true
به گزارش چغادک نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم، آلبوم موسیقی «از بهار بیشتر» به آهنگسازی و تنظیمِ آرمان مهربان و دکلمه سیدمحمدحسین موسویتبار و خوانندگی وهاب ابراهیمی در خبرگزاری تسنیم رونمایی شد.
مراسم رونمایی از آلبوم «از بهار بیشتر» با حضور امیرحسین سمیعی، محمدمهدی سیار، سیدمحمدحسین موسویتبار و وهاب ابراهیمی همراه بود. در این مراسم امیرحسین سمیعی و محمدمهدی سیار به بیان توضیحاتی درباره آلبوم «از بهار بیشتر» پرداختند. گزارش ویدیویی این مراسم را در ادامه میتوانید مشاهده کنید.
پزشک جدیدی که وارد عرصه موسیقی ایران شد
امیرحسین سمیعی آهنگساز و خواننده موسیقی ایران و از مدیران موسسه «شهرستان ادب»: «از بهار بیشتر» یکی از مجموعههایی است که در سال ۱۳۹۵ در دفتر موسیقی شهرستان ادب تولید شده و انتشار آن تا به امروز به تعویق افتاده است. در حال حاضر دو مجموعه دیگر هم با محوریت صدای شاعر آماده انتشار است که در هفتههای آتی منتشر میشوند.
ما یک شورای سیاستگذاری در زمینه شعر داریم. در مجموعه «از بهار بیشتر» سراغ شعرهای نیماییِ معاصر رفتهایم. برای خوانش شعرها هم از محمدحسین موسویتبار دعوت کردیم. آهنگسازی آثار را هم آرمان مهربان برعهده داشتند.
در آلبوم «از بهار بیشتر» دو قطعه با خوانندگی وهاب ابراهیمی وجود دارد که موضوعهای این دو قطعه بسیار لطیف و عاشقانه است.
ما در نقاط مختلف کشورمان استعدادهایی داریم که متاسفانه شرایط برای رشد و نمو آنها فراهم نیست. در چند سال گذشته ثابت شده که در حوزه موسیقی پاپ، شناخته شدن و ورودِ خوانندگان به بازار موسیقی، کاملا متکی به سرمایههای شخصیِ برخی از افراد است.
تجربه من نشان میدهد که ما در عرصه موسیقی استعدادهای خارقالعادهای داریم که واقعا نمیدانند برای پیشرفت در عرصه موسیقی چه باید بکنند. من تمام تلاشم را کردهام که برخی از این استعدادها را به سطحی از پیشرفت برسانم که صدایشان حداقل به بخشی از جامعه موسیقی برسد. اگر بخواهیم الگوی خوبی ارائه دهیم، باید حمایت ارگانی و سیستمی داشته باشیم.
وهاب ابراهیمی یکی از هنرجویان من بود که وقتی به کلاسهایم آمد دانشجوی پزشکی بود و الان که آلبوم منتشر میشود، پزشک شدهاند. صدای قدرتمندی دارد و صدایش بسیار خوش رنگ و شنیدنی است. برای آوازخوانی معاصر بسیار مستعد است.
تجربه تاریخی هم به ما نشان داده که پزشکانی که وارد عرصه موسیقی شدهاند، در کارشان موفق هستند. امیدوارم که ایشان هم همان مسیر موفقیت را طی کند.
قالب نیمایی شعر فارسی را از ورطه تکرار نجات داد
محمدمهدی سیار – شاعر: شعر همیشه با موسیقی همراه بوده است. گاهی شاعران خود موزیسین هم بودهاند یا موزیسینها شاعر بودهاند.
در روزگاری برای عبور از کلیشههای شعر سنتی، تلاش شد تا با چارچوبهای زیباییشناختی شعر کلاسیک، شاعر فاصله بگیرد. نه تنها از وزن و ساختار و قالبهای شعر کلاسیک عبور شد بلکه جوری سروده شد که نتوان آن را در فضای موسیقی ارائه کرد.
نیمایی قالبی است که در دورانِ عبور از زیباییشناسی کلاسیک شعر، به وجود آمد و پیشنهاد عصر جدیدی را به زندگی ما ایرانیان داده است. قالب نیمایی، نقطه آغاز یک دوران به حساب میآید. اما قالب نیمایی شاید به واسطه سرعت گرفتن تحولات، آنچنان حضوری در زندگی فرهنگی و ادبی ایرانیان نداشت. در حالی که این قالب با فضای فرهنگی ایرانیان بسیار همخوانی دارد. از سوی دیگر با وزن و قافیه دشمنی نمیکند و از طرفی در قالبهای متداول مثل غزل، مثنوی، رباعی و… خودش را محصور نمیکند.
حضور قالب نیمایی، شعر فارسی را از افتادن در یک دور و چرخه تکراری نجات داد. امتداد دادن این قالب به دلیل همخوان بودن و همسان بودنش با میراثهای سنتی ما و هم نوع زندگی مدرن ما لازم و ضروری است و شاعران ما باید بیش از پیش به آن توجه کنند.
در یکی دو دهه اخیر قالب نیمایی بیشتر مورد نظر آهنگسازان قرار گرفته است.
خدمتی که این قالب شعری به موسیقی ما کرده، بسیار زیاد است. شهرستان ادب از ابتدا با گفتوگوهای نظری و فنی که داشتیم، به اهمیت این قالب واقف بود و شاید بشود گفت که از معدود پایگاههای زنده نگه داشتن و رشد قالب نیمایی به شمار میآید. اهل فن، مجموعه شهرستان ادب را به غیرت داشتن و اهتمام به زنده نگه داشتنِ قالب نیمایی میشناسند. چندین مجموعه نیمایی در شهرستان ادب چاپ و منتشر کردهایم.
بسیاری از شاعران نیمایی با شهرستان ادب همراه شدهاند و از طرفی هم شهرستان ادب صرفا به عنوان یک انتشارات عمل نکرده که به شاعران بگوید بیایید و کتابتان را بیاورید تا ما منتشر کنیم. شهرستان ادب خودش ایدهپردازی میکند و پیشنهادهای مختلفی در این زمینه ارائه میکند.
آلبوم موسیقی «از بهار بیشتر» به صورت دیجیتال و برای نخستین بار در بستهبندی تازهای منتشر شده است. این آلبوم در بستهای کوچک در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد که با خواندنِ QR Code میتوانند قطعات این آلبوم را بشنوند یا دانلود کنند.
false
true
false
true