×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  یکشنبه - ۴ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
مقاومت با شکم خالی/ شهید خضرعدنان؛ رکوددار اعتصاب‌غذاهای طولانی

به گزارش چغادک نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم، طبق جدیدترین آماری که در ۱۷ آوریل سال جاری به مناسبت روز «اسیر فلسطینی» منتشر شد، در حال حاضر ۴ هزار و ۹۰۰ فلسطینی در ۲۳ زندان و بازداشتگاه رژیم صهیونیستی محبوس هستند.

اوضاع جهنمی زندان‌های رژیم اشغالگر برای اسرای فلسطینی

طبق این آمار، هزار فلسطینی در بازداشت اداری به سر می‌برند و حدود ۴۰۰ تن از آنها بیش از ۲۰ سال گذشته را در بازداشت سپری کرده‌اند. همچنین تعداد اسرای فلسطینی بیمار گرفتار زندان‌های رژیم صهیونیستی به بیش از ۷۰۰ اسیر رسیده که شامل ۲۰۰ اسیر مبتلا به بیماری‌های مزمن و ۲۴ اسیر مبتلا به سرطان و تومور می‌شود.

تاکنون ۲۳۶ اسیر فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند که شهادت ۷۶ نفر آن‌ها بر اثر قصور پزشکی رقم خورد؛ ۸۰ اسیر فلسطینی نیز قربانی قتل عمد پس از دستگیری شدند و ۷۳ اسیر فلسطینی بر اثر شکنجه جان باختند.

از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ مورد بازداشت فلسطینیان توسط رژیم اشغالگر ثبت شده است و تعداد کودکان فلسطینی بازداشت شده از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون به ۳۵۰ نفر رسیده است که اکثر آن‌ها اهل قدس اشغالی هستند. تعداد زنان و دختران فلسطینی بازداشت شده در سال جاری میلادی نیز به ۴۰ نفر رسیده است.

فلسطین , اسرای فلسطینی , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) ,

اسرای فلسطینی می‌گویند که آن‌ها با ابزار ناعادلانه دادگاه نظامی اشغالگران محکوم به حبس و قربانی انواع شکنجه‌های جسمی و روحی در زندان‌های رژیم صهیونیستی شده‌اند. تعلل در ارائه خدمات درمانی، سهل انگاری پزشکی، محرومیت از ملاقات، مجازات‌های مختلف، بازرسی برهنه و توهین و تحقیر بخشی از عذاب‌هاییست که اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی با آن مواجه هستند و از آن رنج می‌برند.

امروز سه‌شنبه ۲ مه ۲۰۲۳ «خضر عدنان موسی» اسیر ۴۴ ساله فلسطینی که تبدیل به نماد مقاومت اسرا در زندان‌های رژیم اشغالگر شده بود، بعد از ۸۶ روز اعتصاب غذا به دلیل وخامت اوضاع جسمانی و اهمال‌کاری عامدانه پزشکی به شهادت رسید

خضر عدنان که بود؟

خضر عدنان موسی، متولد ۲۴ مارس ۱۹۷۸ در شهار عرابه در استان جنین واقع در شمال کرانه باختری بود. او تحصیلات دوره ابتدایی و متوسطه را در زادگاه خود به پایان رساند و با کارنامه خوب در سال ۱۹۹۶ وارد دانشگاه «برزیت» در رام‌الله شد و در سال ۲۰۰۱ موفق به اخذ مدرک لیسانس ریاضیات اقتصادی گشت. خضر عدنان دوره کارشناسی ارشد را نیز در همین رشته در دانشگاه برزیت گذراند.

خضر عدنان که در ۴۴ سالگی به شهادت رسید، دارای ۹ فرزند است که کوچکترین فرزند وی یک و نیم سال و بزرگترینِ آنها ۱۴ سال دارد.

فلسطین , اسرای فلسطینی , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) ,

شهید خضر عدنان یکی از برجسته‌ترین اسرای فلسطینی است که سابقه اعتصاب غذای طولانی و تحمل گرسنگی طولانی مدت را دارد. او پیش از این اعتصاب غذای بزرگ و عجیب که نزدیک به ۳ ماه طول کشید، ۵ بار دیگر به مدت طولانی اعتصاب غذا کرده بود.

خضر عدنان، رکورددار اعتصاب غذاهای طولانی

این اسیر برجسته فلسطینی در سال ۲۰۰۴ به مدت ۲۵ روز، در سال ۲۰۱۲ به مدت ۶۶ روز، در سال ۲۰۱۵ به مدت ۵۶ روز ، در سال ۲۰۱۸ به مدت ۵۹ روز، در سال ۲۰۲۱ به مدت ۲۵ روز اعتصاب غذا کرده بود و نهایتا در آخرین اعتصاب غذای خود که ۸۶ روز طول کشید و بزرگترین اعتصاب غذای وی بود، صبح امروز سه‌شنبه ۲ مه ۲۰۲۳ به شهادت رسید.

شهید خضر عدنان از دو دهه قبل بارها اسارت در زندان‌های رژیم اشغالگر را تجربه کرده بودو در ۵ فوریه گذشته نظامیان رژیم اشغالگر با یورش به منزل وی در استان جنین او را بازداشت و خانه‌اش را تخریب کردند.

خضر عدنان از همان روز اول بازداشت دست به اعتصاب غذا زد و اولین اسیری است که با شکم خالی دوره بازداشت خود را آغاز کرد.

زندگی سیاسی خضر عدنان

زندگی سیاسی شهید خضر عدنان از همان دوران تحصیل وی در دانشگاه آغاز شد و او به خدمت جنبش جهاد اسلامی درآمد. او هنگامی که دانشجو بود توسط صهیونیست‌ها به اسارت گرفته شد و ۴ ماه در بازداشت اداری بود و بعد از آزادی، بلافاصله بازداشت شد.

اولین بازداشت وی توسط تشکیلات خودگردان فلسطین که در هماهنگی امنیتی با اشغالگران صهیونیست کار می‌کند انجام شد. عناصر این تشکیلات، خضر عدنان را به اتهام تحریک دانشجویان به پرتاب سنگ به سمت «لیونل ژوسپن» نخست‌وزیر وقت فرانسه در دانشگاه برزیت در سال ۱۹۹۸ بازداشت کردند. وی به مدت ۱۰ روز اعتصاب غذا کرده و نهایتا از بازداشت اداری آزاد شد.

بیشتر بخوانید

عدنان در این دوره یعنی از مه ۲۰۰۴ تا آوریل ۲۰۰۵ ، ۱۳ بار بازداشت شد . اعتصاب غذا روش برجسته خضر عدنان برای مقابله با جنایات رژیم اشغالگر بود و او در این دوره در اعتراض به حبس در انفرادی، ۲۸ روز اعتصاب غذا کرد و تا خروج از سلول انفرادی، دست از اعتصاب نکشید. او بار دیگر در اکتبر ۲۰۱۰ بازداشت شد و بعد از ۱۲ روز اعتصاب غذا آزاد گشت.

خضر عدنان در مجموع ۸ سال در زندان‌های رژیم اشغالگر بود. معروف‌ترین بازداشت وی مربوط به دسامبر ۲۰۱۱ است که او بعد از ۶۵ روز اعتصاب غذا موفق شد در آوریل ۲۰۱۲ از بازداشت اداری آزاد شود.

شهید خضر عدنان بعد از آزادی از زندان‌های رژیم اشغالگر، فعالیت موثری در کمپین‌های همبستگی با اسرا و حمایت از آنها داشت تا اینکه بار دیگر در سال ۲۰۱۴ در یکی از ایست‌بازرسی‌های رژیم اشغالگر در جنوب جنین توسط نظامیان این رژیم بازداشت شد.

همانطور که اشاره شد خضر عدنان در همه دوره‌های بازداشت خود از طریق اعتصاب غذا موفق شده بود آزادی‌اش را به دست آورد. همسر عدنان می‌گوید که او هرگز ماندن در زندان‌های دشمن را تحمل نمی‌کرد و این پیام را به اشغالگران می‌فرستاد که آزادگان برای اینکه در زندان بمانند خلق نشده‌اند؛ بلکه باید آزاد باشند و به اهداف والای خود در زندگی برسند.

در آخرین بازداشت خضر عدنان، رژیم اشغالگر کیفرخواستی علیه وی تنظیم کرد. این اسیر آزاده فلسطینی با وجود وخامت اوضاع جسمانی حاضر نشد تا آخرین لحظه دست از اعتصاب غذا بکشد و به ادامه اعتصاب تا زمان آزادی خود تاکید داشت. همسرش می‌گوید که او تنها آب می‌نوشید و روحیه بالایی داشت.

شرایط غیرانسانی خضر عدنان در زندان‌های رژیم اشغالگر

شهید خضر عدنان در دوره دانشجویی و زندگی سیاسی خود تجربه حبس در سلول انفرادی «الرمله» که یکی از بدنام‌ترین زندان‌های رژیم اشغالگر است را داشت. این زندان سلول‌هایی کوچکتر از قبر دارد و انواع حشرات و حتی موش‌ها در آنجا زندگی می‌کنند. سلول‌های این زندان منفذی برای تهویه هوا نیز ندارند.

«حسن سلامه» اسیر برجسته فلسطینی در زندان‌های رژیم اشغالگر در بخشی از کتاب «۵ هزار روز در برزخ» درباره این زندان می‌نویسد: زندان الرمله یکی از بزرگترین و قدیمی ترین زندان‌های رژیم صهیونیستی است که در سرزمین اشغالی ما بنا شده و من تجربه حبس در انفرادی آن را دارم. سلول قدیمی الرمله یکی از بدترین سلول‌ها در این زندان است؛ یک سلول زیرزمینی که به محض ورود بوی تعفن را احساس می‌کنی. بسیاری از قهرمانان فلسطینی که درباره آنها صحبت کردم همچون دکتر عبدالعزیز الرنتیسی، شهید صلاح شحاده، یحیی السنوار و همه رزمندگانی که در عملیات‌های بزرگ علیه دشمن مشارکت داشتند، حبس در این سلول را تجربه کرده بودند.

بیشتر بخوانید

خضر عدنان در انفرادی زندان الرمله به طور مکرر در شرایط غیرانسانی مورد تفتیش قرار می‌گرفت و حتی اجازه حمام کردن نیز نداشت. او به دلیل اعتصاب غذا در این سلول قدرت تکلم و بینایی خود را تا مدتی از دست داده بود.

عدنان پیش از زندان الرمله، تجربه حبس در سلول‌های زندان «الجلمه» را نیز داشت و در این سلول‌ها توسط زندانبانان به شدت تحت فشار و شکنجه قرار می‌گرفت و وضعیت جسمانی بسیار بدی داشت. به ویژه اینکه او به دلیل اعتصاب غذاهای فراوان در زندان‌های متعدد رژیم اشغالگر، دچار مشکلات و بیماری‌های زیادی شده بود. تفتیش‌های مکرر و انتقال مداوم از سلولی به سلول دیگر و دادگاهی به دادگاه دیگر یکی دیگر از انواع شکنجه‌هایی بود که خضر عدنان متحمل می‌شد.

مقاومت اسرای فلسطینی با شکم خالی

اعتصاب غذا از گذشته تاکنون یکی از روش‌های معمول اسرای فلسطینی برای تحقق خواسته‌های خود و مقابله با جنایات رژیم اشغالگر است که در این میان خضر عدنان رکورددار اعتصاب غذا در زندان‌های دشمن محسوب می‌گردد. اصرار و پافشاری اسرای فلسطین بر اعتصاب غذا، آن هم درحالی که می‌دانند ممکن است به قیمت جانشان تمام شود، بیانگر آن است که آنها مرگ را به ذلت و ماندن در اسارت دشمن اشغالگر ترجیح می‌دهند. به ویژه با شرایط غیرانسانی که اسرا در این زندان‌ها دارند مانند: تفتیش با بدن برهنه، ضرب و شتم شدید درحالی که دست و پاهایشان بسته است، محرومیت از خواب و …

درحال حاضر صدها اسیر فلسطینی بدون هیچ اتهامی در بازداشت اداری صهیونیست‌ها به سر می‌برند و از ابتدایی‌ترین حقوق خود همچون ملاقات با خانواده یا وکیل محروم هستند و حتی از مدت حبس خود نیز آگاهی ندارند. بنابراین اعتصاب غذا تنها راه برای این اسرا جهت رهایی از وضعیت رقت‌باری است که گرفتار آن شده‌اند.

شمار زیادی از اسرای فلسطینی از دوره آغاز اشغالگری صهیونیست‌ها در فلسطین، از اعتصاب غذا به عنوان مهمترین ابزار جهت آزادی استفاده می‌کردند که گاهی به این هدف می‌رسیدند.

با شهادت خضر عدنان موسی، تعداد اسرای فلسطینی که از سال ۱۹۶۷ تاکنون در زندان‌های رژیم اشغالگر شهید شده‌اند به ۲۳۶ نفر رسید که ۷۵ تن از آنها به دلیل اهمال‌کاری عامدانه پزشکی جان خود را از دست دادند.

انتهای پیام/

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false