- 16 شهریور 1401
- اخبار استان
- کد خبر 96844
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
false
true
true
true
سایز متن /
true
به گزارش چغادک نیوز به نقل از تسنیم: جمشید تویل صبح امروز در بررسی روند اجرایی طرح کنترل سیلاب در منطقه شبانکاره دشتستان با اشاره به اینکه روند ساخت ۵ سد در استان بوشهر تسریع یافته است اظهار داشت: سد دالکی، باغان، دشت پلنگ، باهوش، خاییز از جمله سدهای استان است که تکمیل آنها نقش تاثیرگذاری در توسعه و پیشرفت استان در اجرا طرحها دارد.
وی به طرح کنترل سیلاب شبانکاره دشتستان پرداخت و تصریح کرد: این طرح با هدف کنترل سیلاب و کاهش خسارات به اراضی کشاورزی، ساختمانهای مسکونی، تأسیسات زیربنایی و شبکههای آبیاری در سال ۱۳۹۸ آغاز شد.
تویل، حجم کنترل سیلاب این طرح را افزون بر ۳۰۰ هزار مترمکعب دانست و خاطر نشان کرد: پیک سیلاب کنترل سیلاب شبانکاره دشتستان به صورت کنترل شده و از طریق لولههای تعبیه شده در بدنه تخلیه میکند.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای بوشهر گفت: این بند از نوع بتنی غلتکی و حجم عملیات بتنی آن ۹ هزار و ۵۰۰ مترمکعب است که شامل بدنه، حوضچه آرامش و سرریز است.
وی اعتبار این پروژه را ۱۲ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: پیشرفت این پروژه هم اکنون ۹۵ درصد است و بر اساس برنامهریزی، در پایان مهرماه و پیش از شروع بارندگیهای پاییز، امکان کنترل سیلابها را دارد.
تویل با اشاره به سیمای طرح جامع کنترل سیلاب در مسیلهای شبانکاره اظهار کرد: ویژگی زمینشناسی و اقلیمی جنوب رشته کوه زاگرس، بخش شبانکاره را به منطقه ای مستعد سیلاب تبدیل کرده و به همین منظور مطالعات جامع کنترل سیلاب در این منطقه انجام شده است.
وی افزود: نتایج مطالعات بیانگر ضرورت ساخت ۱۸ سازه کنترلی و ذخیرهای در منطقه شبانکاره دشتستان است و بر اساس اولویتبندی انجام شده ۳ سد تأخیری در محورهای مختلف به عنوان اولین سازههای این طرح به مرحله اجرا در آمده است.
تویل اضافه کرد: خوشبختانه با تلاش های بی وقفه تیمهای اجرایی پروژهها، بند محور ۱۲ در سال ۱۳۹۸ و بند محور ۱۴ در سال ۱۳۹۹ به بهرهبرداری رسید و بند محور ۱۰ نیز در آخرین مراحل ساخت قرار دارد.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای بوشهر گفت: ۳ سد عنبری، ذکریایی و لایپه نیز از جمله سدهای مخزنی پیشبینی شده در این طرح جامع هستند که در صورت تأمین اعتبار، عملیات اجرایی آنها نیز به سرعت آغاز میشود.
false
true
false
true