×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  پنج شنبه - ۸ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
جنگ داخلیِ سودان؛ الگوی باب میل اپوزیسیون برای ایران

به گزارش چغادک نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم، سال ۲۰۱۹ کشور سودان دستخوش تغییر و تحولات سیاسی شد و بعد از ۲۰ سال مجدداً حکومت جدید در این کشور بر سر کار آمد. حکومت عمرالبشیر سال ۱۹۹۰ با کودتایی بر سر کار آمده بود و در سالهای آخر حکمرانی‌اش تغییر رویه داده و تلاش داشت تا با نزدیکی به عربستان و غرب از حجم تحریم‌هایی که علیه وی و سودان وضع شده بکاهد.

مشارکت در جنگ یمن، قطع روابط دیپلماتیک با ایران و نزدیکی به عربستان و امارات از جمله اقدامات البشیر بود که البته نه تنها وضعیت وی یا سودان را بهبود نبخشید بلکه در نهایت در سال ۲۰۱۹ قدرت را به ارتش واگذار کرد.

بیشتر بخوانید

مشارکت زنان در اتفاقات سودان همان روزها در اخبار برجسته بود؛ این کشور عربی _ آفریقایی سال‌ها با مشکلات مختلف اقتصادی و همچنین قطحی و بحران‌های انسانی روبه‌رو است، این‌بار شاهد گسترش حضور زنان در خیابان‌ها برای دستیابی به آزادی  بود؛ حضور دختر دانشجویی به نام آلاء صالح در میان مردم و شعرخوانی وی، او را به سمبلی برای سودانی‌ها تبدیل کرده و به وی لقب “کنداکا” یکی از ملکه‌های سرزمین نوبه (نام قدیم سودان فعلی) را داده بودند.

با شروع اغتشاشات در اواخر شهریورماه سال گذشته، برخی کاربران در فضای مجازی با وایرال کردن دوباره تصاویر آلاء صالح سعی در الگوسازی از وی برای پیشبرد آشوب‌ها در ایران و ساخت یک چهره زنانه به آنچه نام جنبش بر روی آن گذاشته بودند کردند؛ حتی تصویری از زنان سودان پخش شد که در حال اعلام همبستگی با زنان ایرانی بودند و مدل مشارکت خیابانی آن‌ها را در فضای مجازی می‌گرداندند.

کشور سودان , اغتشاشات 1401 , کشور سودان , اغتشاشات 1401 ,

این سمبل‌سازی‌ها تنها در حد همان روزهای انقلاب در سودان باقی ماند  چراکه بعد از کنار رفتن عمرالبشیر از قدرت، سودان مجدد در اختیار نظامی‌ها قرار گرفت و یک دولت انتقالی بر این کشور حاکم شد؛ جالب توجه اینجاست عبدالفتاح برهان فرمانده ارتش که مسئولیت کنترل دولت بعد از کودتا را برعهده داشت، در اولین گام خود قرارداد عادی‌سازی با رژیم صهیونیستی را امضا کرد؛ با اینکه قرار بود نظامیان کنترل دولت را تحویل بدهند اما همچنان قدرت در اختیار ارتش است و نخست‌وزیر غیرنظامی یعنی عبدالله حمدوک مجبور به کناره‌گری شد.

کشور سودان , اغتشاشات 1401 ,

از زمان اتفاقات ۲۰۱۹ تاکنون سودان شاهد چندین شبه کودتا و درگیری میان نیروهای نظامی و مردم بوده و به تازگی نیز درگیری بین نیروهای واکنش سریع به فرماندهی ژنرال حمیدتی و ارتش، این کشور را به سرخط اخبار کشانده است. سودان بارها دستخوش جنگ داخلی شد تا اینکه در سال ۱۳۹۰ سودان جنوبی رسماً از این کشور جدا شد و اعلام استقلال کرد.

حالا بار دیگر این کشور صحنه جنگ داخلی شده است که تاکنون در آن ۴۶۰ نفر کشته و ۴۰۶۳ نفر زخمی شده‌اند و بار دیگر این کشور در آستانه جنگ داخلی پیش می‌رود.

در چند هفته سال گذشته که برخی شهرها صحنه اغتشاشات و آشوب بود، رقص دختری بر روی اتومبیل در سودان به نمادی برای آشوب‌های داخل ایران تبدیل شده بود اما حالا این کشور مجدداً در حال ورود به یک فاجعه انسانی است. این نشان می‌دهد غایت هدف آنها، کشاندن ایران به ورطه جنگ داخلی و تجزیه بود و مردم نیز با درک این خطر، صف خود را از اغتشاش‌گران جدا کردند.

انتهای پیام/

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false