true
به گزارش چغادک نیوز, سینا کلهر معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان در گفتوگوی اختصاصی با ایرنا به تشریح دستاوردهای سفر اخیرش به روسیه و حضور در چهاردهمین دوره اجلاس روسیه – جهان اسلام پرداخت.
معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان گفت: دو رویداد به صورت همزمان در شهر کازان برگزار شد. یک رویداد به اجلاس کشورهای اسلامی و روسیه مربوط بود که بر همکاریها مشترک کشورهای جهان اسلام در ابعاد مختلف صنعتی، گردشگری، سیاسی و… با روسیه متمرکز بود که یکی از محورهای این اجلاس ورزش بود و ایران برای حضور در کارگروه ورزش در این اجلاس حاضر شد. رویداد دیگر، برگزاری دومین تورنمنت بازیهای فیجیتال در روسیه بود.
وی افزود: روسیه به دنبال برگزاری نخستین دوره بازیهای جهانی فیجیتال در سال ۲۰۲۴ است و به همین دلیل دومین تورنمت بازیهای فیجیتال با هدف کسب آمادگی برای حضور در مسابقات فیجیتال، امسال برگزار شد (نخستین دوره آن در سال ۲۰۲۲ برگزار شده بود). تیم مینی فوتبال ایران نیز برای نخستین بار در دومین دوره این تورنمنت حاضر شد.
تشکیل فدراسیون بینالمللی بازیهای بومی- محلی در دست اقدام
کلهر که به نمایندگی از وزیر ورزش ایران در چهاردهمین دوره اجلاس روسیه- جهان اسلام حضور یافته بود، گفت: در اجلاس چهاردهم، نزدیک به ۱۰ وزیر، معاون و نماینده وزیر از کشورهای مختلف حاضر بودند. چندین جلسه برگزار شد. نخستین جلسه درخصوص محورهای همکاریهای مختلف ورزشی بود. ما نیز سه محور به عنوان همکاری مشترک پیشنهاد دادیم؛ محور نخست، توجه به بازیهای بومی- محلی در کنار بازیهای مهم بود. بازیهای بومی-محلی بهعنوان هویت تاریخی و فرهنگی و ملی ما باید مورد توجه قرار گیرد. پیشنهاد دادیم کمیته ویژهای در این راستا تشکیل شود که از این پیشنهاد استقبال و مقرر شد ما در حوزه برگزاری رویدادها، اردوها، دورههای آموزشی و سرمایهگذاری در زیرساختها و حتی کمک به ایجاد فدراسیونهای بینالمللی بازیهای بومی- محلی با روسیه همکاری داشته باشیم و کمک کنیم تا این اتفاق رخ دهد.
ایران به دنبال میزبانی جهانی از بازیهای بومی- محلی در سال ۲۰۲۶
وی در پاسخ به این سوال که آیا درخصوص گرفتن میزبانی از بازیهای بومی-محلی هم رایزنیهایی صورت گرفت یا خیر گفت: متاسفانه مشکلی که در زمینه بازیهای بومی- محلی داریم این است که سازماندهی این بازیها در اکثر کشورها به شکل نظاممندی اتفاق نیفتاده است. در زمینه بازیهای بومی- محلی ۲ کشور ترکیه و جمهوری آذربایجان مدعی هستند و این رقابتها را در سطح جهانی برگزار کردهاند. با توجه به این که جشنواره جهانی بازیهای بومی- محلی و روستایی در سال ۲۰۲۲ در کشور ترکیه برگزار شد، به دنبال آن هستیم که بتوانیم این رقابتها را در سال ۲۰۲۵ یا ۲۰۲۶ به میزبانی ایران برگزار کنیم. برای گرفتن این میزبانی باید زیرساختهای باشگاهی، نظاممند شدن این رشتهها وداشتن تیمهای قدرتمند را داشته باشیم که بتوانیم با قدرت در این رقابتها شرکت کنیم. در واقع برنامه ۲ سالهای برای گرفتن میزبانی بازیهای بومی- محلی داریم.
استقبال از پیشنهاد ایران برای مقابله با استانداردهای دوگانه در ورزش
معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان در تشریح دومین پیشنهاد ایران در اجلاس روسیه افزود: دومین محور پیشنهادی ما که به نحوی موضوع مشترک اجلاس بود، پرداختن به مسئله استانداردهای دوگانه در ورزش بود. در این جلسه به صورت صریح عنوان کردیم که همواره ورزشکاران ایرانی در حمایت از ورزشکاران فلسطینی متهم به سیاسی کردن ورزش میشدند ولی بعد از ماجراهایی که در قضیه اوکراین پیش آمد، مشخص شد که استانداردهای دوگانه چطور در سازمانهای بینالمللی ورزش به کار گرفته میشوند و سیاسی کردن ورزش چقدر آسان و ساده اتفاق میافتاد. در این اجلاس گفتوگو کرده و پیشنهاد دادیم که در این خصوص با روسیه و جهان اسلام همکاری مشترک داشته باشیم تا با این موضوع به شکل جمعی و مشترک مقابله شود.
پیمان شانگهای و نقش آن در غیرغربی کردن ورزش
کلهر عنوان کرد: سومین محور، ضرورت توجه به محوریت یافتن جهان شرق در رویدادهای ورزشی است. در قرن بیستم، محوریت اصلی رویدادهای ورزشی از جمله المپیک و جهانی با کشورهای غربی بوده اما در قرن بیستویکم شاهد «ما بعد غربی شدن ورزش» و انتقال رویدادهای ورزشی از جهان غرب به کشورهای دیگر هستیم و بسیاری از کشورهای غیرغربی توانایی برگزاری این رویدادها را دارند. لازمه این اتفاق این است که تحول در برگزاری رویدادها به لحاظ سازمانهای بینالمللی هم اتفاق بیفتد. ضرورتی ندارد سازمانها، فدراسیونها و نهادهای بینالمللی ورزش، تحت سیطره کشورهای غربی باشند. پیشنهاد ما این بود که از ظرفیت سازمانها کنفرانس اسلامی و پیمان شانگهای استفاده شود تا به تشکیل نهادهای بینالمللی ورزشی غیرغربی به شکل جدی فکر کنیم. در حال حاضر ظرفیت ورزش چین، روسیه و کشورهای عضو پیمان شانگهای و کشورهای عضو کنفرانس اسلامی، حجم وسیعی از جهان ورزش را به لحاظ جایگاهشان در دنیای ورزش به خود اختصاص دادهاند. بحثهای زیادی در این خصوص مطرح و قرار شد از این ظرفیتها استفاده کنیم.
ثبت نخستین تجربه ایران در رقابتهای فیجیتال
معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی با اشاره به نخستین حضور تیم مینی فوتبال ایران در دومین دوره رقابتهای فیجیتال در روسیه گفت: در حوزه فیجیتال، ایران نخستین حضورش را در روسیه تجربه کرد. در بازی اول مقابل اروگوئه به پیروزی رسید اما در دو بازی بعدی با برزیل و روسیه شکست خورد و به جایگاه پنجمی رسید. تجربه کردن بازی فیجیتال، ارزشمند و جالب بود. هدف از برگزاری مسابقات فیجیتال این است که کمتحرکی ناشی از بازیهای دیجیتال با پیوند زدن آن با بازیهای فیزیکی، تا حد زیادی جبران شود. شکل بازیها به این صورت بود که بازیکنانی که دیجیتال بازی میکردند، ۲ الی ۳ برابر زمان بازی دیجیتال، به بازی فیزیکی بپردازند که ترکیب جالبی ایجاد کرده بود.
تاسیس انجمن فیجیتال در فدراسیون همگانی
کلهر در پاسخ به این که تا چه اندازه امکان همگانی کردن بازیهای فیجیتال وجود دارد، عنوان کرد: یکی از دستاورهای سفر روسیه برای ما این بود که بهزودی انجمن فیجیتال در فدراسیون همگانی را راهاندازی میکنیم و امیدواریم تابستان امسال که مصادف با تعطیلات برای دانشآموزان است بتوانیم اولین دوره بازیهای فیجیتال را برگزار کنیم. بخش زیادی از سفرمان به آشنایی همکاران ما با سازماندهی رویدادهای فیجیتال، قوانین و مقررات آن و سازوکارهای آن گذشت. اگر بتوانیم رقابتهای فیجیتال را برگزار کنیم، فکر میکنم توانستهایم گام موثری برای همگانی کردن این رقابتها در کشور برداریم.
چگونگی همگانی کردن کیش گیمز در مناطق آزاد
معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی در واکنش به برگزاری نخستین دوره بازیهای کیش گیمز و چگونگی همگانی کردن این رقابتها در مناطق ساحلی کشور افزود: برنامه مشترکی درخصوص توسعه ورزش همگانی در مناطق آزاد با محوریت مزیتهای این مناطق داریم. در مناطق آزاد، مزیت ساحل را داریم و عمده تمرکز ما در ورزش ساحلی بر ورزشهای آبی قرار خواهد گرفت. ورزشهای آبی عمدتا هم گران هستند و هم اکثرا انفرادی. به همین دلیل درخصوص عمومی کردن برخی ورزشها همچون شنا، پیادهروی داخل آب یا کنار ساحل، دوچرخهسواری در کنار ساحل رایزنیهایی داشتیم تا بتوانیم در کنار ورزشهای تخصصی ساحلی و آبی، این رشتهها را هم به شکل همگانی داشته باشیم. برنامهریزی و سیاستگذاری این کار را ما انجام دادیم ولی کار اجرایی آن برعهده مسئولان فدراسیون ورزشهای دریایی و ساحلی بود.
قول کمیسیون اصل ۹۰ در تسریع اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان
کلهر درخصوص مهمترین خروجی جلسه اخیر وزارت ورزش با کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: به دلیل وظایف نظارتی کمیسیون اصل ۹۰، اعضای این کمیسیون درخصوص برخی موارد تاکید داشتند و یکی دو مورد آن که کمک زیادی به وزارت ورزش میکرد، تصویب اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان بود که کمیسیون اصل ۹۰ برای تسریع تصویب آن قول داد. چون کارهای مربوط به این مسئله در وزارت ورزش انجام شده و فقط باید در هیئت دولت به نتیجه برسد. فکر میکنم اگر این اتفاق رخ دهد، در تسریع رفع برخی خلاهای قانونی در زمینه حمایت از قهرمانان، کمک زیادی کند. در مجموع جلسه سازنده و رو به جلویی هم بود.
انتهای پیام/
false
true
false
true