true
به گزارش چغادک نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم، ادامه رسیدگی به جزئیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ در بخش هزینهای در دستورکار نمایندگان در جلسه علنی امروز قرار دارد.
وکلای ملت در ۹ روز گذشته ۱۵ تبصره از لایحه را بررسی کردهاند که در ادامه بخشی از مصوبات نمایندگان را میخوانیم:
*معافیت نیروگاههای اتمی و تجدیدپذیر از هزینه انتقال برق دریافتی
نمایندگان مردم در مجلس در مصوبهای مقرر کردند تا برق دریافتی نیروگاههای اتمی و تجدیدپذیر در مقابل برق دریافتی این واحدها از سایر نیروگاه ها در هر نقطهای از کشور، مشمول هزینه انتقال نشود.
همچنین در ادامه نمایندگان مجلس با اکثریت آرا شرکت ملی گاز و توانیر را مکلف به نصب کنتورهای هوشمند برای مشترکین کردند.
*قبض آب، برق و گاز خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی رایگان شد
بنابراین گزارش، نمایندگان در این جلسه و در جریان بررسی بخش هزینهای لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، با بندهای الحاقی (۲) و (۳) تبصره ۱۵ ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
براساس بند الحاقی(۲) تبصره ۱۵ ماده واحده این لایحه؛ براساس ماده (۴) قانون مجازات استفادهکنندگان غیرمجاز از آب، برق، تلفن، فاضلاب و گاز مصوب ۱۳۹۶/۳/۱۰دستگاههای مسؤول موضوع این قانون میتوانند، در سال ۱۴۰۲ نسبت به برقراری انشعابهای غیردائم خدمات عمومی موضوع این قانون مطابق با تعرفه مربوط در محدوده شهرها و روستاها، تا تعیین تکلیف قانونی از سوی مراجع ذیصلاح، اقدام نمایند.
همچنین در بند الحاقی (۳) تبصره ۱۵ ماده واحده لایحه بودجه آمده است؛ در سال ۱۴۰۲ وزارتخانههای نفت و نیرو موظفند تعرفه آب، برق و گاز مشترکین خانوارهای کشور را به گونهای اصلاح نمایند که با رعایت مناطق جغرافیایی کشور، تعرفه مشترکین تا سقف الگوی مصرف خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور برابر صفر، مشترکین تا الگوی مصرف به صورت یارانهای، مشترکین پرمصرف بالاتر از الگوی مصرف به صورت غیریارانهای و براساس الگوی افزایش پلکانی(آی.بی.تی) تعیین شود. تعرفه به نرخ صفر آب خانوارهای مذکور براساس بُعد خانوار محاسبه میشود.
میزان افزایش تعرفه مشترکین پرمصرف بالاتر از الگوی مصرف باید حداقل به اندازهای تعیین شود که بارمالی رایگان کردن تعرفه مشترکین کممصرف را جبران نماید و نیاز به تأمین منابع جدید نداشته باشد.
آئیننامه اجرائی این بند به پیشنهاد مشترک وزارتخانههای نفت و نیرو تهیه میشود و ظرف یکماه پس از ابلاغ این قانون به تصویب هیأت وزیران میرسد.
وزارتخانههای نفت و نیرو مکلفند گزارش عملکرد این بند را هر سهماه یکبار به کمیسیونهای انرژی و اجتماعی مجلس شورای اسلامی ارائه نمایند.
false
true
false
true