- 11 خرداد 1400
- ایران و جهان
- کد خبر 87327
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
false
true
true
true
سایز متن /
true
به گزارش چغادک نیوز، یک سیاستمدار آلمانی معتقد است که آنگلا مرکل صدراعظم و دولت این کشور تلاش خواهد کرد که نتیجه تحقیقات درباره جاسوسی آمریکا از سیاستمداران اروپایی را لاپوشانی کند.
«آلبرت براینینگر» عضو حزب «جایگزین برای آلمان» در مصاحبه با یک رسانه به رسوایی اخیر در رابطه با جاسوسی واشنگتن از صدراعظم و رئیسجمهور آلمان و برخی دیگر از مقامهای اروپایی اظهارنظر کرد.
این سیاستمدار آلمانی به اسپوتنیک اعلام کرد، آنگلا مرکل و دستگاه حاکم بر آلمان تلاش خواهد کرد که نتایج تحقیق درباره گزارشهای منتشر شده در خصوص جاسوسی ایالات متحده از سیاستمداران اروپایی و نقش دانمارک در این موضوع را لاپوشانی کند.
او در این باره گفت: «دستگاه حاکم آلمان ترجیح خواهد داد که ساکت بماند. فراموش نکنید که این موضوع بعد از آن منتشر شد که چند سال قبل مشخص شد که حتی خود صدراعظم آلمان هم مورد شنود سرویسهای اطلاعاتی ویژه آمریکا قرار گرفته بود اما درباره این رسوایی لاپوشانی شد. به همین دلیل نها ترجیح خواهند داد که این رسوایی (جدید) و تحقیق درباره آن را هم نادیده بگیرند».
اشاره این سیاستمدار آلمانی به افشاگری اواخر سال ۱۳۹۲ «ادوارد اسنودن» عضو سابق آژانس امنیت ملی آمریکا(NSA) بود که طی آن او از جاسوسی گسترده این نهاد اطلاعاتی در سراسر جهان خبر داد.
به دنبال افشاگری اسنودن، مشخص شد تلفن همراه آنگلا مرکل صدراعظم آلمان هدف شنود و جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا قرار گرفته بود.
به دنبال انتشار این خبر، مقامات احزاب اپوزسیون آلمان و همچنین افکار عمومی به شدت مرکل را برای واکنش به این خبر تحت فشار قرار دادند و در نهایت صدراعظم با تحقیق در این باره موافقت کرد.
دادستانهای آلمان اواخر خرداد سال ۱۳۹۴ به کار خود در تحقیق درباره پرونده شنود تلفن همراه آنگلا مرکل پایان دادند اما مشخص نشد که دادستانها درباره این پرونده و تحقیق جنجالی به چه نتیجهگیری رسیدند.
یک رسانه آلمانی یکشنبه شب هفته جاری گزارش داد که سرویس مخفی دانمارک به آژانس امنیت ملی ایالات متحده برای جاسوسی از سران اروپا از جمله آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و «فرانک والتر اشتاین مایر» رئیسجمهور این کشور کمک کرده است.
به گزارش شبکه خبری «دویچه وله»، افشای جاسوسی ایالات متحده از متحدان خود برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ آشکار شد اما اکنون روزنامهنگاران به گزارشهایی با جزئیات بیشتری دسترسی پیدا کردهاند./فارس
false
true
false
true