true
به گزارش چغادک نیوز، وب سایت سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام، اوپک در آخرین به روز رسانی خود اعلام کرد: هر بشکه سبد نفتی اوپک روز پنج شنبه (۱۴ اسفند) با ۲ دلار و ۱۱ سنت افزایش ۶۴.۲۶ دلار فروخته شده است.
این نوع نفت روز چهار شنبه (۱۳ اسفند) ۶۲.۱۵ دلار در هر بشکه فروخته شده بود.
بالاترین قیمت سبد نفتی اوپک در سال ۲۰۲۱ در ۲۵ فوریه برابر با ۷ اسفند ۹۹ ثبت شد و هر بشکه از این نوع نفت به ۶۵.۴۲ دلار رسید. این قیمت بالاترین قیمت این نوع نفت در بیش از یک سال گذشته نیز به شمار میرود.
سبد نفتی اوپک در ششم ژانویه ۲۰۲۰، بیش از یک سال پیش، به ۷۰.۸۷ دلار در هر بشکه رسیده بود که بالاترین قیمت سال ۲۰۲۰ به شمار میرود.
* هفته پرنوسان قیمت نفت
در ابتدای هفته، پس از اینکه مجلس نمایندگان آمریکا یک بسته کمک مالی کرونایی عظیم را تصویب کرد، قیمت نفت افزایش یافت، هرچند کاهش فعالیت کارخانهها در چین در ماه فوریه مانع از افزایش بیشتر قیمتها شد.
همچنین انتظار میرفت که اوپک در نشست آخر هفته تولید خود را افزایش دهد. با این حال، تحلیلگران بانک ING معتقد بودند، اوپک پلاس باید هوشیار باشد که تاجران را با رها کردن نفت بیش از حد در بازار غافلگیر نکند.(جزئیات بیشتر)
از آنجایی که انتظار میرفت، اوپک با افزایش تولید در نشست آخر هفته موافقت کند و این امر بر فشارها و نگرانیها در مورد کندی تقاضا در چین افزوده شد، در روز سه شنبه قیمت نفت یک درصد کاهش یافت.
ساتورا یوشیدا، تحلیلگر بازار گفت: انتظار برای اینکه اوپک پلاس تولید خود را از ماه آوریل افزایش دهد، قیمت نفت را کاهش داده است.
«نگرانیها در مورد افزایش تولید اوپک و پایان یافتن کاهش داوطلبانه یک میلیون بشکهای عربستان در این ماه بر قیمتها تاثیر گذاشت.» (جزئیات بیشتر)
در روز چهارشنبه، با امیدواری به بهبود تقاضا به علت پیشرفت در عرضه واکسن در آمریکا، قیمت نفت افزایش یافت.
اما بلاتکلیفی در مورد میزان نفتی که اوپک پلاس به بازار سرازیر میکند و یک افزایش بزرگ در ذخایر نفت خام آمریکا، مانع از افزایش بیشتر قیمتها شد.(جزئیات بیشتر)
با این حال، گروه کارشناسان اوپک پلاس معتقد بودند که افزایش اخیر قیمت نفت، بیشتر توسط بازیگران مالی ایجاد شده است؛ از این رو خواستار «خوش بینی محتاطانه و هوشیارانه» شدند.(جزئیات بیشتر)
و اما آخر هفته، پس از آن که اوپک و هم پیمانانش تصمیم گرفتند تا تولید نفت خود را در ماه آوریل افزایش ندهند، قیمت نفت افزایش یافت و بالاترین سطح در نزدیک به ۱۴ ماه گذشته رسید. (جزئیات بیشتر)
قیمت نفت در معاملات آخرین روز بازارهای جهانی حدود ۳ درصد افزایش یافت. نفت برنت طی هفته گذشته ۵.۲ درصد و نفت خام آمریکا ۷.۴ درصد افزایش یافتند.
گروه کارشناسان اوپک پلاس معتقد بودند که افزایش اخیر قیمت نفت، بیشتر توسط بازیگران مالی ایجاد شده است؛ از این رو خواستار «خوش بینی محتاطانه و هوشیارانه» شدند.
نفت برنت برای نخستین بار از ماه دسامبر ۷ هفته متوالی افزایش یافته است. نفت خام آمریکا پس از افزایش ۴ درصدی ۲ هفته پیش، هفته گذشته ۷.۴ درصد رشد را ثبت کرد.
هر دو شاخص نفتی در روز پنج شنبه پس از تصمیم اوپک بیش از ۴ درصد افزایش ارزش را ثبت کردند.(جزئیات بیشتر)
* تاثیر اقدامات اوپک بر بازار نفت
اوپک در سال ۲۰۲۰ با هدف جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت نفت، مانع از عرضه حدود ۱.۳ میلیارد بشکه نفت به بازارهای جهانی شد.
در واقع، مداخله اوپک پلاس در بازار عرضه جهانی نفت، برای تغییر روند کاهش قیمت بسیار مهم بود و بار دیگر اوپک را در میانه افزایش تولید نفت شیل به عامل تاثیرگذار در بازارهای نفت تبدیل کرد.
به گزارش فارس، هرچه میگذرد اثر اقدام اوپک بر بازار نفت و متعادل ساختن آن بیش از بیش روشن میشود و کارشناسان بیشتری به آن اذعان میکنند.
لاچلان شاو، رئیس بخش تحقیقات بانک ملی استرالیا گفت: «این استراتژی خیلی واضح است. اوپک و هم پیمانانش توافق به راه انداختند که مازاد ذخایر جهانی را در سال ۲۰۲۱ به حالت عادی درمیآورد. آنها در مسیر درستی قرار دارند.»
اوپک پلاسی ها پنج شنبه گذشته نشست داشتند و بازار انتظار داشت که با توجه به افزایش قیمت نفت، بر میزان تولید خود بیفزایند.
اوپک پلاس میزان تولید خود را ثابت نگه داشت و این نشان می دهد که این گروه میخواهد رویکردی محتاطانه در متعادل سازی تولید انجام دهد.
اما این گروه تصمیم گرفتند، تولید خود را ثابت نگه دارند و استثنای کوچکی برای روسیه و قزاقستان قائل شوند.(جزئیات بیشتر)
اما بازار با تصمیم اوپک برای عدم تغییر در میزان تولیدش و همچنین تصمیم عربستان برای کم نکردن از کاهش داوطلبانه یک میلیون بشکهای طی ماههای فوریه و مارس و ادامه آن در ماه آوریل، غافلگیر شد.
تحلیلگران معتقدند، این اقدام اوپک پلاس، نشان دهنده رویکردی محتاطانه این گروه در متعادل سازی تولید است.
راویندرا رائو، تحلیلگر بازار گفت: «اوپک پلاس میزان تولید خود را ثابت نگه داشت و این نشان میدهد که این گروه میخواهد رویکردی محتاطانه در متعادل سازی تولید انجام دهد.»
*عربستان: عجلهای برای متوقف کاهش داوطلبانه خود نداریم
عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان گفت: «باقی کشورهای همان تولید قبلی خود را ادامه میدهند.»
وی افزود عربستان در چند ماه آینده تصمیم میگیرد که چه زمانی به تدریج از فاز کاهش داوطلبانه یک میلیون بشکهای خود خارج شود.
وی تاکید: «ما عجله ای برای انجام این کار نداریم.»
* روسیه
بر اساس توافق روز پنج شنبه، روسیه اجازه دارد در ماه آوریل میزان تولید خود را ۱۳۰ هزار بشکه در روز و قزاقستان ۲۰ هزار بشکه در روز افزایش دهند تا نیازهای داخلی خود را تامین کنند.
روسیه در ماه فوریه علی رغم اینکه از اوپک پلاس اجازه داشت، اما به علت سرمای شدید هوا، نتوانست تولید خود را بالا ببرد. نوآک گفت: مسکو به تولید بیشتر برای تامین مصرف داخلی خود نیاز دارد.
* هند: تصمیم اوپک پلاس به بهبود اقتصادی جهان آسیب می زند
هند، اعلام کرد تصمیم تولیدکنندگان بزرگ نفت برای ادامه کاهش تولید درحالی که قیمت ها افزایش یافته است، میتواند بهبود ناشی از مصرف در برخی از کشورها را تهدید کند.
پرادهان افزود: «ما بسیار امید داشتیم اوپک و اوپک پلاس تولید خود را تاحدی افزایش دهند و بهبود شکننده اقتصاد جهانی به ویژه در کشورهای در حال توسعه را در نظر بگیرند.»
عربستان نیز در پاسخ به هند اعلام کرد، دهلی نو باید استفاده از نفتهایی که در زمان قیمت پایین نفت در سال گذشته خریده است را آغاز کند.(جزئیات بیشتر)
* افزایش ۵ دلاری پیش بینی بانک گلدمن ساکز برای قیمت نفت
پس از اینکه اوپک پلاس میزان تولید خود را تغییر ندادند، بانک گلدمن ساکز پیش بینی خود از قیمت نفت را برای سه ماهه دوم و سوم سال آینده میلادی را ۵ دلار افزایش داد.
بانک گلدمن ساکز: راهبرد تولید اوپک به دلیل غیر منتظره و ناگهانی بودن آن کار میکند.
این بانک آمریکایی در حال حاضر، قیمت نفت برنت برای سه ماهه دوم ۲۰۲۱ را ۷۵ دلار و برای سه ماهه سوم ۸۰ دلار پیش بینی کرده است.
گلدمن خاطرنشان کرد: «راهبرد تولید اوپک به دلیل غیر منتظره و ناگهانی بودن آن کار میکند.» (جزئیات بیشتر)
* کاهش تولید نفت اوپک و ایران در ماه فوریه
تولید نفت اوپک در ماه فوریه (مصادف ۱۳ بهمن تا ۱۱ اسفند ۹۹) با توجه به کاهش داوطلبانه عربستان که بر کاهش مورد توافق اوپک پلاس افزود، کاهش یافته است. این کم شدن تولید به ۷ ماه متوالی افزایشی تولید نفت اوپک پایان داد.
۱۳ عضو اوپک در ماه فوریه روزانه ۲۴.۸۹ میلیون بشکه تولید کردند که ۸۷۰ هزار بشکه در روز از ماه ژانویه کمتر است. تولید این ماه نخستین ماه کاهشی از ژوئن ۲۰۲۰ به شمار میرود.
ایگن وینبرگ، تحلیلگر کامرزبانک گفت: «تاکنون، اعضای این ائتلاف به طور مثال زدنی با یکدیگر همکاری و کاهش تولید را اجرا کردهاند.»
* کاهش تولید ایران
ایران که از توافق کاهش تولید اوپک معاف است و امید دارد، با برداشته شدن تحریمهای آمریکا بتواند صادراتش را افزایش دهد، اما در ماه فوریه، به نظر میرسد با کمتر شدن میزان صادرات، نفت کمتری تولید کرده است.
با این حال، میزان صادرات و تولید این کشور از بسیاری از ماههای سال ۲۰۲۰ بیشتر است. (جزئیات بیشتر)
* آرامکو عربستان از پس بدهی اش برنیامد
از دیگر خبرهای مهم نفتی هفته گذشته، این بود که منابع آگاه خبر دادند شرکت نفت آرامکوی عربستان از بانک ها درخواست کرده تا وام ۱۰ میلیارد دلاری که این شرکت ماه می گذشته دریافت کرده است را تمدید کنند.
این نشان میدهد که ترمیم قیمت نفت نتوانسته به این غول نفتی کمک کند تا از بدهیهای خود بکاهد.
منابع آگاه به رویترز گفتند آرامکو سال گذشته از این وام به عنوان پشتوانه برای کسب ۷۰ درصد سهام شرکت صنایع پایه عربستان (سابیک) از صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان استفاده کرده است؛ قراردادی که تقریبا ۷۰ میلیارد دلار ارزش داشت.(جزئیات بیشتر)
* کمترین قیمت سبد نفتی اوپک
کمترین قیمت نفت اوپک در سال ۲۰۲۰ در روز ۲۲ آوریل (سوم اردیبهشت ۹۹) برابر با ۱۲.۲۲ دلار در هر بشکه رقم خورد.
این قیمت، کمترین رقم از زمان معرفی سبد نفتی اوپک در سال ۲۰۰۵ به شمار می رفت. سبد نفتی اوپک در ۱۶ ژوئن ۲۰۰۵ با نفتهای نفت سنگین ایران، صحرای الجزایر، گیراسول آنگولا، دجنو کنگو، زفیرو گینه و رابی لایت گابن معرفی شد.
نفتهای عراق کویت، لیبی، نیجریه، عربستان، امارات، نیجریه و ونزوئلا نیز به آن اضافه شدند.
کمترین قیمت سبد نفتی اوپک در سال ۲۰۲۱ برابر با ۵۰.۷۸ دلار در هر بشکه در ۵ ژانویه ثبت شده است.
* قیمت هفتگی و ماهانه
سبد نفتی اوپک در هفته منتهی به ۵ مارس ۲۰۲۱ یعنی جمعه ۱۵ اسفند، ۶۳.۱۶ دلار در هر بشکه فروخته شد.
وب سایت اوپک با بروز رسانی متوسط قیمت سبد نفتی اوپک در ماه فوریه اعلام کرد این نوع نفت به طور متوسط در این ماه ۶۱.۰۵ دلار در هر بشکه معامله شده است.
سبد نفتی اوپک متشکل از نفت سنگین ایران، نفت سبک عربستان، نفت سبک بصره عراق، نفت صحرای الجزایر، نفت اورینت اکوادور، نفت صادراتی کویت، سیدر لیبی، بونی لایت نیجریه، نفت موربان امارات، مارین قطر، مِرِی ونزوئلا، گیراسول آنگولا، رابی لایت گابن، نفت دجنو کنگو و نفت زفیرو گینه است./فارس
false
true
false
true