true
به گزارش چغادک نیوز، مجید ولی زاده، فوق تخصص غدد در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس درباره «افت قندخون»، اظهار داشت: نوع جدی افت قندخون مشکلی است که معمولا در بیماران دیابتی دیده میشود. ۶ تا ۷ میلیون بیمار دیابتی در کشور داریم که اغلب آنها دیابت نوع ۲ دارند.
وی ادامه داد: داروهایی مثل «انسولین»، «گلی بن کلامید» و «گلی کلازید» که این بیماران استفاده میکنند موجب افزایش ترشح انسولین میشوند. به هر علتی اگر این داروها بیشتر استفاده شود و یا اگر فرد به موقع غذا نخورد و یا فعالیت ورزشی شدید بدون برنامه داشته باشد دچار افت قند خون میشود که ما هم این نشانه ها را در هنگام گرسنگی حس میکنیم.
این فوق تخصص غدد ابراز داشت: این احساس در افراد عادی هم رخ میدهد ولی مکانیسمهای دفاعی بدن مانع از افت قند واقعی میشوند. در این حالت اگر قند خون اندازه گیری شود نرمال است اما در افراد دیابتی این افت قند خون واقعی است.
وی خاطرنشان کرد: احساس گرسنگی، طپش قلب، لرزش دست و پا، کلافگی و بی حوصلگی، کم توانی، کاهش تمرکز و کاهش دید و شنوایی نشانههایی هستند که در مواقعی مثل روزه داری در افراد عادی هم دیده میشوند اما این علائم در افراد دیابتی میتواند همراه با خطر باشد.
ولی زاده بیان داشت: افراد دیابتی اگر همزمان با این علائم از مواد و مایعات شیرین استفاده نکنند با کاهش هوشیاری، منگی، بی هوشی و حتی تشنج مواجه خواهند شد.
این فوق تخصص غدد درباره «تفکیک افت قند خون و سکته که علامتهای مشابهی با هم دارند»، گفت: این علائم بیشتر در افراد دیابتی ایجاد میشود و بیماران معمولا با این علائم آشنا هستند.
وی اضافه کرد: ارتباط افت قند با فراموشی غذا مهم است؛ اگرچه ممکن است فرد غذا را خورده باشد اما انسولین بیشتری مصرف کرده و فعالیت بدنی بدون برنامه داشته باشد؛ در این هنگام باید نصف لیوان آب میوه معمولی یا آب به همراه چند حبه قند استفاده کند تا بهبود یابد.
ولی زاده درباره «افت قندخون در افراد عادی»،گفت: این علائم معمولا در افراد عادی دیده نمیشود و اگر غذا نخورده باشیم متوجه میشویم علائم به دلیل نخوردن غذا است. افراد عادی ممکن است بی حال شوند اما بیهوش نمیشوند.
ولی زاده درباره «درمان افت قند»،گفت: اگر بیمار دیابتی داروی زیاد و انسولین مصرف میکند باید حتما تحت نظر پزشک باشد. افراد دیابتی باید فعالیت بدنی برنامه ریزی شده داشته باشند و قبل از آن قندخون خود را چک کرده و کمی غذا خورده باشند و هر نیم ساعت مایعات شیرین بنوشد و اگر در غذا خوردن تأخیر داشتند حتما تا زمان صرف غذا بیسکوئیت یا کمی نان بخورند.
انتهای پیام/
false
true
false
true