×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  سه شنبه - ۶ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
برگزاری هفتمین دوره داوری مهر اصالت در بوشهر/۱۸۲ اثر صنایع دستی کشور در صف انتظار تایید هیات داوران قرار گرفتند

به گزارش چغادک نیوز: همایش صنایع دستی، تولید و اشتغال‌زایی و هفتمین دوره داوری مُهر اصالت ملی آثار صنایع دستی در سالن اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر برگزار شد.

 

مریم جلالی در این همایش اظهار داشت: هنرمندان و صنعتگران استان بوشهر در این عرصه دارای قدمت و پیشینه تاریخی مهمی می باشند و صنایع دستی زیادی از جمله  گلیم، گبه و همچنین عبا بافی آن ثبت جهانی شده و دارای پیشینه زیادی است که باید با رویکرد اقتصادی ادامه کار دهد.

 

معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، برلزوم  رفع موانع برای ثبت جهانی عبای روستای بُحیری استان بوشهر تاکید کرد و گفت: تکمیل زنجیره ارزش تولیدات صنایع دستی و خلق محصول در توسعه صادرات در دستور کار قرار دارد و کشورهای حاشیه خلیج‌ فارس باید جزو مقاصد تولیدات صنایع دستی استان بوشهر قرار داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه با توجه به ظرفیت استان بوشهر در عرصه تولید، اشتغال و صادرات صنایع دستی به‌عنوان پیشران اقتصادی در این حوزه بشمار می رود، افزود: با توجه به نقش زنان در ارائه محصولات، تولیدات صنایع دستی باید هویت هر زیست بوم باشد.

 

معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه صدور گواهی مُهر اصالت آثار صنایع دستی از مرکز تصمیم‌گیری در تهران به استان‌ها منتقل شده است، گفت: سیاست وزارت میراث فرهنگی استحکام‌بخشی و همگرایی ملی برای خدمت به هنرمندان و صنعتگران است.

 

جلالی، صنعت صنایع دستی را خانواده‌محور دانست و خاطرنشان کرد: صنایع دستی زمینه و ابزار اقتصاد هویت بنیان است که از خانواده آغاز می‌شود و به همت خانواده‌ها رشد می‌کند.

 

آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری نیز صنایع دستی را مقوله استراتژیک در حوزه فرهنگ و اقتصاد دانست و اظهار داشت: صنایع دستی دارای ویژگی‌های خاصی است که از یک ظرف نماد فرهنگ تمدنی یک قوم و از سوی دیگر فرهنگ آن قوم محسوب می‌شود.

 

وی با بیان اینکه تولیدات صنایع دستی با هزینه اندک به یک پدیده فرهنگی سنتی تبدیل می‌شود و در یک قوم مانا است، خاطرنشان کرد: اساساً یکی از نمادهای درک، فهم، معرفت و هویت تاریخ تمدن یک قوم صنایع دستی آن است.

 

امام جمعه بوشهر آغاز حرکت اقتصاد صنایع دستی را در فضای جغرافیای عمومی دانست و خاطرنشان کرد: صنایع دستی آیینه تمدن تاریخی یک قوم است.

 

وی با اشاره به اینک تولید صنایع دستی معطل صدور مجوز و سرمایه‌گذاری برای ساخت کارخانه نمی‌ماند، اضافه کرد: مواد طبیعی، خلاقیت انسانی، طراحی و تلاش برای تولید از مراحل ساخت صنایع دستی است.

 

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر از وجود بازار صنایع دستی در حوزه‌های مختلف داخلی، پیرامونی و بازارهای خارجی دانست و بیان کرد: توجه به پرداخت وام کم‌بهره و تنفس برای بازپرداخت تسهیلات پرداختی به تولیدکنندگان محصولات صنایع دستی در دستور کار قرار گرفته شود.

 

خلیل رازه هم با اشاره به برگزاری رویداد هفتمین دوره داوری مُهر اصالت ملی در استان بوشهر گفت: این برنامه تا ۵ دی ماه جاری با مشارکت استان‌های خوزستان، هرمزگان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری و بوشهر برگزار شده است.

 

وی با بیان اینکه در رویداد هفتمین دوره داوری مُهر اصالت ملی آثار هر استان مورد بررسی داوران قرار می‌گیرد، اضافه کرد: در این زمینه از بوشهر ۳۴، خوزستان ۷۶، هرمزگان ۳۷، کهگیلویه و بویراحمد ۲۱ و چهارمحال و بختیاری ۱۴ اثر برای دریافت مُهر اصالت ملی ارسال شده است.

 

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی استان بوشهر با بیان اینکه محصولات صنایع دستی ارسالی در حوزه‌های مختلف است، خاطرنشان کرد: پس از بررسی محصولات صنایع دستی توسط داوران آثار برگزیده دارای گواهینامه مُهر اصالت ملی می‌شوند.

 

وی از ارسال ۱۸۲ محصول صنایع تولیدی دستی برای دریافت مُهر اصالت ملی از ۵ استان یاد شده خبر داد و تصریح کرد: دریافت مُهر اصالت به تولیدات صنایع دستی اعتبار و ارزش بیشتر می‌دهد.

 

 

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false