- 19 فروردین 1404
- اخبار استان
- کد خبر 132730
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
false
true
true
true
سایز متن /
true

به گزارش چغادک نیوز به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر؛ محمد آسیم درباره راههای سرایت بیماری، اظهارداشت: میکروب عامل وبا، فقط در انسان بیماری ایجاد میکند و از طریق مصرف آب و مواد غذایی آلوده به مدفوع انسان آلوده سرایت میکند. در مواردی نیز انتقال بیماری از انسان به انسان نیز ممکن است صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه آب و مواد غذایی آلوده به مدفوع مهمترین راه ورود میکروب عامل وبا به بدن انسان است، تأکید کرد: در بحث پیشگیری از بیماری توجه به این نکته ضرورت دارد و با رعایت این مورد تا حدود زیادی میتوان از انتقال آن جلوگیری کرد.
آسیم گفت: فقط در تعداد اندکی از مبتلایان به وبا، علامت معروف اسهال آبکی لعاب برنجی، استفراغ و از دست رفتن آب بدن رخ میدهد و سایر بیماران ممکن است دچار اسهال شوند که از سایر بیماریهای اسهالی قابل افتراق نیست.
مسئول بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم افزود: حتی عدهای هم ممکن است هیچ نشانهای از بیماری نداشته باشند؛ بنابراین رعایت بهداشت عمومی در پیشگیری از ابتلای بسیار مهم است.
آسیم افزود: بیماران بدحال مبتلا به فرم شدید بیماری ممکن است تا ۱۰ درصد از وزن بدن خود را به دلیل اسهال و استفراغ از دست بدهند و ممکن است دچار خوابآلودگی یا عدم هوشیاری شوند که در چنین شرایطی باید سریعاً فرد را به مراکز بهداشتی درمانی رساند زیرا مراجعه دیرهنگام یا عدم درمان وی خطر مرگ را به دنبال دارد.
وی در ادامه توصیه کرد: برای حفظ سلامت و پیشگیری از بیماریهای قابلانتقال به وسیله آب و مواد غذایی از جمله بیماری وبا، افراد باید در منزل، تفرجگاهها، پارکها و در حین مسافرت به مواردی چون استفاده از آبلولهکشی و یخ بهداشتی، ضدعفونی سبزی جات و سیفی جات توجه داشته باشند و در صورت ابتلای به اسهال سریعاً به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.
آسیم تأکید کرد: مواد غذایی و اقلامی نظیر نان که قابلشستوشو و پختن مجدد نیستند را در کنار میوه و سبزیها شسته نشده و گوشت خام قرار ندهید و تا جای ممکن از غذاهای طبخ شده در منزل استفاده کنید همچنین از قرار دادن میوه و سبزی شسته نشده در یخچال خودداری نمایید.
false
true
false
true