استان بوشهر آمده است: یکی از این اتفاقات تلخ در چند ماه گذشته، حذف یکی از معدود مدیران عامل توانمند بومی صنعت نفت استان و دادن این سکان به افرادی بدون تخصص و سابقه است که از برکات حضورشان در چند روز اخیر و در شرکت‌های پتروشیمی پلی پروپیلن جم و همچنین مجتمع پتروشیمی جم به صورت قلع و قمع مدیران توانمند بومی بهره مند شده‌ایم.

برکناری یا جابجایی و خنثی سازی سرمایه‌های توانمند مدیریتی استان در پتروشیمی‌های نامبرده طی روزهای اخیر خبر از این واقعیت تلخ دارد که هیچ اهتمامی به حمایت از مدیران و متخصصان توانمند در بدنه صنعت نفت وجود ندارد و بلکه عده‌ای با مقاصدی شوم در حال لطمه زدن به منافع ملی و استانی هستند.

متأسفانه اتفاقاتی از این دست در سایر شرکت‌های تابعه وزارت نفت مستقر در استان نیز در حال رخ دادن است که در راستای صیانت از منافع استان پیشنهاد می‌گردد هر چه زودتر جلوی این دست اقدامات گرفته شود.

خواسته اصلی کانون مردم نهاد پیشگامان انرژی و توسعه استان بوشهر آن است که هیچ مدیر و مسئولی بدون هماهنگی و مهر تائید مسئولان و مجمع نمایندگان استان وارد استان عزیزمان نشود و این شور و مشورت با دلسوزان استان بوشهر به عنوان میزبان صنعت عظیم نفت باید به یک رویه در انتخاب مدیران صنعتی تبدیل گردد، کما اینکه این رویه، در استان‌های خوزستان و فارس جاری است و با اهتمام ویژه ای نیز انجام می‌شود که نمونه اخیر آن را در برکناری هم استانی عزیزمان در یکی از پتروشیمی‌های ماهشهر مشاهده نمودیم.

قطعاً رویه سازی این مهم، شأن استان و مسئولین استانی را بیش از پیش، مورد احترام قرار می‌دهد.

کانون پیشگامان انرژی و توسعه استان بوشهر ضمن اعلام آمادگی جهت ارائه توضیحات و راهکارهای پیشنهادی در قالب جلسه حضوری یا مکاتبه‌ای از شما اساتید و بزرگواران استدعا داریم به عنوان دلسوز مردم استان و در راستای منافع ملی نسبت به پیگیری و اقدامات لازم در این خصوص دستورات لازم را مبذول فرمائید.

بی‌عدالتی‌ها در جذب و بکارگیری نیروها

نماینده مردم شریف دشتستان در مجلس شورای اسلامی نیز از بی‌عدالتی‌ها در جذب و بکارگیری نیروهای مورد نیاز پالایشگاه‌های پارس جنوبی ابراز نارضایتی کرد و خواستار توقف این روند ناعادلانه شد.

ابراهیم رضایی در تذکر کتبی به وزیر نفت بیان کرد: با توجه به انتقال قریب الوقوع طرح‌های توسعه‌ای خاتمه یافته میدان گازی پارس جنوبی به شرکت ملی گاز ایران، بسیاری از نیروهای بومی در دیسیپلین‌های فنی و مهندسی و نیز خدمات اداری و عمومی در طی سالیان اجرای طرح‌ها با پیمانکاران اصلی و فرعی فازها همکاری داشته و تجارب ارزشمندی را نیز کسب کرده‌اند و این در حالی است که پس از انتقال طرح‌های مذکور به مجتمع گازی پارس جنوبی، این نیروهای توانمند بومی ترخیص و بیکار شده‌اند و در عوض بهره برداران، نسبت به جذب جدید نیروهای انسانی مورد نیاز خود از افراد غیربومی اقدام و با هزینه‌های کلان و آموزش مجدد نسبت به توانمندسازی نیروهای جدید اقدام می‌نمایند یا با مکانیسمی ناعادلانه، غیرشفاف و تحت تأثیر فشارهای فراقانونی گزینش می‌کنند.

استفاده از ظرفیت حداکثری نیروهای با تجربه طرح‌های توسعه در تأسیسات بهره برداری، صرفه‌جویی در زمان و هزینه و افزایش کیفیت دانش و تجربه برای صنعت نفت را به دنبال خواهد داشت

وی افزود: متأسفانه این وضعیت و عدم بکارگیری نیروی بومی در مجتمع‌های پتروشیمی هم به وفور دیده می‌شود. این مسئله طی سالیان اخیر تبعات منفی اجتماعی و امنیتی در پی داشته و موجب نارضایتی شدید مردم شریف و جوانان متخصص استان بوشهر شده است.

نماینده دشتستان ادامه داد: پرواضح است استفاده از ظرفیت حداکثری نیروهای با تجربه طرح‌های توسعه در تأسیسات بهره برداری، صرفه‌جویی در زمان و هزینه و افزایش کیفیت دانش و تجربه برای صنعت نفت را به دنبال خواهد داشت و در حال حاضر علاوه بر این نیروهای تخصصی مجرب و خدماتی، دیگر نیروهای متعهد و جوان بومی و جویای کار متعلق به ساکنان همه ده شهرستان استان، شامل بوشهر، تنگستان، جم، دشتستان، دشتی، دیر، دیلم، عسلویه، کنگان و گناوه نیز هستند که سال هاست در انتظار بکارگیری و جذب در صنعت نفت در استان می‌باشند اما بنا به دلایلی غیرموجه ناشی از انحصارطلبی و پارتی‌بازی موفق به این مهم نشده‌اند.

لزوم جذب نیرو با مکانیسمی عادلانه و شفاف

وی افزود: همچنین طبق ماده ۴۷ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب مجلس شورای اسلامی همه دستگاه‌های اجرایی از جمله وزارتخانه‌های نفت و نیرو، سازمان انرژی اتمی و بنگاه‌های اقتصادی نهادهای عمومی غیردولتی مکلف اند در طول اجرای قانون برنامه، در طرح‌های (پروژه‌ها) خود و در شرایط برابر به پیمانکاران بومی واجد شرایط استانی اولویت دهند و در قرارداد با همه شرکت‌ها و پیمانکاران، اولویت با بکارگیری نیروهای بومی استانی را درج و بر حسن اجرای آن نظارت کنند.

رضایی خطاب به وزیر نفت اضافه کرد: از جنابعالی انتظار می‌رود، برای حسن اجرای این تکلیف قانونی، دستور فرمائید که شرکت مجتمع گازی پارس جنوبی ضمن توقف فوری فرایند جذب اخیر نیروی انسانی، تمام نیاز خود به نیروی انسانی را با مکانیسمی عادلانه و شفاف و با بکارگیری نیروهای بومی همه شهرستان‌های استان بوشهر در تأسیسات پالایشی بهره برداری و البته فارغ از اعمال نفوذ صاحبان قدرت و ثروت و سیاست انجام دهد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین شرکت‌های پتروشیمی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس نیز بر همین اساس ضمن پاسخگویی و شفافیت، نسبت به جذب و بکارگیری نیروهای بومی استان بوشهر اقدام کنند.

رضایی تصریح کرد: همچنین تأکید کنید تا زمانی که نیروی تخصصی و یا خدماتی درون استان بوشهر وجود دارد، همه شرکت‌های تابعه، از جذب نیروی غیربومی، جداً پرهیز نمایند. طبیعی است که در غیر این صورت خلاف نص صریح ماده ۴۷ قانون برنامه ششم توسعه عمل کرده و مصداق «ترک فعل» هستند.

پیگیری‌ها برای دریافت اطلاعات و پاسخ از مسئولان پارس جنوبی راه به جایی نبرده و همچنان منتظر دریافت جوابی قانع‌کننده در ارتباط با بکارگیری نیروها در پارس جنوبی است.

یکی از انتظارات بحق مردم و مسئولان استان بوشهر این است که مدیران شرکت‌های مستقر در پارس جنوبی، به مسئولان ارشد استان بوشهر پاسخگو باشند ولی اینگونه نیست.

منبع: مهر

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false