×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۲۶ دی - ۱۴۰۳  
false
true
مشاور وزیر فرهنگ: محرومیت زدایی در حوزه فرهنگ و هنر از دستاوردهای این وزارتخانه است

به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد مقیمی شامگاه شنبه در نشست شورای اداری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر اظهار کرد: از خردادماه ۱۴۰۱ قرارگاه عدالت فرهنگی در بدنه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل و برای آشنایی با مشکلات شهرستان‌ها به این مناطق سفر و حدود ۲ هزار و ۶۰۰ دیدار فردی و جمعی با هنرمندان انجام شد.

وی بیان کرد: در طول این یک سال و نیم از راه اندازی قرارگاه عدالت فرهنگی یکهزار مسئله مانند عضویت در صندوق هنر، بیمه و بیمه تکمیلی، تسهیلات و اشتغال هنرمندان پیگیری شد به نحوی که ۹۰ درصد مشکلات مرتبط با این حوزه حل شد.

مشاور وزیر فرهنگ در امور فرهنگی و اجتماعی مناطق محروم تصریح کرد: پرداخت حدود ۳۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض و ۶۰ میلیارد ریال تسهیلات و همکاری در چاپ ۴۰ تا ۵۰ کتاب از جمله دستاوردهای این سفرها بوده است.

مقیمی ادامه داد: هدف از انجام این سفرها تحقق الگو برای عدالت فرهنگی در شهرستان های کشور بوده و در این سفرها در مجموع تصویب ۱۴ طرح کارشناسی شده است.

وی با اشاره به «طرح قلم» اظهار کرد: در این طرح نویسندگانی که در صدد چاپ نخستین اثر مکتوب خود هستند، حمایت می شوند و مشکلات عضویت آنها در صندوق هنر و بیمه برطرف و از طرفی به ظرفیت نویسندگان شهرستان‌ها اضافه می شود.

مقیمی یکی دیگر از سرفصل ها را ساماندهی خبرنگاران دانست و عنوان کرد: فعالیت های خبری در شهرستان ها با مشکلاتی مواجه است که در این طرح کانال های خبری ساماندهی شده و دوره های آموزش خبرنگاری برای مدیران این کانال ها برگزار و فضای رسانه‌ای و سطح خبرنگاران ارتقا پیدا می کند و خبرنگاران حمایت می شوند.

وی از برگزاری دوره های ادبیات طنز و نهضت تاریخ شفاهی در مناطق کمتر برخوردار خبر داد و عنوان کرد: همچنین ۲ طرح در حوزه فیلم کوتاه و مستند داریم که با همراهی تعدادی از بزرگان حوزه فیلم، زمینه لازم برای رونق بخشی به این هنر در شهرستان‌ها و مناطق کمتر برخوردار فراهم می شود.

مشاور امور فرهنگی و اجتماعی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای حمایت از این آثار باید موضوع، موقعیت و عوامل فیلم کوتاه و مستند مختص به آن منطقه باشند و ساخت نیز با مشاوره یکی از بزرگان فیلم‌سازی آغاز شود که به این شکل علاوه بر اجرای نوعی برنامه آموزشی، محصول تولیدی هم به جشنواره‌های مختلف ارائه می‌شود.

وی از برگزاری ۲ طرح در حوزه نمایش و تئاتر خیابانی با همکاری جمعی از فعالان شناخته‌شده حوزه تئاتر خیابانی کشور خبر داد و تصریح کرد: در این طرح بخشی از برنامه‌های گردهمایی‌های اساتید تئاتر خیابانی کشور در استان‌ها به آموزش هنرجویان در شهرستان‌ها اختصاص می‌یابد تا بتوان از این فرصت برای ارتقای هنری مناطق مختلف استفاده کرد.

مقیمی با اشاره به اینکه در حوزه هنرهای تجسمی نیز ۲ طرح برگزار می شود، افزود: اردوی یک روزه و بازدید هنرمندان تجسمی شهرستان های کمتر برخوردار از موزه هنرهای معاصر تهران و انتخاب افراد قوی از بین آنها در دستور کار قرار دارد.

۱۰۰۰ اثر هنرمندان خریداری شد

وی یادآور شد: خریدن یکهزار اثر هنری از تولیدات هنرمندان مناطق کمتر برخوردار از دیگر اقدامات است که این خرید شامل آثار قاب محور است و کارهای حجمی و صنایع‌ دستی را شامل نمی‌شود.

مشاور امور فرهنگی و اجتماعی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اجرای طرح «ثامن» شامل ارسال و توزیع بسته های فرهنگی در هشت مرحله در شهرستان‌ها اجرا می شود.

وی افزود: این قرارگاه در راستای بهتر دیده شدن مفاخر شهرستان‌ها که تاکنون برنامه مشخصی برای معرفی و بزرگداشت آنها اجرا نشده است، مشارکت می کند.

مقیمی یکی از معضلات جدی هنرمندان را مسئله اقتصاد هنر دانست و عنوان کرد: دوره های اقتصاد هنر برای واجدین شرایط شهرستان ها برگزار می شود تا از این طریق افرادی که انتخاب می شوند بتوانند در شهرستان ها راهنمای هنرمندان باشند.

وی بیان کرد: اکنون هفت روستای شاخص قرآنی در کشور شناسایی شده است که بنا است ذیل قرارگاه عدالت فرهنگی و با شناسایی، معرفی و کمک به فعالیت‌های قرآنی روستاهای قرآنی افزایش یابند.

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false