×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۷ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
سلامت، ستون انتخابات و پیش نیاز مشارکت است

به گزارش چغادک نیوز، «محمدرضا غلامرضا» رئیس ستاد انتخابات کشور در گفت‌وگویی با خبرنگار حوزه دولت ایرنا که جمعه ۲۶ خرداد انجام شد؛ درباره اقدامات این ستاد برای تأمین سلامت انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: فعالیت غیررسمی ستاد انتخابات کشور از پاییز سال گذشته آغاز شد و در آن مقطع انتخابات‌های گذشته را با همکاری مدیران کل سیاسی استان‌ها آسیب‌شناسی کردیم تا بتوانیم انتخابات ۱۴۰۲ را با قوت و با کمترین اشکال و نقطه ضعف برگزار کنیم.

وی افزود: در همان ایام جلسات ما با شورای نگهبان هم آغاز شد و تعامل خوبی بین دو مجموعه به عنوان دو بال اصلی برگزاری انتخابات وجود دارد و بنا داریم هماهنگی و همکاری تنگاتنگ یکدیگر انتخاباتی پرشور و با شکوه برگزار کنیم.

رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: پس از بیانات مقام معظم رهبری در خصوص انتخابات و تأکید ایشان بر ۴ راهبرد و مؤلفه سلامت، امنیت، رقابت و مشارکت، وزارت کشور با بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی و بیرون وزارتخانه راهبردهای ۴ گانه را تدوین کرد.

غلامرضا افزود: بر اساس قانون فعلی انتخابات، فرایند انتخابات از ۱۹ اردیبهشت آغاز شده اما پیش از آن راهبردها را تهیه و در اختیار استان‌ها قرار دادیم و از آنها خواستیم نقشه راه منطقه‌ای را ترسیم کنند و همزمان نخستین همایش معاونین سیاسی و رؤسای ستادهای انتخاباتی استان‌ها را نیز در مشهد برگزار کردیم و برای اولین مرتبه در این دوره از انتخابات یک همایش مشترک هم با مسئولان آموزش استانداری‌ها و مسئولان آموزش هیأت‌های اجرایی شورای نگهبان برگزار کردیم.

وی اضافه کرد: اگر چه ۴ مؤلفه برگزاری انتخابات به هم پیوسته است و قاعدتاً برگزاری سالم و پرشور انتخابات نیازمند تأمین امنیت است اما «سلامت» از مؤلفه‌های اصلی و در واقع ستون انتخابات است که پیش‌درآمد رقابت و مشارکت است.

غلامرضا متذکر شد: در همین راستا با استفاده از نظرات کارشناسان و کسانی که سابقه برگزاری انتخابات دارند، دستورالعمل‌هایی به‌منظور اجرای ضابطه‌مند فرایندهای ۲۵ گانه انتخابات تهیه و به استان‌ها ابلاغ شده است که موجب سلامت و شفافیت هرچه‌بیشتر روند انتخابات خواهد شد؛ در این دستورالعمل‌ها، خط و مشی کلی و بایدها و نبایدها به‌صورت دقیق و روشن برای مجریان انتخابات که در واقع فرمانداران و بخشداران هستند، تبیین شده است.

معاون سیاسی وزیر کشور همچنین با اشاره به آغاز سلسله جلسات آموزشی برای فرمانداران و بخشداران از هفته‌های گذشته، هدف این دوره‌های آموزشی را آشنایی هرچه‌بیشتر اعضای ستاد انتخابات و متولیان برگزاری انتخابات در استان‌ها با قوانین انتخاباتی عنوان کرد و توضیح داد: برای این کار ۳۱ استان کشور را به ۵ منطقه تقسیم کردیم و فرمانداران، مدیران کل سیاسی و مسئولان فناوری ستادهای انتخاباتی و مسئولان آموزش را برای شرکت در این دوره آموزشی سه روزه دعوت کردیم که در روزهای اخیر در مازندران نشست آموزشی برگزار کردیم و هفته آینده نیز در کهگیلویه و بویراحمد برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه در گام بعد برای بخشداران و ۷۵۰ هزار عوامل اجرایی انتخابات در سراسر کشور نشست‌های آموزشی منظم برگزار خواهد شد، تصریح کرد: این دوره‌ها با استفاده از جدیدترین شیوه‌های کاربردی آموزشی برگزار می‌شود و شرکت‌کنندگان در نشست‌ها از استان‌های مختلف، فرصتی مناسب برای تبادل تجربیات‌شان پیدا می‌کنند و میزان آمادگی هر استان برای برگزاری انتخابات هم مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد.

رئیس ستاد انتخابات کشور راه‌اندازی سامانه‌ای تحت عنوان سامانه جامع انتخابات را از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه آموزش عنوان کرد و توضیح داد: فرمانداران می‌توانند با مراجعه به این سامانه، ابهامات و سؤالات پُرتکرار فرمانداران و بخشداران در انتخابات ادوار گذشته که می‌تواند امروز هم برای بسیاری مطرح باشد و همچنین پاسخ‌های حقوقی مستدل به این سؤالات و شبهات را مشاهده و مطالعه کنند.

غلامرضا با ذکر نمونه‌ای از سؤالات و ابهامات مطرح در انتخابات، افزود: در ادوار گذشته فرضاً یکی از منسوبان فرماندار یا بخشداری داوطلب انتخابات شده که این سؤال و ابهام به وجود آمده که آیا این فرماندار یا بخشدار که ریاست هیأت اجرایی را بر عهده دارد، می‌تواند همچنان مسئولیت هیأت اجرایی را داشته باشد یا خیر؟ که همین الآن هم شاهد نمونه‌هایی از این دست مسائل در استان‌ها هستیم و مورد سؤال است.

وی ادامه داد: امسال همچنین برای نخستین مرتبه نرم افزاری چندمنظوره در دست طراحی است که مهم ترین کاربرد آن ایجاد ارتباط یکپارچه و امن در شبکه بزرگ مجریان انتخاباتی از وزیر کشور و رئیس ستاد انتخابات تا اعضای ستادهای انتخاباتی استانی و فرمانداران و بخشداران و نمایندگان فرمانداران در شعب اخذ رأی برای تبادل پیام به ویژه در زمان برگزاری انتخابات است.

غلامرضا خاطر نشان کرد: این سامانه علاوه بر سامانه اصلی ارتباطی وزارت کشور، می تواند تبادل پیام و ارائه گزارش‌های انتخاباتی توسط همه عوامل اجرایی انتخابات را از هر نقطه کشور تسریع و تسهیل کند و از سوی دیگر ستاد انتخابات کشور می تواند با این نرم افزار تمامی تحولات شعب اخذ رأی را به‌صورت برخط رصد کند تا در صورت نیاز، موضوع به تصمیم گیران اصلی منتقل شود.

رئیس ستاد انتخابات کشور از دیگر کارکردهای این نرم افزار را که طی روزهای آینده به‌صورت آزمایشی رونمایی می‌شود، بهره‌گیری از آن در زمینه آموزش عنوان کرد.

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false