×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۷ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
کمک کنید تا کتابخانه مرحوم «امیرحسین فردی» تعطیل نشود

به گزارش چغادک نیوز، سال ۸۸ تعدادی از جوانانی که دغدغه کار جهادی و فرهنگی داشتند در شهر مشهد تصمیم به تاسیس کتابخانه گرفتند. در آن ایام ممکن بود خیلی از مسئولان، مانند امروز حاشیه‌نشینی‌ را مهم ندانند و برای امور فرهنگی آن‌ها برنامه ریزی هم نشود. اما عده‌ای از فعالان مسجد در مشهد تصمیم گرفتند برای کودکان، نوجوانان و جوانان حاشیه‌نشین، کتابخانه تاسیس کنند تا به لحاظ فکری تغذیه مناسبی برای اهالی این منطقه صورت گیرد.

کم کم در کنار هم کتابخانه را با جعبه‌های موز و یا کارتن‌هایی که هر فردی در خانه داشت دایر کردند. کتاب‌ها چیدند و چون همزمان با سالگرد درگذشت مرحوم امیر حسین فردی بود نام کتابخانه را «امیرحسین فردی» گذاشتند.

چند نفر پول‌های قلک خود را بخشیده و گفته‌اند یا امام رضا(ع) در راه شما صرف می‌کنیم، خیلی‌ها پول سفر اربعین را تقدیم کتابخانه کردند، چند نفر به نیابت از شهدا و حاج قاسم وقف کردند و…

حالا این روزها همان جوانانی که با هزینه اندک و پول توجیبی توانسته بودند کتابخانه‌ای کوچک در مغازه‌ای که اجاره کرده بودند را بچرخانند کم کم هم مخاطبان بیشتری دارند و هم کتاب‌هایشان چشمگیر شده است. اما از خیرین و مردمی که می‌توانند کمک کنند تا ملک کتابخانه را بخرند تقاضای یاری دارند. فراخوان مشارکت منتشر شد و تنها ۶۰ میلیون باقی مانده است که نیازمند یاری مردم است.

برای جزئیات بیشتر با حسن سلطانی، مدیر کتابخانه امیرحسین فردی که از ابتدا در جریان کار بود گفت‌وگو کردیم. وی گفت: گاهی تصور این است که افراد حاشیه نشین شهرها کتاب نمی‌خوانند، اهمیتی به امور فرهنگی نمی‌دهند و… اما مدلی که ما انتخاب کردیم، درست مقابل این تفکر بود و تلاش کردیم به لحاظ فکری حاضران در حاشیه ‌شهرها را توانمند به لحاظ فکری کنیم. پس مدل کار در کتابخانه را انتخاب کردیم.

سلطانی تصریح کرد: ترجیح نخست ما این بود که محل کتابخانه نه در طبقات بالا بلکه در دسترس برای استفاده راحت باشد. از این رو مکان مناسبی را آماده و در نظر گرفتیم. مغازه‌ای اجاره شد و شروع به کار کردیم؛ آن هم با امکانات کم و بسیار ناچیز، بچه‌ها کتاب می‌آوردند و ما مرتب می‌دادیم.

به گفته وی، اما اعضای کتابخانه هم روز به روز گسترده‌تر می‌شد، کتابخوان‌هایی داشتیم که بیشترین کتاب‌ها را می‌خواندند. از این رو تصمیم گرفتیم همزمان با سالگرد مرحوم فردی در مدارس‌شان از آنها تقدیر کنیم. طی این مدت در ۴۰ مدرسه از ۱۲۰ دانش آموز عضو کتابخانه (دختر و پسر) در مدرسه تقدیر کردیم.

سلطانی این تقدیر را موجب هویت بخشی به دانش آموزان مطرح کرد و افزود: اما ماجرای این ملک متفاوت است. با تصمیم صاحب ملک بخشی وقف شد و بخشی قرار بر فروش، ‌۳۰۰ میلیون تومان ارزش ملک است که ۱۵۰ میلیون آن وقف و باید ۱۵۰ میلیون هم ما بپردازیم، از این رو تاکنون ۹۰ میلیون تومان آن تامین شده و مابقی را باید تا اسفند تسویه کنیم.

وی تصریح کرد: کم کم در کنار هم توانستیم مغازه را بزرگ‌تر کنیم تا به سال ۹۲ چهره کتابخانه تکمیل شد و رسما فعالیت بهتر شد.اما فضای کتابخانه حالا ۱۲۵ متر است و مالک آن بانویی معلم به نام «فاطمه بیات» است، خانم بیات وقتی کتابخانه و اثرات آن را در منطقه دید، تصمیم گرفت نیمی از ملک را وقف کند و نیم دیگر را بفروشد.

به گفته وی، چون سال‌ها مستاجر بودیم تصمیم گرفتیم از خیرین و مردم کمک بگیریم تا کتابخانه‌ای که حالا ۳هزار عضو دارد را از دست ندهیم. از مردم و خیرینی که تمایل به همکاری و مساعدت دارند درخواست می‌کنیم کمک کنند.

این کتابخانه در مشهد بلوار دوم، طبرسی شمالی واقع است./فارس

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false