- 29 مرداد 1401
- خبر ویژه , صفحه اصلی چغادک نیوز
- کد خبر 95234
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
false
true
true
true
سایز متن /
true
به گزارش چغادک نیوز: به همت روابط عمومی استانداری بوشهر، تور رسانه ای اصحاب رسانه استان روز گذشته به مقصد شهرستان جم در بازدید از پروژه های شرکت پالایش گاز فجر جم برگزار شد.
سید محمد مهدی هاشمی طی نشستی در حاشیه بازدید خبرنگاران از سد باغان اظهار داشت: مهم ترین پروژه وزارت نفت در جنوب استان بوشهر انجام گرفته و شرکت گاز فجر جم پیش از این نیز ۱۵۸ میلیارد تومان در پروژه سد باغان سرمایه گذاری کرده بود که با اعتبار مصوب کنونی رقم سرمایه گذاری این شرکت به ۳۷۳ میلیارد تومان رسیده است.
مدیرعامل شرکت گاز فجرجم افزود: جم تنها شهرستان استان بوشهر است که آب مورد نیاز آشامیدن، کشاورزی و صنایع آن از دل زمین تامین میشود.
وی اضافه کرد: سد باغان از نوع بتنی غلتکی با ارتفاع ۵۶ متر و طول تاج ۳۱۱ متر با حجم مخزن ۳۲ میلیون مترمکعب است که عملیات اجرایی آن از سال ۹۲ آغاز و تا سال ۱۳۹۵ سیستم انحراف آب این سد شامل فرازبند، گالری انحراف آب و داک جانبی به ارتفاع ۳۰ متر تکمیل شد و در زمان حاضر بدنه اصلی سد در حالدستساخت است.
هاشمی عنوان کرد: سیستم انحراف این سد شامل یک فرازبند به ارتفاع ۲۶ متر و یک کالورت ۲ دهنه به طول ۱۱۵ متر است که در سیلاب های سالهای اخیر، عملکرد کنترلی و انحراف آب را بخوبی انجام داده است.
مدیرعامل شرکت گاز فجر جم با بیان اینکه ارتفاع داک جانبی سد باغان ۳۰ متر و حجم بتن آن ۵۰ هزار مترمکعب است و علاوه بر کنترل آب، بخشی از جاده دسترسی به خط انتقال و لوله های خط انتقال از روی تاج آن عبور خواهند کرد، گفت: پیشرفت بدنه سد باغان هم اکنون ۹۰ درصد و کل طرح سد باغان( شامل تجهیز کارگاه، جاده دسترسی، سیستم انحراف آب، داک جانبی، حوضچه آرامش و دیگر تاسیسات و ابنیه فنی) ۸۷ درصد برآورد میشود.
وی یاد آور شد: سد باغان در شهرستان های جم و دشتی استان بوشهر قرار دارد و آب آن به این ۲ شهرستان میرسد به نحوی که آب صنعت در جم آب آشامیدنی بخش ریز و انارستان این شهرستان و آب بخش کشاورزی دشتی را تامین میکند.
مدیرعامل شرکت گاز فجر جم با اشاره به اینکه آب این سد به میزان ۲.۱ میلیون مترمکعب به بخش شرب، ۶ میلیون مترمکعب صنایع و پنج میلیون مترمکعب کشاورزی می رسد، خاطر نشان کرد: پروژه سد باغان دارای خط انتقال با ۲۷ کیلومتر طول است و دارای ابنیه فنی شامل یک مخزن پنج هزار مترمکعبی، یک مخزن یکهزار مترمکعبی و ۲ ایستگاه پمپاژ است.
هاشمی اظهار کرد: این خط از محل سد باغان آبگیری شده و علاوه بر انتقال آب به صنعت در شهرستان جم، آب آشامیدنی بخش ریز و انارستان و روستاهای تابعه تا تنگمان و جمال آباد این شهرستان را تامین میکند و خط لوله آن از جنس فلزی و با قطر ۶۰۰ میلی متر (۱۷.۳ کیلومتر) و ۴۵۰ میلی متر (۱۰ کیلومتر) و دارای ۲ ایستگاه پمپاژ است و هم اکنون پیشرفت فیزیکی خط انتقال سد باغان با ۴۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری ۸۲ درصد است.
سید محمد هاشمی در خصوص مسئولیت های اجتماعی این پالایشگاه عنوان داشت: در راستای ارتقاع سطح علمی مردم عزیز شهرستان جم طی تفاهم نامه ای با پارک علم و فناوری و دانشگاه خلیج فارس استان بوشهر مقرر شده است که پارک علم و فناوری در شهرستان جم با حمایت شرکت پالایش گاز جم احداث شود.
وی ابراز کرد: شرکت پالایش گاز فجر جم در راستای توانمند سازی نیروی بومی جویای کار در حوزه های مختلف صنعت گاز، مرکز آموزش فنی و حرفه ای برای اولین بار در کشور در شهرستان جم با هدف ارتقاء سطح مهارت و تعیین صلاحیت حرفه ای شاغلین احداث خواهد شد.
وی تصریح کرد: در پی پیگیری های مستمر شرکت پالایش گاز فجر جم مبلغ ۱۸۸ میلیارد تومان برای توسعه بیمارستان جم از سوی شرکت ملی گاز ایران تخصیص داده شده است.
هاشمی عنوان داشت: از سال گذشته تا کنون بیش از ۴۹۰هزار نفر خدمت در مراکز درمانی انجام و ارتقای سطح کیفی این خدمات در دستور کار ما قرار گرفته است.
false
true
false
true