- 09 اردیبهشت 1402
- خبر ویژه , صفحه اصلی چغادک نیوز
- کد خبر 108574
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
false
true
true
true
سایز متن /
true
به گزارش چغادک نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم از بوشهر، سمینار جدیدترین یافتههای تمدنی خلیج فارس همزمان با هفته گرامیداشت خلیج فارس در بوشهر صبح امروز آغاز بهکار کرد.
در این سمینار مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر جایگاه این استان در عرصه تاریخی را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: یافتههای مختلف تاریخی در استان بوشهر حکایت از قدمت بیش از ۸ هزار سال دارد.
بازسازی آثار تاریخی
اسماعیل سجادیمنش با اشاره به حفظ بنا و آثار تاریخی در استان بوشهر خاطرنشان کرد: در راستای حفظ بنای ارزشمند کاروانسرای مشیرالملک برازجان با قدمت بیش از ۱۵۰ سال عملیات تجهیز کارگاه برای بازسازی انجام شده است.
وی از آغاز مرمت کاروانسرای دالکی دشتستان مربوط به دوره قاجار خبر داد و بیان کرد: عملیات مطالعات باستانشناسی ۵ محوطه تاریخی آغاز شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر با بیان اینکه محوطه تاریخی سیراف ساماندهی، پاکسازی، زیباسازی و نورپردازی شده است، گفت: مجوز کاوش محوطههای تاریخی شامل تُل تَهماچی دیلم با ۷ هزار سال قدمت، محوطه تاریخی تُل پی تُل بندر بوشهر مربوط به دوره تاریخی ایلامی صادر شده است.
دستگیری ۱۰ نفر در حفاری غیرمجاز در محوطههای تاریخی بوشهر
سجادیمنش از احیا و بهرهبرداری ساختمان تاریخی مجلسی آلعصفور در بافت تاریخی بوشهر خبر داد و خاطرنشان کرد: در حوزه حفاظت آثار نزدیک به ۱۰ نفر در حفاری غیرمجاز در محوطههای تاریخی دستگیر و تحویل دستگاه قضایی شدهاند.
رئیس بنیاد ایرانشناسی شعبه بوشهر، نیز قدمت تاریخی بندر بوشهر را بیش از ۴ هزار سال دانست و تصریح کرد: آثار مهم و متعددی در بندر بوشهر کشف شده و این شهر در کنار ساحل خلیج فارس از تاریخ روشن با قدمت طولانی برخوردار است.
سیراف مروارید خلیج فارس
عبدالکریم مشایخی با بیان اینکه سیراف مروارید خلیج فارس محسوب میشود، خاطرنشان کرد: پیشینه تاریخی استان بوشهر مربوط به بیش از ۸ هزار سال است.
وی ضمن برشمردن آثار تاریخی استان بوشهر ادامه داد: بوشهر یک شهر بینالمللی در ادوار مختلف تاریخی بوده است که وجود کنسولگری کشورهای مختلف اروپایی و آسیایی حکایت از جایگاه مهم بندر بوشهر در تاریخ است.
رئیس بنیاد ایرانشناسی شعبه بوشهر اضافه کرد: وجود آثار تاریخی در کرانه خلیج فارس نشان میدهد بوشهر این منطقه مهم و استراتژیک همواره در مبادلات تجاری، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و مبادلات اقتصادی در ادوار مختلف تاریخی نقش پررنگ داشته است.
در این سمینار باستانشناسان و استادان دانشگاهها و مراکز علمی کشور سخنانی در خصوص یافتههای تمدنی خلیج فارس ارائه کردند.
رونمایی از کتاب بوشهر در عهد ایلامی
ارائه مقالات بررسی باستانشناسی فراگیر در کرانهها و جزایر خلیجفارس، دریای مکران، تحلیل بر الگوهای تدفین شغابی، ارتباطات تجاری و فرهنگی بندر تاریخی سیراف با چین، شبه جزیره بوشهر در پرتو تازهترین پژوهشهای باستانشناسی چشمانداز باستانی لیان – ریشهر و پس کرانه خلیج فارس در دوره هخامنشی در دشت برازجان، تاریخ لیان و رونمایی از کتاب بوشهر در عهد ایلامی از دیگر برنامههای سمینار ملی جدیدترین یافتههای تمدنی خلیجفارس در بوشهر بود.
انتهای پیام/
false
true
false
true