×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
حجم تجارت خارجی ایران در ۹ ماه به ۱۱۲٫۴ میلیارد دلار رسید

به گزارش چغادک نیوز محمد رضوانی‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس؛ اظهار کرد: برای اولین بار در اعلام تجارت خارجی در کنار واردات و صادرات کالاها و خدمات، آمار صادرات نفت، خدمات فنی مهندسی و صادرات برق را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ هم جزو آمار گمرک منتشر می‌کنیم که تصویر واقعی‌تر و قابل اتکاتر از تجارت خارجی ارائه می‌کند و در ماه‌های آینده نیز پارامترها کامل‌تر می‌شود.

رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران در رویه واردات در ۹ ماه سال جاری ۲۸٫۷ میلیون تن کالا به ارزش ۴۸٫۴ میلیارد دلار وارد کشور شده که از نظر ارزش ۱۲ درصد و از لحاظ وزنی ۶ درصد رشد نشان می‌دهد.

رضوانی‌فر همچنین در رویه صادرات کالا در ۹ ماه امسال ۱۰۱ میلیون تن کالا به ارزش ۳۶٫۴ میلیارد دلار وارد کشور شده که از نظر وزنی ۲۶ درصد رشد کرده و از نظر ارزش تغییری نداشته است.

وی همچنین در مورد صادرات نفت گفت: در ۹ ماه سال جاری به ارزش ۲۶٫۵ میلیارد دلار صادرات نفت و گاز داشتیم که از نظر ارزش نسبت به مشابه سال قبل ۱۰ درصد رشد کرده است، در عین حال به دلیل ملاحظات تحریمی مقاصد صادراتی و تُناژ و مشتریان آن اعلام نمی‌شود.

وی همچنین در مورد صادرات برق در سال جاری گفت: ۳۰۰ میلیون دلار صادرات برق و همچنین از محل صادرات خدمات فنی و مهندسی که دارای قرارداد بوده‌اند، ۷۸۰ میلیون دلار درآمد برای کشور به دست آمده و جمع کل صادرات کشور با احتساب نفت ۶۴ میلیارد دلار و جمع کل واردات ۴۸ میلیارد دلار و حجم مبادلات تجاری با احتساب نفت در سال جاری ۱۱۲٫۴ میلیارد دلار می‌شود که نسبت به مدت مشابه سال قبل از رشدی معادل ۷ درصد برخوردار است.

رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران همچنین در مورد تراز تجاری گفت: مازاد درآمد ارزی کشور در ۹ ماه سال جاری ۱۵٫۵ میلیارد دلار است

رضوانی فر در مورد مقاصد صادراتی کالاهای ایران گفت: تغییر خاصی صورت نگرفته و چین با ۱۰٫۳ میلیارد دلار، عراق ۶٫۹ میلیارد دلار، امارات ۴٫۷ میلیارد دلار، ترکیه ۳٫۳ میلیارد دلار و هند ۱٫۷ میلیارد دلار ۵ مقصد برای صادرات کالاهای ایرانی بوده‌اند.

وی در مورد مبادی واردات هم گفت: امارات ۱۵ میلیارد دلار، چین ۱۳٫۷ میلیارد دلار، ترکیه ۵٫۳، آلمان ۱٫۶ و هند ۱٫۴ میلیارد دلار به ترتیب مبادی مهم واردات کالا به کشور بودند.

رئیس‌کل گمرک جمهوری اسلامی ایران در مورد ترانزیت کالا گفت: در سال جاری ۱۲٫۶ میلیون تن کالا از خاک جمهوری اسلامی ترانزیت شده که نسبت به رقم مشابه سال قبل ۲۵ درصد رشد دارد و گمرکات مبدأ برای ترانزیت شامل شهید رجایی، باشماق، پرویزخان و گمرکات دیگر بوده‌اند.

رضوانی‌فر در مورد ۲۰ قلم کالای اساسی وارداتی در سال جاری به جز دارو، گفت: حجم این کالاها ۱۸٫۳ میلیون تن به ارزش ۱۲ میلیارد دلار بوده که از نظر وزنی تغییری نداشته و از لحاظ ارزش ۷٫۵ درصد کاهش نشان می‌دهد که به خاطر کاهش ارزش شکر، برنج و چای در بازار جهانی بوده است.

وی همچنین گفت: ‌در زمینه واردات کنجاله، کود شیمیایی، جو و گوشت قرمز بیشترین افزایش ارزش واردات را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ داشته‌ایم.

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false