true
به گزارش چغادک نیوز به نقل از تسنیم، سردار وحید مجید، رئیس پلیس فتای فراجا اظهار کرد: برابر رصدهای صورتگرفته در فضای مجازی و اخبار واصله مبنی بر اینکه شخصی ناشناس اقدام به خرید و فروش کلان املاک و زمینهای شهری با ارز دیجیتال در سطح کشور و همچنین استان زنجان میکند، موضوع بلافاصله در دستور کار فنی سایبری کارشناسان پلیس فتای زنجان قرار گرفت.
این مقام ارشد سایبری ادامه داد: در بررسیهای اولیه مشخص شد که موضوع صحت داشته است و فردی با هویت معلوم ساکن تهران با شناسایی انبوهسازان زنجان اقدام به خرید گسترده واحدهای مسکونی و تجاری در سطح این استان در قبال پرداخت ارز دیجیتال کرده است.
رئیس پلیس فتای فراجا افزود: با شناسایی مشاور املاکی که مبایعهنامهها در آنجا تنظیم شده بود مشخص شد که معاملات در سطح کلان است و یکی از معاملات تعداد ۷۷ ملک اعم از تجاری و مسکونی بهارزش بالغ بر مبلغ ۱۳۱ میلیون دلار معادل ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.
وی بیان داشت: در ادامه بررسیهای انجامشده، هویت فروشنده املاک مورد شناسایی قرار گرفت و از وی در خصوص نحوه معامله و تعداد واحدهای به فروش رسیده تحقیقات جامعی صورت گرفت.
سردار مجید گفت: در ادامه تحقیقات از فروشنده املاک مشخص شد وی با شخصی که اهل و ساکن تهران است اقدام به معامله تعداد زیادی واحد مسکونی و تجاری در سطح شهرستان زنجان کرده و ثمن معامله از طریق باز کردن حساب خارجی و انتقال ارز دلار به کیف پول دیجیتال پرداخت شده است.
رئیس پلیس سایبری کشور گفت: در بررسی فنی کیف پول مورد ادعا، توسط کارشناسان این پلیس مشخص شد ارزهای نمایش دادهشده در داخل کیف پول صوری، حباب و فاقد ارزش بوده و قابلیت تبدیل شدن به ارزهای دیگری را نداشته است و فقط امکان جابهجایی داخلی بین کیف پولهای همان اپلیکیشن وجود دارد.
این مقام انتظامی عنوان کرد: متهم بدینوسیله با نمایش عددی مبلغ به دلار و با توجه به عدم آشنایی فروشنده با ارزهای دیجیتال و مفاد مبایعهنامه تنظیمشده که در آنها قید شده بود عین ثمن معامله نقداً پرداخت شده است، با اخذ وکالت فروش از فروشنده و تعیین موعد ۳ماهه نقد شدن ارزهای دیجیتال صوری نمایش دادهشده مورد ادعا، امکان هرگونه معاملات بعدی را بهصورت کاملاً قانونی برای خود فراهم کرده بود.
سردار مجید اضافه کرد: از طرفی خریدار با ادعای داشتن مدرک دکترا و با معرفی خود بهعنوان مدیرعامل، رئیس و عضو هیئت مدیره چند شرکت پتروشیمی با انجام معاملات کلان مالی بینالمللی و صادرات نفت و محصولات پتروشیمی به خارج از کشور، اعتماد کامل فروشنده را جلب کرده و بهصورت کاملاً حرفهای و حسابشده اقدام به فریب مالباختگان و کلاهبرداری از آنان کرده است.
این مقام مسئول ابراز کرد: با توجه به حساسیت و ابعاد گسترده پرونده، شناسایی و دستگیری متهم در دستور کار این پلیس قرار گرفت و طی کارهای اطلاعاتی مشخص شد متهم در حال تردد در شهرستانهای اردبیل، البرز، تهران، همدان و زنجان است.
وی افزود: در ادامه با اقدامات فنی صورتگرفته مشخص شد متهم اقدام به فروش واحدهای خریداریشده در یکی از مشاورین املاک شهرستان زنجان کرده است که سریعاً پس از هماهنگیهای صورتگرفته با مرجع قضائی وی بههمراه همدستانش دستگیر شدند و تمام ابزار دیجیتالی آنها توقیف شد.
این مقام ارشد سایبری ادامه داد: در استعلامات صورتگرفته مشخص شد وی دارای مدرک کاردانی ساختمان از یکی از دانشگاهها است و مدرک دکترای مورد ادعای وی جعلی و بنا به ادعای خود، معادلسازی از مدیرعاملی وی از یکی از مؤسسات غیرمرتبط است و همچنین شرکت مذکور نیز در سال ۹۷ تأسیس شده است که تا روز جاری هیچ معاملهای هم ثبت نشده و شرکت بهصورت کاغذی ثبت شده و گردش مالی شرکت در طول ۴ سال، ۵ میلیون تومان است و تمام ادعاهای وی کذب و برای فریب قربانیان بوده است.
رئیس پلیس فتای فراجا تصریح کرد: در بررسی گوشی توقیفشده از متهم معلوم شد وی با چربزبانی، قربانیان و مالباختگان خود را مورد شناسایی قرار میدهد و سپس اقدام به درج ارز به داخل کیف پول میکند و هیچگونه پشتوانه مالی ندارد و ارزهای موجود هیچگونه قابلیت جابهجایی به کیف پول دیگر را ندارد و تنها میتوان پولها را به کیف پول همنوع خود انتقال داد.
این مقام انتظامی ضمن تقدیر از فرماندهی انتظامی و همکاران شاغل در پلیس فتای این استان بیان داشت: در ادامه رسیدگی به این پرونده ۶ نفر دیگر که متهم اصلی را در امر خرید و فروش املاک کمک میکردند و با وی در ارتکاب جرم همکاری داشتند نیز دستگیر و با حکم مقام قضائی با صدور قرار میلیاردی روانه زندان شدند.
رئیس پلیس سایبری کشور خبر داد: با بررسی سایر معاملات و کلاهبرداریهای انجامشده متهم بهروش مشابه مشخص شد که وی با همین شیوه و شگرد اقدام به معامله با ۳ شخص دیگر در استانهای زنجان بهمبلغ ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و در همدان بهمبلغ ۱۷۰ میلیارد تومان و در البرز بهمبلغ ۲ هزار و ۶۰ میلیارد تومان کرده است که در مجموع ارزش کل معاملات انجامشده توسط متهم به این روش مبلغ ۹ هزار و ۲۳۰ میلیارد تومان محاسبه و استخراج شده و مراحل قضائی آن تحت رسیدگی است.
این مقام ارشد سایبری در خاتمه به هموطنان توصیه کرد: با توجه به ریسکپذیری بالای سرمایهگذاری در حوزه رمزارز و افزایش کلاهبرداری در این موارد در صورتی که تمایل به هر گونه فعالیت اقتصادی و تجاری در حوزه رمزارزهای رایج را دارند ابتدا آسیبها و تهدیدات را کاملاً شناسایی و با آگاهی کافی نسبت به فعالیت در این حوزه اقدام کنند.
false
true
false
true