×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  دوشنبه - ۵ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
معرفی کتاب| «فصل توت‌های سفید»؛ داستان زنانی که جهان خود را تغییر دادند

به گزارش چغادک نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم ، انتشارات مؤسسه شهرستان ادب به تازگی کتاب «فصل توت‌های سفید»، اثر عذرا موسوی را منتشر کرد و در دسترس علاقه‌مندان به حوزه ادبیات داستانی قرار داد.

کتاب جدید موسوی داستان زنی را روایت می‌کند که هرچند متعلق به روزگار نزدیک به ماست، اما در واقع تصویری است از تکامل زن ایرانی در جریان تاریخ. زنی که تلاش کرده است در دو راهی‌های مهم زندگی خود منفعل نباشد و پخته‌تر و سنجیده‌تر عمل کند.

«فصل توت‌های سفید» داستان زندگی «فروغ» را روایت می‌کند، اما گاه گذری نیز بر وقایع تاریخی دارد. شخصیت اصلی در بازه زمانی داستان، بر سر یک دو راهی قرار می‌گیرد؛ نمی‌داند به سمتی حرکت کند که جامعه او را به آن سمت می‌کشاند یا به مسیری حرکت کند که برخلاف آن است. از این منظر، داستان زندگی فروغ می‌تواند داستان زندگی هر کدام از آدم‌هایی باشد که پای ماجرای او نشسته‌ و با او همراه شده‌اند.

در معرفی این اثر آمده است: اتهام گناه به یک زن از موضوعات همیشه پر طرفدار ادبیات داستانی است و تلاش قهرمان برای مبرا کردن خود، چالشی است که خوانندگان را با این دسته از آثار همراه می‌کند. فروغ در روایتی از روزهای دهه ۵۰، بنا بر گذشته پیچیده‌ای که داشته، با اتهامات سنگین و طرد اجتماعی مواجه می‌شود و «بهروز» بی‌رحمانه در پی آن است که شکستی ابدی برای او رقم بزند.

داستان , شهرستان ادب , کتاب ,

در این میانه «امیر» فداکارانه و سلحشورانه به حمایت از او برمی‌خیزد. علاقه‌مند شدن تدریجی فروغ به متن زندگی امیر، سبب می‌شود که فروغ با کنجکاوی وارد ماجراهایی در ارتباط با سرنوشت امیر شود.  «فصل توت‌های سفید» اثری است با چند محور که نویسنده سعی دارد با بیان جزئیات عاطفی و روایی، وحدتی پذیرفتنی بدان ببخشد.

موسوی، نویسنده این اثر، در گفت‌وگویی درباره انتخاب بازه زمانی دهه ۵۰ برای روایت داستانش گفت: فکر می‌کردم باید داستانی با موضوع انقلاب بنویسم؛ در واقع این بازه تاریخی برای من مهم بود. از سوی دیگر، داستانی که در ذهنم پرورش داده بودم، حتماً باید در آن برهه تاریخی رخ می‌داد. از آنجا که تاریخ یک رشته به هم پیوسته است و منطقع نیست و هر پدیده‌ای در پدیده دیگر مؤثر است؛ بنابراین ناگزیر می‌شدم که گاه نقبی به تاریخ بزنم.

وی با بیان اینکه برای روایت این دوره تاریخی، نیازمند پژوهش و استفاده از تجربیات دیگران بود، افزود: هر منبعی که من را می‌توانست به آن سمت ببرد، در این مسیر مطالعه کردم. هم نسبت به کتاب‌های داستانی که مطالعه می‌کردم، بی‌تفاوت نبودم و هم نسبت به منابع تاریخی و پژوهشی؛ به همین دلیل یک آورده قابل اعتنایی را برای خود فراهم کردم.

داستان , شهرستان ادب , کتاب ,

نویسنده کتاب «فصل توت‌های سفید» درباره دایره گسترده واژگان، ضرب‌المثل‌ها و اصطلاحات در این کتاب برای شخصیت‌های متعدد کتاب نیز توضیحاتی داد و اضافه کرد: پرورش داستان، نیازمند پرداختن به زبان نیز هست؛ با توجه به همین امر تلاش کردم زبان شخصیت‌ها را هم متناسب با آنها بسازم و با توجه به شخصیت‌ها، دایره واژگانی آنها را تعیین کردم.

موسوی به نقش و عملکرد متفاوت زنان داستانش اشاره کرد و گفت: تاریخ یک رشته به هم پیوسته است. وقتی فروغ با دختر لهستانی برخورد می‌کند، ذهنش به ماجرای حضور لهستانی‌ها در ایرانی‌ها برمی‌گردد. در برهه‌ای از تاریخ ایران برنامه‌ای برای حضور در جنگ نداشته است، اما کسانی که جنگ را مدیریت می‌کنند، ایران را وارد بازی می‌کند که هیچ تمهیدی برای آن نیندیشیده است؛ بنابراین کشور از هر طرف که ایران را گوشت قربانی کرده‌اند، ضربه می‌خورد.

وی ادامه داد: برخی از زنان نمی‌توانند حرکت جدی در این مسیر از خود بروز دهند. وقتی جنگ تمام می‌شود و سربازان به سراغ زندگی خود می‌روند، همچنان تعدادی از زنان نیز در پوسته منفعل خود باقی می‌مانند و سرنوشت زنان پس از خود را نیز رقم می‌زنند. اما وقتی فروغ با این موضوع مواجه می‌شود، فکر می‌کند که اگر متفاوت عمل نکند، شاید سرنوشتش مانند این دسته از زنان شود؛ بنابراین او تصمیم می‌گیرد که یک وجه دیگری از زنانگی خود را نشان دهد؛ بنابراین دست به عمل می‌زند و تلاش می‌کند سرنوشت خود را به شکل دیگری رقم بزند.

کتاب «فصل توت‌های سفید» از سوی انتشارات شهرستان ادب در ۱۷۵ صفحه و به قیمت ۸۸ هزار تومان منتشر شده است.

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false