true
به گزارش چغادک نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم، روز سوم جشنواره هم مثل روز گذشته با نمایش ۳ فیلم دنبال شد؛ پرونده باز است، سرهنگ ثریا و عطرآلود.
اولین فیلمی که به نمایش درآمد پرونده باز است کیومرث پوراحمد بود. پژمان بازغی، حسین پاکدل، نسیم ادبی و شادی مختاری از بازیگران این فیلماند.
شادی مختاری بازیگر فیلم «پرونده باز است» به این نکته اشاره کرد که فیلم انسانی بود و دغدغه انسانی داشت. خوشحالم که نقش کسی را بازی کردم فارغ از شغل و موقعیتی که دارد و میتواند خود را محقِ تقاضای قصاص بداند اما دغدغه انسانیانی را پیگیری میکند. امیدوارم این دست مسائل بررسی و فرهنگسازی شود.
شادی مختاری بازیگر فیلم «پرونده باز است» به این نکته اشاره کرد که فیلم انسانی بود و دغدغه انسانی داشت. خوشحالم که نقش کسی را بازی کردم فارغ از شغل و موقعیتی که دارد و میتواند خود را محقِ تقاضای قصاص بداند اما دغدغه انسانیانی را پیگیری میکند. امیدوارم این دست مسائل بررسی و فرهنگسازی شود.
حسین سلطان محمدی منتقد سینما خاطرنشان کرد: جدای از مباحث فنی که به آن کار ندارم، فیلم موضوعی را پیگیر شده که اگر بیننده تا آخر مخاطبش بماند فضایی دارد که بیننده را به فکر فرو میبرد.
وی افزود: موضوع قتل ناخواسته و غیرعمد را به تصویر میکشد که البته بخش قضایی آن قابل پرسش بود که عمدی نداشته قتل شبه عمد باشد و ما آموختیم از زبان سخنوران قضایی؛ از همه ابعاد تلاشش را کرد که بیننده را به فکر وادارد که در این اتفاق قرارر گرفت، تأمل کند.
غیبت کیومرث پوراحمد در نشست خبری فیلمش به چشم آمد و بارها مورد سوال اهالی رسانه و سینما قرارگ رفت اما علی قائم مقامی تهیهکننده فیلم نتوانست با پاسخهایش عدم حضور او را توجیه کند.
علی قائممقامی تهیهکننده «پرونده باز است» در جلوی دوربین تسنیم گفت من آمدم با عوامل و بازیگرانم، برای اینکه به جشنواره اعتقاد دارم؛ جشنواره برای سینماگران است و ربطی نه به این دولت و آن دولت ندارد. جشنواره برای رونق اکران سال آینده است. به آقای پوراحمد هم گفتم اما نیامدند و دلایل خودشان را داشتند.
سرهنگ ثریا اکران دوم امروز بود که با حال و هوایی متفاوت به جشنواره آمد. ژاله صامتی و وحید آقاپور از بازیگران این فیلماند.
این فیلم براساس داستانی واقعی از جنایات سازمان منافقین ساخته شده و با حضور شخصیت اصلی داستان بعد از اکران فیلم در بیرون سالن نمایش جشنواره حسابی سر و صدا به پا کرد.
ثریا عبدالهی، مادری است که ۲۱ سال فرزندش را ندیده، چون سازمان منافقین پسرش را ربوده است.
اکبرزاده که یکی از شخصیتهای اصلی قصه سرهنگ ثریا است؛ به این نکته اشاره کرد: فرقه رجوی ضربهاش را طوری میزند که ما متوجه نیستیم و روی جوانان ما کار میکند و این روزها در فضای مجازی و سایبری خیلی فعال شده است. شاید دیگر تفنگ دستش نباشد اما با ابزار فضایمجازی، ضربههایی به ما میزنند که ما از آنها غافل هستیم.
لیلی عاج کارگردان این فیلم به این نکته اشاره کرد: فکر میکنم تنها نکتهای که با من دربارهاش صحبت میشود فکر میکنم با تمام فراز و فرودها سازمان منافقین منحوسترین است و هرچه قدر تلاش کند عقبه سیاه خودش را پاک کند و سفیدسازی کند. خانم عبداللهی سالها از دست این سازمان داغ دیدند.
ثریا عبداللهی شخصیت واقعی داستانِ سرهنگ ثریا میگوید: واقعا از خانم عاج تشکر میکنم با ارائه این فیلم درد این خانوادهها را به همه جهانیان نشان دادند. من ۲۱ سال است از فرزندم خبر ندارم.
محسن دریالعل مسئول مرکز فیلم و سریال سازمان هنری رسانهای اوج سوژه فیلم راملتهب و داغ عنوان کرد که نیاز به اضافهکاری ندارد؛ او همچنین بر روی این نکته تأکید کرد که ما سعی کردیم به آن چیزی که در واقعیت اتفاق افتاده پایبند باشیم.
جلیل شعبانی تهیهکننده فیلم «سرهنگ ثریا» به ماجرای خاطره یکی از بازیگرانی که قرار بود در این فیلم بازی کند اشاره کرد و گفت: برای یکی از نقشهای فیلم با بازیگری تماس گرفتم و او را دعوت کردم در سرهنگ ثریا بازی کند. او نپذیرفت، گفتم میترسی! گفت بحث ترس نیست. فقط در یک صورت از ایران خارج میشوم مریم رجوی بیاید در ایران و حکومت کند؛ در غیر این صورت هیچ وقت از ایران خارج نمیشوم.
سانس آخر هم به نمایش فیلم «عطرآلود» اختصاص پیدا کرد؛ اگرچه کیومرث پوراحمد به جشنواره نیامد، اما به نظر میرسه حضور مصطفی زمانی در نشست این فیلم به اندازه کافی جذاب بود.
هادی مقدم دوست کارگردان درباره «عطر آلود» گفت: فیلمی است که درباره اخلاق و درونیات انسان و مواجهه انسان با اتفاقاتی که ظاهراً سخت است، روایتی دارد.
حمیدرضا جعفریان رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری با اشاره به ایده اولیه فیلم گفت: شاید از ابتدا موضوع عطر، مطرح نبود و بازگشت به خویشتنی بود که خیلی جذاب پیش میرفت. قرار شد درباره طرح و فیلمنامه بیشتر حرف بزنیم. آقای مقدمدوست که از ابتدا بحث کارگردانیشان مطرح شد دغدغه عطر را داشتند. سیری که در قصه میبینید اضافه شدن عطر و جدی شدن ماجرا حول شخصیت اصلی، خیلی شبیه آقای مقدم دوست است.
در بخش دیگری از سومین روز جشنواره فیلم فجر نمایشگاه ۴۰+۱ با خاطره بازی دورههای مختلف جشنواره افتتاح شد؛ مجتبی امینی در حاشیه این نمایشگاه درباره تلاش رسانههای معاند برای کمرنگ کردن جشنواره به خبرنگار تسنیم گفت: این جنگ تیترها و رسانهها است در حالی که حضور مخاطبین چیز دیگری را نشان میدهد. امروز ما در میان مردم و علاقمندان سینما آرامش و علاقه به هنر و فرهنگ و صفهای طولانی را میبینیم. حالا برخی یک عکس و فریم را نشان میدهند که فضا را خراب کنند و به غلط از تحریم جشنواره حرف میزنند. اما اینجا شاهد صف های طولانی هستیم.
وی افزود: در حالی که اهالی سینما اینجا هستند و مانند هر سال جشنواره با شکوه برگزار میشود. سینما تحریم پذیر نیست و نخواهد بود و هیج وقت فرهنگ تحریم پذیر نمیشود. دنیا میداند که فرهنگ ما در جهان زبانزد عام و خاص است و رتبه یک فرهنگ و هنر برای ایران و مردم آن است. دشمن میداند که موفق نمیشود تا سینما را خاموش کند.
جلیل شعبانی تهیهکننده از همکارانش گلایه دارد و میگوید: از همکارانم گلایه دارم که حرف از تحریم و انصراف میزنند. کشوری که فرهنگ و هنر و سینما نداشته باشد به نظرمن در عرصه بینالمللی کشور عقب ماندهای خواهد بود. ما باید فیلم بسازیم.
امشب اگرچه شبی متعلق به پدران است اما سومین روز جشنواره فیلم فجر عطرآلود بود با حضور مادران داغدیده و چشم انتظاری که منافقین داغی ابدی بر دل شکسته آنها نهادند.
false
true
false
true