- 03 اسفند 1393
- اخبار چغادک
- کد خبر 31830
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
false
true
true
true
سایز متن /
true
اقدام مدیر ارشد فرهنگی دولت تدبیر و امید در استان بوشهر و مدیران ارشد استانی در بایکوت کردن مراسم کنگره ملی شهدای هنرمند به میزبانی بوشهر در حقیقت ادامه زنجیره بیتوجهی به هنر در استان بوشهر است که هر بار به شکلی علنی تری باز آفرینی می شود.
به گزارش "چغادک نیوز"، به نقل از "سپاس"، به دنبال برگزاری موفق کنگره های بزرگداشت شهدای عرصه های عکاسی، تئاتر و سینما در شهرهای یزد، اردبیل و تهران، چهارمین کنگره تخصصی این ستاد از ۲۷ تا ۲۹ بهمن برای بزرگداشت ۷۴ شهید عرصه موسیقی در بوشهر برگزار شد.
جامعه فرهنگی استان برای حضور میهمانان کنگره آماده می شوند
پرده اول: استان بوشهر به مدت سه روز (۲۷ الی ۲۹ بهمن) میزبان کنگره ملی شهدای هنرمند است. در این کنگره که به میزبانی بوشهر برگزار می شود خانواده شهدای هنرمند به همراه هنرمندان مطرح و پیشکسوت موسیقی کشور حضور دارند.
برگزاری شایسته و آبرومندانه این رویداد ملی نیازمند مشارکت و تعامل خوب و مناسب تمامی مسئولان و مجموعه های تحت مدیریت در استان است و در این میان ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر به عنوان متولی اصلی فرهنگ و هنر در استان جایگاه ویژه ای دارد.
پیش از برپایی کنگره ملی شهدای هنرمند اطلاع رسانی از سوی صدا و سیمای مرکز بوشهر انجام می شود و بنرهای مراسم در سطح شهر به چشم می خورد، اما از بنر این کنگره در میان استندهای تحت اختیار ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خبری نیست.
صبح ۲۷ بهمن با زمین نشستن هواپیمای خانواده شهدای هنرمند و هنرمندان مهمان، بوشهر آماده برگزاری این کنگره ملی است اما از ادارهکل ارشاد نماینده ای برای خوشامد گویی به خانواده شهدا و هنرمندان مدعو که از چهره های ملی هستند حضور ندارد.
جستجوها برای یافتن خانم ماحوزی بینتیجه است!/ استانداری هم از خانواده شهدا استقبال نمی کند؟!
پرده دوم: صبح ۲۸ بهمن مراسم کنگره ملی شهدای هنرمند در گلزار شهدای بوشهر آغاز می شود و نگاه ها برای یافتن مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر یا نماینده این ادارهکل بی نتیجه است! این جستجو در دیدار مهمانان و مسئولین برگزاری مراسم با آیت الله صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان هم بی حاصل می ماند…
غیبت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، معاونین یا نماینده وی در دیدار هنرمندان مهمان این رویداد ملی با خانواده شهدا در بعد از ظهر ۲۸ بهمن پیش از برگزاری مراسم اصلی کنگره تعجب و سوال برانگیز است…
پرده سوم: ۲۸ بهمن ساعت ۲۰ مجتمع فرهنگی هنری ۹ دی مراسم اصلی کنگره ملی شهدای هنرمند در حالی آغاز می شود که غیبت استاندار و مدیران استانداری و مدیرانکل یا معاونین دستگاه های اجرایی چشم حاضران را می آزارد(!)، اما دردناک تر غیبت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر است که به مانند همیشه غایب دائم اینگونه مراسمات است. زمزمه های بایکوت یک رویداد ملی توسط ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در میان حاضرین شنیده می شود اما قابل باور نیست.
انتقاد بنیانگذار جشنواره موسیقی نواحی از مدیران فرهنگی استان/ خروج خانواده شهدا در سایه بیتوجهی دولتیها
پرده چهارم: بعد از پایان مراسم، انتقاد صریح هوشنگ جاوید(پژوهشگر صاحب نام موسیقی نواحی و بنیانگذار جشنواره های مختلف موسیقی نواحی و آیینی در ایران) از مسئولین برپایی خطاب به مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مطرح می شود. این چهره سرشناس نسبت به بی توجهی ماحوزی در مشارکت برای برگزاری کنگره معترض است.
پرده پنجم: ۲۹ بهمن در فرودگاه بوشهر آخرین گروه از خانواده شهدای هنرمند موسیقی و هنرمندان مهمان غریبانه استان را ترک می کنند، در حالی که از سوی مسئولین اجرایی استان در زمان حضور کوچکترین توجهی به آنان نشد و همانگونه که از سوی مسئولین اجرایی استان کسی به آنان خوشامد نگفت کسی هم برای بدرقه آنان نیامد تا این تراژی به این ترتیب به پایان برسد.
پرده ششم: بایکوت کردن کنگره ملی شهدای هنرمند از سوی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی که برای اولین بار در سطح کشور صورت گرفت نمونه بارزی از شرمساری ملی برای استان بوشهر بود که با تدبیر مدیر ارشد فرهنگی استان رخ داد. از مردم استان بوشهر که به خونگرمی و مهمان نوازی خود افتخار می کنند چگونه واکنشی می توان انتظار داشت وقتی بشوند چه رفتاری با خانواده شهدا و هنرمندان سرشناش و پیشکسوت مهمان در استان بوشهر شده است؟
فاجعه فرهنگی و بی آبرویی ملی برای استان بوشهر/ تبعیت مدیرکل از وزیرش در بیتوجهی به مراسمات ارزشی
سخن اول: قابل انکار نیست که نگاه سیاسی و ابزاری به فرهنگ و هنر در استان بوشهر به اندازهای غلیظ شده است که عدم حضور معنادار مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر و مشارکت مجموعه مدیریتی وی در برخی مراسمات فرهنگی و هنری، از صحبت های غیرعلنی اهالی فرهنگ و هنر استان به اعتراض های علنی و رسانهای چهرههای هنری مطرح ملی و خانواده شهدای هنرمند تبدل شده است.
انتقاد و اعتراض علنی هوشنگ جاوید پژوهشگر شناخته شده موسیقی کشور از مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان و مجموعه تحت مدیریت وی در خصوص عدم حضور و مشارکت این اداره به عنوان متولی اصلی فرهنگ و هنر استان در برگزاری کنگره ملی شهدای هنرمند در استان بوشهر اعتراضاتی را در پی داشت. این اقدام که با ابراز نارضایتی خانواده شهدای هنرمند نیز همراه بود، باعث شد انتقادها و اعتراض ها به مدیریت فرهنگی در سطح ملی باز هم شنیده شود.
گذشت یکسال از انتصاب مدیر ارشد فرهنگی استان نشان می دهد که غالبا برنامه های فرهنگی و هنری که عنوان انقلابی و ارزشی داشته باشد مورد غضب دکتر ماحوزی است(!) و بایکوت کردن کنگره ملی شهدای هنرمند و پیش از آن بزرگداشت استاد خلیل عمرانی شاعر شعر متعهد نیز با عدم حضور شخص مدیرکل و کمترین مشارکت مجموعه تحت مدیریت وی در برگزاری آن بوده است. هر چند این دو مراسم از مهمترین رویدادهایی بودند که از سوی دکتر ماحوزی بایکوت شدند اما این لیست بایکوت ها کم نیستند(!)، اگرچه که این بار شاهکار بایکوت یک مراسم ملی باعث بی آبرویی و شرمساری برای استان شد ولی شاید این اقدام خبر از همگامی این مدیرکل از وزیر ارشد دهد که او هم بهانه خود را برای عدم حضور در جشنواره عمار را «وقت نداشتن» عنوان کرد!
ارتباط بایکوت کنگره ملی با حضور خانواده شهدا با منافع سیاسی دولتیها!
سخن دوم: انتخاب مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر که از ابتدا رنگ و بوی غلیظ سیاسی داشت، باعث بروز نگرانی هایی در میان اهالی فرهنگ و هنر استان بوشهر و عموم مردم شد و این روزها شاهد قربانی شدن فرهنگ، هنر و آبروی یک استان به پای اهداف جناحی و گروهی هستیم.
باید از مدیرکل ارشاد استان بوشهر که سودای کاندیداتوری مجلس و رسیدن به صندلی سبز بهارستان را در سر می پروراند پرسید، آیا می داند این مقام ریاست و صندلی که بر آن تکیه زده است را به بهای خون شهدایی دارد که جان خود را برای اسلام و مردم ایران نثار کردند و نگفتند که ما تنها برای این گروه، دسته یا تفکر سیاسی به جبهه می رویم؟!
خانم دکتر! اگر شما و همفکران سیاسی خود به فرهنگ و هنر و مراسم فرهنگی هنری به چشم پلهای برای مقام های بالاتر نگاه می کنید، آیا دلیلی دارد که با توهم هم کیش پنداری همگان برای جلوگیری از استفاده سیاسی دیگران از مراسم فرهنگی و هنری با افکار پریشان خود یک کنگره ملی آن هم با حضور گسترده خانواده معظم شهدا و دیگر مراسمات انقلابی را بایکوت کرده و با آبروی یک استان بازی کنید؟
برای تحلیل رفتاری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان باید نگاه ایشان و همفکران سیاسی وی را به فرهنگ و هنر استان بوشهر شناخت. وقتی یکی از مهمترین مباحث استاندار بوشهر در بدو انتصاب، موسیقی محلی و حمایت از گروه های موسیقی است و سخنی از بیکاری و صدها مشکل بزرگ دیگر در استان گفته نمی شود، نشان می دهد موسیقی نقشی ویژه در برنامه های کارگزاران دولت تدبیر و امید در استان بوشهر دارد.
خانم مدیرکل! پذیرش این موضوع سخت است وقتی می شنویم از سوی مسئولان حضور یک شخص و یک پوست گوسفند(!) در مراسم خارج از استان و خارج از کشور نماینده فرهنگ اصیل و سفیر غنای فرهنگی استان بوشهر معرفی می شود، در مقابل آن خانواده شهدای هنرمند و هنرمندان ملی در بوشهر با بایکوت و کمترین توجه در استان از سوی شما مواجه می شوند تا جایی که یک بی آبرویی و شرمساری ملی برای استان شکل می گیرد. مهمان نوازی و احترام به مهمان شاخصه بزرگ فرهنگ اصیل و غنای فرهنگی مردم استان بوشهر است نه پوست گوسفندی که هر دم با سخنان و اقدامات خود بر آن می دمید!
صرفا جهت پیشگیری از توهین به شعور مخاطب!
بهانه های مختلفی که معمولا برای عدم حضور مدیرکل ارشاد استان در مراسمات فرهنگی، هنری، ارزشی و انقلابی گفته می شود شامل بیماری، تداخل برنامه ها، ماموریت های مختلف اداری، عدم حضور در استان و … است. برنامه های متعدد دیگری هم هستند که مدیرکل فرهنگ ارشاد اسلامی استان بوشهر از حضور در آنها به بهانه های ذکر شده خودداری کرده است مانند بزرگداشت سالگرد حماسه ۹ دی و دیگر برنامه هایی از این دست.
مدیرکل ارشاد اسلامی استان! آیا خانواده شهدای هنرمند شایسته حضور شما یا حداقل نمایندهای از مجموعه تحت مدیریت شما برای استقبال و خوشامدگویی در بدو ورود به استان نبودند؟ عدم حضور شما یا نماینده شما در دیدار با خانواده معظم شهدا با چه بهانه ای قابل توجیه است؟ باید انتظار کدام بهانه برای امتناع ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر از صدور حتی یک پیام برای یک رویداد ملی و ارزشی باشیم؟
خانم دکتر! در سه روز(۲۷ الی ۲۹ بهمن) برگزاری کنگره ملی شهدای هنرمند برنامه های مختلفی پیش بینی شده بود، شما و مجموعه ادارهکل ارشاد در این رویداد ملی که مزین به نام شهدا و متبرک به حضور خانواده های آنان است چه فعالیتی داشتید؟ اجازه دهید سوال کنیم با چه استدلالی این مراسم را بایکوت کردید؟
مدیر ارشد فرهنگی استان توجه کنید! از هیچکدام از مدیرانکل و مدیران استانداری که خود یا نماینده آنان در این رویداد ملی حضور نداشتند سخنی گفتیم، اما انتظار از پاسخگویی شما به عنوان سکاندار فرهنگ و هنر استان انتظار به حقی است.
خانم مدیرکل! با چه استدلالی از حضور در گلزار شهدای بوشهر و افتتاحیه کنگره ملی شهدای هنرمند امتناع کردید؟ اگر خود دلیل موجه برای حضور داشتید امکان حضور یکی از معاونین یا مشاورین متعدد شما یا حتی کارمندان ادارهکل متبوع به نمایندگی از شما نبود؟
دکتر ماحوزی گرامی! شما که برای افتتاح یک سالن نمایش رنج سفر به جنوب استان یا برای دیدار با اهالی فرهنگ و هنر در شمال استان مرارت سفر چندین ساعته را به جان می خرید، اما چگونه می شود در سه روز حضور هنرمندان ملی و مهمان به همراه خانواده شهدای هنرمند در شهر بوشهر زحمت دیدار یا صدور پیامی را به خود نمی دهید؟
خانم مدیرکل تبریک! اقدام شما در بایکوت کردن یک رویداد ملی برای اولین بار انجام شد و بدون شک نشان از تدبیر مدیریت ارشد استان در خصوص کنترل و مدیریت برنامه های ارزشی و فرهنگی دارد.
مشکل مدیرکل ارشاد اسلامی با موسیقی ارزشی چیست؟
سخن سوم: هنوز از انتقادهای ساسان نوذری خواننده جوان و ارزشی هم استانی(خواننده نماهنگ برتر جشنواره کشوری عمار) از مدیریت ارشاد استان چند روزی بیش نگذشته است. مدیرکلی که نشست های مختلفی را برای هنرمندان موسیقی در سراسر استان برگزار کرده و بر حمایت از موسیقی و هنرمندان موسیقی استان در همه این نشست ها تاکید داشته است، از موسیقی ارزشی و انقلابی در استان که نمونه بارز رویداد ملی است، کوچترین توجه و حمایتی ندارد. البته شکی در ذهن نگارنده ایجاد شده است که شاید خانم مدیرکل فرهنگی از وجود چنین هنرمندی در بوشهر بیاطلاع باشد…!
متولی فرهنگ و هنر در استان بوشهر! تا بحال انتقادها و اعتراض ها به نحوه مدیریت خود را به گروه های سیاسی و هنرمندان انگشت شمار نسبت داده اید، آیا انتقاد علنی هوشنگ جاوید پژوهشگر شناخته شده ملی و محمد گلریز خواننده نام آشنای کشور را می توان با اهداف سیاسی گروه های سیاسی استان و اقلیتی خاص در جامعه هنری استان پاسخ داد؟
سخن پایانی: خانم دکتر ماحوزی بدانید شهدا "عند ربهم یرزقون" اند و والدین شهدا برای منافع مادی و جلب احترام و خوشامد کسی فرزندان خود را تقدیم اسلام و انقلاب نکردند، احترام به خانواده شهدا نشان از منویات و اعتقادات درونی هر شخص دارد.
بهنام پیشوا
false
true
false
true