- 20 آذر 1403
- خبر ویژه , صفحه اصلی چغادک نیوز
- کد خبر 129452
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
false
true
true
true
سایز متن /
true
به گزارش چغادک نیوز: عیسی نوشاد در نشست با اصحاب رسانه استان بوشهر، اظهار داشت: دادگاه صلح و داوری ۲ ماه می باشد که در همه شهرستانها و بخش های استان بوشهر تشکیل شده و برای قضات نیز احکام مربوطه صادر شده است.
سرپرست معاونت توسعه حل اختلاف استان بوشهر با بیان اینکه ساختمان مرکزی آن در ساختمان شورای حل اختلاف بوشهر واقع می باشد، افزود: برای این دادگاه ۲۲ شعبه مصوب شده است که تا کنون ۱۸ شعبه در استان شکل گرفته که تعداد ۸ شعبه آن در بوشهر، ۳ شعبه در دشتستان، ۲شعبه در گناوه، ۲ شعبه در کنگان و برای سایر شهرستانها نیز یک شعبه راه اندازی شده است.
وی با اشاره به اینکه قانون اصلاح قوانین شورای حل اختلاف در ۱۲ مهرماه ۱۴۰۲ به تصویب رسیده است، اضافه کرد: دادگاه صلح شعبه ای از دادگاه های دادگستری است که با توجه به صلاحیت های مندرج در قانون در روزهای تعطیل و ایام غیر اداری نیز به رسیدگی دعاوی حقوقی می پردازد.
نوشاد پیرامون اهداف راه اندازی این دادگاه عنوان کرد: دادگاه صلح با هدف تسریع در رسیدگی پرونده های کوچک و کاهش بار و حجم کاری دادگاه های حقوقی و کیفری راه اندازی شده و ترویج فرهنگ صلح و سازش، کاهش هزینه دادرسی و دسترسی سریع مردم به عدالت از دیگر اهداف تشکیل آن است.
وی اضافه کرد: این دادگاه، به عنوان نهادی میانجی گرعمل کرده که باعث بهبود نظام حقوقی خواهد شد و تمرکز آن نیز بر کاهش تنش ها در استان است و دعاوی مالی تا مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان را در دستور کار قرار داده، صدور رای برای مبالغ ۵۰ میلیون تومان آن نیز به صورت یک مرحله ای و قطعی بوده و موضوعاتی از جمله جهیزیه و نفقه تا سقف۱۰۰ میلیون تومان، تخلیه مستاجر، اصلاح شناسنامه، اجاره بها، انحصار وراثت، تامین دلیل، سازش ها، تصادفات رانندگی، جرایم عمدی درجه ۷ و ۸ که تا ۹۱ روز الی ۶ ماه حبس می باشد و… در صلاحیت این دادگاه می باشد.
عیسی نوشاد با اشاره به اینکه تاکنون ۲۵ درصد از پرونده ها در این دادگاه به سازش ختم شده است، اظهار کرد: در روزهای اخیر طی تفاهم نامه ای با اداره کل صمت استان، بند قانونی را در قراردادها گنجانده ایم که در قراردادها بایستی شرط داوری در آن قید شود تا بتوان در دادگاه صلح از آن دفاع کرد که لازم الاجرا شده است.
سرپرست معاونت توسعه حل اختلاف استان بوشهر با اشاره به مزایای مهم داوری و میانجی گری در این دادگاه و اعلام اینکه مهمترین داوری تخصصی در استان مربوط به داوری خانواده است، عنوان کرد: در استان تعداد ۳۹ میانجی گر و ۶ داور عمومی وجود دارد که ۳۰ داور نیز در حال گرفتن ابلاغ خود می باشند و همچنین آزمون مصاحبه داوری نیز برای ۷۰ نفر از حقوقدانان برگزار شده است که برای تسهیل در کار مردم در دادگاه صلح مشغول فعالیت خواهند شد.
عیسی نوشاد با بیان اینکه هیات های صلح یاری با مدیریت اسماعیل عباسی در استان تشکیل شده و ۳ هزار صلح یار در استان در حال فعالیت هستند، عنوان کرد: هیات صلح یاری هم اکنون در هیات های مذهبی شکل گرفته و در حال راه اندازی آن در بقاع متبرکه و همچنین بین معلمان و اولیاء دانش آموزان می باشیم./انتهای پیام
false
true
false
true