- 21 آذر 1401
- ایران و جهان
- کد خبر 100012
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
false
true
true
true
سایز متن /
true
به گزارش چغادک نیوز به نقل ازتسنیم، گذشته از پیامدهای قدرت گرفتن راستافراطیهای رژیم صهیونیستی بر شرایط داخلی اسرائیلیها و نیز فلسطینیان در اراضی اشغالی و تنشهای فزایندهای که طی هفتههای گذشته میان صهیونیستها به وجود آمده است، یکی از عمده دلایل نگرانی محافل اسرائیلی مربوط به تأثیر سیاستهای کابینه افراطی این رژیم بهریاست «بنیامین نتانیاهو» بر روابط اسرائیل با دولت و بهویژه یهودیان آمریکاست،
در همین زمینه «آموس هرئیل» نویسنده و تحلیلگر صهیونیست در مقالهای در روزنامه هاآرتص نوشت، «شوک و تعجب آمیخته با نگرانی»؛ این طرز نگرش واشنگتن به نتایج انتخابات اسرائیل و چهره کابینه جدید آن است. دولت آمریکا بهشکل استثنایی در کار تشکیل کابینه اسرائیل مداخله کرد و خط قرمز و یک وتوی مؤدبانه در برابر نتانیاهو در خصوص تحویل پرونده نظامی اسرائیل به رهبر افراطی حزب «صهیونیسم مذهبی» (بزالل اسموتریچ) قرار داد، اما تاکنون حتی برای خود آمریکاییها نیز روشن نشده است که آیا این یک هشدار واقعی بوده یا نه.
این کارشناس صهیونیست افزود: اکنون واشنگتن فضای متفاوتی دارد، در جبهه داخلی دموکراتهای آمریکا در انتخابات میاندورهای ماه گذشته نفس راحتی کشیدند، درحالی که حزب جمهوریخواه تنها یک پیروزی داشت و آن هم محدود به مجلس نمایندگان بود، بنابراین دولت فعلی آمریکا بعد از رفع نگرانیهای خود میتواند به برنامههای اصلی در عرصه سیاست خارجی بپردازد که شامل رقابت با چین، بحران آبوهوا و تقابل با روسیه در جنگ اوکراین میشود، در این میان خاورمیانه از اولویتهای دستور کار آمریکاییها دور است.
بر اساس این یادداشت، اما در زمان حاضر در عرصه اسرائیل هرچند بنیامین نتانیاهو بیش از همه برای آمریکاییها شناختهشده است و آنها چهار دهه است که یکدیگر را میشناسند اما همچنان سؤالاتی درباره پیچیده بودن نسخه جدید نتانیاهو و کابینه وی برای آمریکاییها وجود دارد.
سؤالاتی که در این زمینه در قدس مطرح میشود در واشنگتن نیز به گوش میرسد، سؤالاتی با این مضمون؛ چرا نتانیاهو قدرت را در دست افراد افراطی چون «ایتمار بن گویر» و «بزالل اسموتریچ» قرار داده است؟ آیا نتانیاهو گزینه دیگری ندارد تا برای توقف اقدامات قانونی ضد خودش به آنها تکیه کند؟ همچنین آیا نتانیاهو عمداً روی ایجاد هرجومرج در کرانه باختری حساب باز کرده است یا تصور میکند که قادر به کنترل اوضاع در همه مراحل است؟
آموس هرئیل ادامه داد: آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا این هفته در کنفرانس لابی یهودی گفت که دولت ایالات متحده روابط خود را با کابینه جدید اسرائیل با توجه به شخصیتهایی که در آن فعالیت میکنند، شکل نمیدهد بلکه این مناسبات مبتنی بر اقدامات و سیاستهای کابینه مذکور است. اما بهنظر میرسد که بسیاری در دولت آمریکا درباره روند سریع عادی شدن اقدامات ایتمار بن گویر که از باقیماندههای جنبش (تروریستی) کاخ است و یک چهره افراطی و نژادپرست در اسرائیل بهشمار میرود ابراز تعجب کرده است و این سؤال برای آنها به وجود آمده است؛ آیا واقعاً نتانیاهو تصمیم گرفته است به بن گویر برای رسیدن به قدرت کمک کند؟
بر اساس این گزارش، عرصه تنشهای احتمالی بین دولت آمریکا و کابینه نتانیاهو مربوط به درخواستهای بزالل اسموتریچ از بنیامین نتانیاهو است. اسموتریچ و متحدان وی درخواستهایی را مطرح کردهاند که میتواند برای آمریکاییها نگرانکننده باشد. از طرف دیگر ایتمار بن گویر تصمیمات خطرناکی در رابطه با مسجدالاقصی اتخاذ خواهد کرد، در این میان آنچه دولت آمریکا را به خود مشغول و نگران کرده تلاش شهرکنشینان و احزاب راست افراطی اسرائیل برای گسترش شهرکسازیها و قانونی کردن بیش از ۷۰ عملیات شهرکسازی و انجام عملیاتهای خشونتآمیز علیه ساختمانها و تأسیسات فلسطینیها در کرانه باختری است.
تحلیلگر مذکور صهیونیست تصریح کرد: اما دولت آمریکا تمایلی ندارد که سرویس هماهنگکننده امور حکومتی در کرانه باختری به اسموتریچ سپرده شود، بهعبارت دیگر آمریکاییها میخواهند هماهنگکننده امور حکومتی در کرانه باختری کسی باشد که به آرامش اوضاع کمک میکند.
این هفته «هرتسی هلیوی» رئیس جدید ستاد ارتش اسرائیل به واشنگتن سفر و با ژنرال «مارک ملی» همتای آمریکایی خود دیدار کرد. طی سالهای اخیر روابط ارتش اسرائیل و آمریکا کنار بهبود روابط میان سرویسهای اطلاعاتی دو طرف تقویت شده است، اما اکنون نگرانیهایی درباره تحولات غیرمنتظره بهویژه در عرصه فلسطین وجود دارد.
وی در ادامه به نگرانی صهیونیستها از پیشرفت پروژه هستهای ایران اشاره کرده گفت: «عمیت ساعر» رئیس شعبه تحقیقات ارتش در کنفرانسی که این هفته برگزار شد اعلام کرد؛ پروژه هستهای ایران بیش از هر زمان دیگری در مرحله بسیار پیشرفتهای قرار دارد. تهران در زمان حاضر به پیچیدهترین عنصر این پروژه یعنی غنیسازی اورانیوم در سطح ۹۰ درصد دست یافته است و آنها هیچگونه مشکل فنی در این زمینه ندارند.
هرئیل بهنقل از رئیس شعبه تحقیقات ارتش رژیم صهیونیستی تأکید کرد: در سال آینده اسرائیل در معرض تهدیدات جدی در عرصههای مختلف قرار خواهد گرفت که مهمترین آنها ایران و کرانه باختری است، بهویژه اینکه وضعیت ترسیمشده درباره کرانه باختری توسط شعبه اطلاعات نظامی ارتش بسیار ناامیدکننده است. گروه «عرین الاسود» (بیشه شیران) که چند ماه پیش در نابلس فعالیت میکرد به خودی خود نشانهای از وقایع آینده است. ما اکنون نسل جدید فلسطینیان را میبینیم که همه جنبشهای قبلی فلسطین (تشکیلات خودگردان و…) را زیر پا گذاشتهاند.
این کارشناس صهیونیست ادامه داد، عمیت ساعر نگران صدها جوان فلسطینی است که در خیابانها جمع میشوند تا به ماشینهای ضدگلوله نظامیان اسرائیلی سنگ پرتاب کنند. ساعر میگوید: من فکر میکنم انسان باید تا چهاندازه عصبانی باشد که دست به چنین کاری بزند.
افزایش آمار فرار از خدمت در ارتش اسرائیل بعد از روی کار آمدن راست افراطیها
از سوی دیگر منابع عبری گزارش میدهند که با روی کار آمدن احزاب راست و نفوذ آنها در ارتش تعداد جوانانی که از سربازی فراری هستند و میترسند وارد ارتش شوند در حال افزایش است.
«اورین زیف» نویسنده صهیونیست در این زمینه اعلام کرد: تحولاتی که جامعه اسرائیل در مرحله جدید شاهد آن خواهد بود به این دلیل است که ایتمار بن گویر و بزالل اسموتریچ سیاستهای امنیتی و نظامی را رهبری خواهند کرد و این بهمعنای عبور از خط قرمز بسیاری از اسرائیلیها است.
«عیران واردی» هماهنگکننده سازمان موسوم به «رد» در اراضی اشغالی اظهار داشت: بعد از انتخابات ما استعلامهای زیادی انجام دادیم و یک سری جوانان طبق معمول باید برای خدمت سربازی آماده میشدند اما نکته جدید آنجاست که پدران و مادران آنها اکنون نگرانند و میگویند که نمیدانند فرزندانشان قرار است بهدستور بن گویر و اسموتریچ چه کارهایی انجام دهند.
وی افزود: والدین جوانانی که در آستانه ورود به ارتش هستند میگویند آمادگی حضور فرزندانشان را در ارتش با حضور بن گویر و اسموتریچ ندارند، بنابراین ممکن است با مرور زمان به پدیده طرد جمعی ارتش برسیم و تعداد کسانی که خدمت سربازی و ورود به ارتش را رد میکنند همچنان افزایش یابد؛ حتی اگر مجبور باشند به زندان بروند.
«یشای منوهین» عضو گروه موسوم به «مرزهایی وجود دارد» در فلسطین اشغالی بهنوبه خود اعلام کرد،: از زمان اولین جنگ با لبنان در سال ۱۹۸۲ اکنون شاهد موج بزرگی از فرار از خدمت میان اسرائیلیها بعد از انتخابات اخیر هستیم، همچنین میبینیم که پدر و مادر این افراد بهشدت حضور فرزندانشان در ارتش را رد میکنند؛ زیرا سیاستی که بن گویر و اسموتریچ پیش گرفتهاند موجب ترس اسرائیلیها شده است.
وی ادامه داد: بن گویر و اسموتریچ از سربازان میخواهند که تبدیل به نیروهای سرکوبگر شوند و بهعبارت دیگر وارد گردابی از واقعیت خشونتآمیز شوند. نتایج انتخابات اخیر بهگونهای شد که از ما میخواهد قوانین را زیر پا بگذاریم و سیاستهای کابینه جدید را مشروع ندانیم و از خدمت در ارتش خودداری کنیم، همچنین نباید اسیر بازی سیاسی خشونتآمیزی که انتخابات اخیر به ما تحمیل کرده است، شویم.
این مسئول صهیونیست اضافه کرد: بازی سیاسی که انتخابات اخیر به ما تحمیل کرد شامل حکومت وحشیانه بر فلسطینیها و نیز اسرائیلیها تا ابد میشود و اعضای این کابینه میخواهند با تشکیل ائتلافی از مجرمان و جنایتکاران و فاشیستها زندگی ما را تلخ کنند. ما شاهد ائتلاف احمقانهای هستیم که فلسطینیان را یک دشمن همیشگی میداند بهویژه اینکه در دوره اخیر دیدیم حملات تروریستی و کشتار و عملیاتهای خشونتآمیز ضد فلسطینیان توسط ارتش و کابینه فعلی بهشکل قابلتوجهی افزایش یافته است.
بهگفته ناظران، این اطلاعات نشان میدهد که جامعه صهیونیستی در حال تقسیم شدن به دو قسمت در سایه سیاستهای کابینه جدید است و البته این امر بهدلیل همدردی یک دسته از اسرائیلیها با فلسطینیان نیست بلکه بهخاطر آن است که این اسرائیلیها نگران مواضع افراطی و نژادپرستانه اعضای کابینه جدید بر زندگی خودشان هستند و معتقدند وزرای آینده این رژیم قصد تحمیل یک هویت جدید به اسرائیلیها را دارند.
false
true
false
true