true
به گزارش چغادک نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم، مریم کاظمیپور معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان دیروز(دوشنبه – ۱۵ اسفندماه) در نشست خبری نخستین دوره بازیهای بینالمللی نوروز درخصوص تاریخچه این رقابتها گفت: دی ماه ۱۴۰۰ مقرر شد معاونت ورزش بانوان درخصوص اجرایی شدن یک رویداد بینالمللی با ظرفیت ورزش بانوان برنامهریزی کند. با توجه به زمان کوتاهی که تا نوروز داشتیم، نمیتوانستیم اجرایی شدن برنامه در نوروز را تضمین کنیم و همین مسئله باعث شد ستاد بازیهای نوروز از ۵ ماه پیش آغاز به کار کند.
وی افزود: در نوروز بخش مهمی از طراوت و شادابی طبیعت را داریم و ما هم خواستیم آنچه باعث بالندگی زن و نشاط میشود را با این شکل موضوعی رقم بزنیم. به همین خاطر کشورهایی که نوروز را به عنوان یک رویداد فرهنگی در تقویم خود ثبت کردهاند به همراه کشورهایی که در رویداد زنان تاثیرگذار هستند، دعوت شدند. در نهایت ۲۲ کشور اعلام آمادگی کردند و امیدوارم میزبانی خوبی از این دوره از رقابتها داشته باشیم.
معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به ثبت شدن این رویداد در تقویم یونسکو گفت: رویداد نوروزگاه ثبت جهانی یونسکو شده و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری متولی این رویداد است. مراکزی در ایران رسالت فرهنگی در معرفی نوروز را برعهده دارند. سعی کردیم از ظرفیتهای وزارت گردشگری استفاده کنیم تا این محتوای متعالی را به دنیا معرفی کنیم.
کاظمیپور درخصوص رشتههای حاضر در این رقابتها و تعداد ورزشکاران عنوان کرد: این رقابتها در ۹ رشته کبدی، جودو، سوارکاری، دوومیدانی، وزنهبرداری، کاراته، فوتسال، شمشیربازی و چوگان با حضور ۳۷۸ ورزشکار خارجی و ۱۹۲ ورزشکار ایرانی برگزار میشود. در تمام رشتهها از تیمهای داوری بینالمللی ایرانی استفاده میکنیم و البته از داوران بینالمللی هم برای همکاری دعوت کردیم که این دعوت پذیرفته شد.
وی با اشاره به سابقه میزبانی ایران از مسابقات گذشته در بخش بانوان گفت: ۴ دوره میزبانی مسابقات زنان کشورهای اسلامی را داشتیم، اما ویژگی شاخص رویداد بینالمللی نوروز این است که علاوه بر کشورهای مسلمان، فرصت حضور برای کشورهای غیر مسلمان که در حوزه نوروز و بحث اثرگذاری زنان آزاده جهان تاثیرگذار هستند، وجود دارد. یکی دیگر از ضرورتهای برگزاری این مسابقه، در پیش بودن بازیهای آسیایی و مسابقات کسب سهمیه المپیک بود. همین مسئله باعث شد رویداد نوروز رابه عنوان یک دیدار تدارکاتی با طراز بالا مد نظر قرار دهیم.
معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان درخصوص حضور رشته فوتسال در این مسابقات گفت: فوتسال و فوتبال اهمیت زیادی داشت؛ چون میتواند جریان سازی در ارتقای سطح بانوان داشته باشد. به همین دلیل جزو اولین رشتههایی بود که حاضران دعوت شدند تا دو تیم خوب روسیه و تایلند در مسابقاتی چهارجانبه با دو تیم ایرانی رقابت داشته باشند.
کاظمیپور درخصوص تغییر میزبانی مسابقات از کیش به تهران و اینکه مشکلی برای کشورهای حاضر در مسابقات ایجاد نخواهد شد؛ گفت: جزیره کیش یکی از کاندیداهای میزبانی بود، اما امکانسنجی این میزبانی با شرایط فصلی مسابقات مناسب نبود و ستاد تصمیم گرفت با توجه به شرایط تهران و مسائلی که در ترانسفر وجود داشت، مسابقات به میزبانی تهران برگزار شود. در بحث صدور ویزا برای میهمانان لازم است از عزم وزارت امور خارجه برای تسهیل شدن این مرحله از کار تشکر کنم. در حال حاضر در حال صدور آیدیکارت ورزشکاران هستیم و همه کارها مدیریت شده و در حال اجرا است.
وی خاطرنشان کرد: در بحث دعوت تیمها و مسائل فنی، ابتکار عمل با کمیتههای فنی فدراسیونها است، البته که تأکید ما برگزاری مسابقات در سطح طراز تیمهای اعزامی به بازیهای آسیایی است. اولین جلسه ستاد بازیها را با دعوت از ۱۷ رشته ورزشی که با سیاست قهرمانی در رویدادهای رسمی سال آینده و با اولویت تیمهای ورزشی که کاندیدای حضور در بازیهای آسیایی هستند، تشکیل دادیم، اما بنا به دلایلی برخی تیمها آمادگی حضور نداشته یا برخی تیمهای میهمان امکان حضور نداشتند.
معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: بسیاری از لیگهای توپی کشورها در این فصل است و امکان حضور نداشتند. رشته جودو را تصمیم به حضور گرفتیم آن هم به خاطر شرایط جودوی کشورمان که در تعلیق به سر میبرد. این مسئله مورد استقبال میراسماعیلی قرار گرفت و جزو رشتههایی شد که بیشترین شرکت کننده را دارد.
کاظمیپور درخصوص هزینههای مالی میزبانی ایران در این مسابقات گفت: هزینههای این مسابقات براساس طراز بینالمللی برآوردها انجام شده و رقم اصلی را کمیته مالی باید گزارش دهد. بسته به نوع جوایز، هزینهها و سطح داوری در سطح بینالمللی هزینهها متفاوت است، اما این برنامه از سال ۱۴۰۰ در ردیف برنامهای ما بود و پیشبینیها انجام شد تا اجرایی شدن آن را در روزهای آینده شاهد باشیم. ضمناً در این رویداد یک اجرای کاملا زنانه خواهیم داشت.
وی درباره افتتاحیه مساباقت اظهار داشت: افتتاحیه از ساعت ۴ تا ۶ بعد از ظهر روز جمعه در تالار بسکتبال آزادی و با حضور کشورهای روسیه، تایلند، بلاروس، فلسطین، کامرون، گرجستان، نپال، مصر، اندونزی، مالزی، تونس، لهستان، انگلیس، نروژ، ارمنستان، قزاقستان، عراق، افغانستان، پاکستان، ازبکستان و قرقیزستان برگزار میشود.
کاظمیپور درخصوص عدم حضور رشتههای شطرنج و اسکی در مسابقات عنوان کرد: یکی از دلایل فنی که برای ما لحاظ شده، بحث حضور کشورهایی بود که طراز فنی قابل دفاع داشته باشند، اما در شطرنج و اسکی طراز فنی پایین بود و ستاد به این نتیجه رسید که آورده فنی برای کشور نخواهد داشت.
false
true
false
true