true
به گزارش چغادک نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم ، صبح امروز و بهروال هرساله جمعی از خبرنگاران تسنیم برای پوشش راهپیمایی ۲۲ بهمن در مسیرهای ۱۲گانه و میدان آزادی حضور یافتند تا از نزدیک رسالت وقایعنگاری و خبرنگاریِ خود را ایفا کنند.
وجه تمایز جشن امسال بزرگداشت سالگرد پیروزی انقلاب که بعد از دو سال با سپری شدن پیکهای کرونا، بهصورت راهپیمایی میدانی و نه خودرویی و موتوری برگزار میشد این بود که شرکتکنندگان غالباً بهشکل خانوادگی حضور یافتند و شعارها و پلاکاردها رنگوبوی دفاع از هویت ملی و اعتقادی را داشت، بهطوریکه حتی تزئینات شهری و محل راهپیمایی هم بیشتر با پرچم و ترکیبهای مرتبط با آن انجام شده بود.
همچنین حضور دهه هشتادیها و نودیها چشمنواز بود و این طیف از نوجوانان در حال ربایش گوی سبقت از سایر نسلها ربوده بودند.
در ادامه گزارش مشاهدات از چند نقطه مهم مسیر راهپیمایی عظیم امروزی مردم تهران را میخوانید:
** چهارراه ولیعصر(عج)
ساعت ۸:۳۰ صبح به چهارراه ولیعصر(عج) رسیدم؛ مشاهداتم من را به این فکر انداخت که گویا ساعتی از آغاز مراسم گذشته است و من دیر آمدهام و مردم در این هوای سرد بهسمت میدان آزادی در حرکت هستند. جمعیت از سمت میدان فردوسی و خیابان ولیعصر(عج) بیشتر میشد و بهنحوی دیده میشد که انگار مسابقهای برگزار شده و همه میخواهند زودتر به مقصد خود یعنی میدان آزادی برسند.
حوالی ساعت ۱۰ صبح بود جمعیت بیش از دو برابر شد و ترددها از مسیر ویژه اتوبوسها و حتی مسیرِ میدان انقلاب بهسمت میدان امام حسین(ع) هم انجام میگرفت؛ گروههای مختلف با پلاکاردها، بنرها، دستنوشتهها و امکانات صوتی سخن خود را در مخالفت با هرگونه تهدید علیه ایران، اغتشاشات و هتاکان به مقدسات را فریاد میزدند و شعارهای با محتوای تأکید بر غیرت ملی سر میدادند. هرازگاهی هم صدای شنیدنی و جالب توجه گروههای ۱۰ـ۱۵نفرۀ نوجوانان دههنودی با شعار «مرگ بر آمریکا» شنیده میشد.
چهارراه حدود ساعت ۱۲ لبریز از جمعیت بود؛ بهنحوی که امکان توقف و یا حرکت با سرعت وجود نداشت و حتماً باید همپای جمعیت پیش میرفتی. گویا شرکتکنندگان خود را در حال عقبماندن از حضور در میدان حماسه میدیدند و بههرنحوی وارد طریق راهپیمایی میشدند.
نمایی دیگر از این مکان تعداد فراوانی از حضار بود که تا بخشی از مسیر را بهسمت میدان آزادی رفته بودند و حالا از میدان انقلاب بهسمت چهارراه ولیعصر(عج) در حال بازگشت بودند، که آنجا هم تردد به کندی انجام میشد. در زمان اتمام مراسمِ میدان آزادی و هنگامۀ نماز ظهر، حضار به فضای باز پارک دانشجو رفته نماز خود را اقامه کردند.
** محدوده دانشگاه تهران و میدان انقلاب
ساعت ۹:۳۰ صبح مقابل سردر اصلی و بهیادماندنی دانشگاه تهران نوای سرود «سلام فرمانده» بهگوش میرسید و مقداری جلوتر، قابی زیبا دیده میشد؛ کارکنان یکی از دستگاهها به تمامی بانوان و خصوصا بانوانی که حجاب کاملی هم نداشتند گل هدیه میدادند، ضمناً چند غرفه بازی و سرگرمی و اهدای هدایای فرهنگی به کودکان فراهم شده بود که مراجعین پر و پا قرص و پرحرارتی داشت.
حدفاصل دانشگاه تهران و میدان انقلاب موکب یگان ویژه فراجا برپا شده بود و مامورین آن، ایستاده به شرکتکنندگان احترام میگذاشتند و مردم هم با شعارهایی از جمله «نیروی انتظامی- تشکر تشکر» از اقدامات امنیتآفرین پلیس قدردانی کردند.
تقاطع خیابان ۱۶ آذر موکب شهید آرمان علیوردی برپا شده بود و از حضار پذیرایی میکرد. طلبه شهیدی که در اغتشاشات اخیر در شهرک اکباتان تهران بهصورت ناجوانمردانه به شهادت رسید. دیدن این صحنه، چهرهی مردم را برای چند لحظه در غمِ نحوه شهادت آرمان علیوردی فرو میبرد.
بیشترین چیزی که در میدان انقلاب بهچشم میخورد، «پرچم سهرنگ ایران» بود؛ جمعیت از سمت خیابان انقلاب و خیابان کارگرشمالی و جنوبی در حال تکمیل بود و انتهای جمعیت دیده نمیشد. نمای هوایی میدان انقلاب زیبایی خاصی داشت؛ پرچم ایران نگین آبیرنگ وسط میدان را احاطه کرده بود.
** جمالزاده تا خیابان بهبودی
بعد از حوادث اخیر، از موارد قابل توجه حضور افراد با طیفها و ظواهر مختلف در مراسم امسال بود؛ بانوان محجبه و خانمهای بعضا کمحجاب در کنار یکدیگر حضور یافته بودند و با در دستداشتند پرچم ایران، از ارزشهای ملی و دینی خود دفاع میکردند. پیرزن ۸۶ ساله با کمر خم را در مسیر دیدم که میگفت از صبح زود آمده تا حتما در راهپیمایی حاضر شود.
برای اولینبار دیدم که چایخانه حرم امام رضا(ع) از سوی خادمان آستان قدس برپا شده بود و صف طویلی برای دریافت چای تبرکی شکل گرفته بود که هر لحظه بر تعداد آن افزوده میشد.
همچنین برخی غرفه ها پرچم حرم امام حسین(ع)، حرم حضرت زینب(س) و مسجد مقدس جمکران آورده شده بود و مردم از آن تبرک میجستند.
عکاسان بسیاری را دیدم که بر روی پلهای هوایی رفته بودند تا بتوانند سیل خروشان جمعیت را بهتر روایتگری کنند. نکته آخر گزارشم اینکه با توجه به تراکم جمعیت و توقف راهپیمایان در نقاطی، اینترنت هم قدری دچار کندی شده بود و کار را برای ما خبرنگاران سخت میکرد.
** دانشگاه شریف و میدان آزادی
این مکان، بخش انتهایی مسیر راهپیمایی بود که از همان دقایق اول مراسم (ساعت ۹:۳۰) مسیر رفت به سمت میدان آزادی و مسیر ویژه در حال تکمیل بود. مسئولان کشوری و لشکری هم کموبیش از این نقطه به اجتماع راهپیمایان میپیوستند؛ که جمعیت را متراکمتر میکرد. مقابل دانشگاه شریف کیک جشن سالگرد پیروزی انقلاب به مردم توزیع میشد و شرکتکنندگان با شوق کیک تولد انقلابشان را میل میکردند.
حوالی ساعت ۱۰:۳۰ به بعد تراکم جمعیت واقعا زیاد شد؛ بهنحویکه اگر کسی در مسیر لحظهای توقف میکرد تا سلفی بگیرد، (که این مورد را فراوان دیدم) جمعیتِ پشت سر او از حرکت میایستاد. استقبال از مراسم و جشن امروز طوری بود که عملا از حدود ساعت ۱۱ به بعد، جمعیت امکان حرکت به سمت میدان آزادی را نداشت و فقط متراکمتر میشد و میدیدیم که برخی از همانجا به سوی میدان انقلاب در بازگشت بودند.
رزمنوازان سبزپوش سپاه هم با نواختن سرودهای انقلاب و خاطرهانگیز توجه بخش زیادی از حضار را به خود جلب کرده بودند و بسیاری با موبایل خود، این لحظات را ضبط و ثبت میکردند.
بر اساس این گزارش، موسوی رئیس ستاد بزرگداشت دهه فجر ظهر امروز اعلام کرد طبق گزارشهای واصله، حضور امسال مردم در ۲۲ بهمن در شهرها و روستاهای مختلف سراسر کشور طی ۱۰سال اخیر بینظیر بوده است.
false
true
false
true