true
به گزارش چغادک نیوز به نقل از ایرنا؛ «علیاکبر صفایی» امروز (سهشنبه) در نشست خبری در جریان هشتمین نمایشگاه حمل و نقل و لجستیک در محل مصلای تهران افزود: در موضوع توسعه ناوگان دریایی رشد قابل توجهی در تناژ ناوگان در دریای خزر داشتیم و هماکنون ظرفیت تناژ ایران برابر با کشور روسیه است.
وی بیانداشت: در موضوع سیاستهای توسعه دریامحور ابلاغیه رهبر معظم انقلاب، در دولت چهاردهم به شکل بسیار جدی توسط رئیس جمهوری در حال پیشرفت است طرح جام توسعه دریا محور را با اولویت منطقه مکران تهیه خواهد کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: شرح خدمات به کارگیری مشاور در این طرح در حال نهایی شدن است و یک شورای راهبردی نیز برای آن در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: در این راستا مطالعات آغاز شده و یک به روزرسانی از مطالعات قبلی داشتهایم تا به سرعت به یک نقشه راه در راستای سیاستهای توسعه دریا محور برسیم.
عملکرد فعالیت دریایی کشور
وی در ادامه به عملکرد فعالیتهای دریایی کشور از ابتدای سال تاکنون اشاره کرد و گفت: تا ۲۴ آذر ماه حدود ۱۷۲ میلیون تن عملیات تخلیه و بارگیری در بنادر کشور انجام شده که در موضوع کالاهای غیر نفتی رشد سه درصدی داشته است.
صفایی اضافه کرد: در موضوع ترانزیت در این مدت ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تن مجموع تناژ کالاهایی بوده که از بنادر کشور عبور کرده است که در مقایسه با مدت مشابه پارسال رشد ۳۷ درصدی نشان میدهد.
وی همچنین عملیات کانتینری بنادر در این مدت را ۲ میلیون و ۲۲۵ هزار TEU (واحد شمارش کانتینر) برشمرد که در همسنجی با پارسال رشد ۱۱درصدی نشان می دهد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی بیان داشت: یکی از تکالیف و برنامههای این سازمان، نوسازی تجهیزات دریایی و بندری است که با حمایت کامل از صنایع تولید داخل کشور و با اولویت دهی به آنها آغاز شد.
وی خاطرنشان کرد: امروز ۴۸ فروند شناور و تجهیزات بندری در دست ساخت و ۱۲۵ دستگاه شناور و تجهیزات بندری در دست تعمیر داریم که تجهیزات بهرهبرداری شده تا امروز ۷۱ دستگاه است و به زودی نیز ساخت ۳۶ دستگاه با حضور وزیر راه و شهرسازی آغاز میشود.
صفایی همچنین اظهار داشت: بیش از ۳۰ دستگاه دیگر نیز تا ایام الله دهه فجر به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی تصریح کرد: امروز این سازمان ۲۸۰ پروژه تجهیزاتی و عمرانی در دست ساخت یا اجرا دارد که ارزش آنها ۱۲۲ هزار میلیارد تومان است.
این مقام مسئول بیانداشت: تا امروز ۶۴ پروژه سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه بنادر و دریا با اعتباری افزون بر ۷۲ همت داریم، همچنین هفته آینده ۳۴ تفاهمنامه یا قرارداد به ارزش ۹۰ همت در استانهای ساحلی منعقد خواهد شد و همه اینها نشان دهنده آن است که دولت به تکالیف و تعهدات خود در این بخش پایبند است.
وی در عین حال خاطرنشانکرد: اینها همچنین نشان دهنده آن است که وضعیت اقتصادی در بخش دریایی مناسب است که بخش خصوصی حاضر به سرمایهگذاری در این بخش میشود.
جزیره بوموسی
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی همچنین با اشاره به سفر وزیر راه و شهرسازی به جزیره بوموسی، خاطرنشانکرد: اکنون یک ترمینال مسافری بسیار مجهز همراه با اسکلههای مسافری، راه دسترسی از اسکله تا ترمینال به همراه یک برج کنترل مناسب برای حاکمیت و تردد دریایی و در ادامه ساماندهی بهتر به حوضچه بندر را در این جزیره در دستور کار داریم.
وی گفت: همچنین سایر نهادها و دستگاهها در زمینههای گردشگری، مسکن و حمل و نقل هوایی در جزیره بوموسی فعال شدهاند.
صفایی به تاثیر منفی تحریمها بر رشد و توسعه اقتصادی در کشور اشاره کرد و افزود: تحریمهای اقتصادی، حمل و نقل دریایی در حوزه بنادر کشور را نیز تحت تاثیر قرار داده است و شاید شرایط کشورمان در زیرساختهای ریلی و جادهای خیلی مطلوب نباشد، با این حال در بین کشورهای منطقه شرایط خوبی برای انتقال و ترانزیت بار در کشورمان وجود دارد به نحوی که از ابتدای امسال تاکنون ۳۷ درصد ترانزیت از بنادر افزایش یافته است.
false
true
false
true