×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  یکشنبه - ۴ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
پارلمان بخش خصوصی در اشغال دولتی‌ها

انتخابات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران دوشنبه گذشته در مصلای تهران برگزار شد و به کار خود پایان داد. این دوره از انتخابات به اظهار و اعتراف اعضای پارلمان بخش خصوصی، بی‌سابقه‌ترین انتخابات در ثبت‌نام و تبلیغات و نه در میزان حضور بود.

به گزارش "چغادک نیوز"، فعالان اقتصادی کشور در این دوره در قالب ۶ گروه و ائتلاف اعلام حضور کردند و در مدت زمان ثبت‌نام و تبلیغات انتخاباتی با صرف پول‌های کلان به معرفی خویش و برنامه‌های خود پرداختند.

علاءالدین میرمحمد صادقی از پیشکسوتان بخش خصوصی با بیان اینکه اکنون شرایط برای حضور بخش خصوصی بیش از گذشته فراهم بوده و وضع مناسب‌تر است، پس باید از این فرصت استفاده کنیم درباره انتخابات اخیر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: در سال‌های نه‌چندان دور برای ثبت‌نام اعضای اتاق بازرگانی کار به خواهش و التماس می‌رسید و ما برای اینکه تعداد کاندیداها به ۴۰ نفر برسد از اعضا می‌خواستیم برای انتخابات کاندیدا شوند.

میرمحمد صادقی با تصریح اینکه اما این دوره از همه دوره‌‌های گذشته متفاوت است، اظهار داشت: اکنون همه جا صحبت از بخش خصوصی و استفاده از توان این بخش است علاوه‌بر اینکه این دوره از انتخابات یکی از بی‌سابقه‌ترین انتخابات اتاق در ۳۵ سال گذشته است.

میرمحمد صادقی همچنین به برخورد نامناسب دولت‌های گذشته با اتاق بازرگانی و بخش خصوصی اشاره کرد و افزود: در سال‌های۶۰ و۶۱، دولت، بازرگانی، سرمایه‌گذاری، تولید و کارخانه‌داری را ضدارزش می‌دانست.

وی با تأکید بر اینکه در آن‌زمان اگر هم مشکلاتی به دولت انعکاس می‌یافت، ترتیب اثری داده نمی‌شد، ادامه داد: دریافت تعهد ارزی تا بیش از ۱۰۰ درصد در آن سال‌ها از مشکلات صادرکنندگان بوده به‌طوری‌که تجار فرش به‌تدریج بازارهای صادراتی خود را از دست دادند و نتیجه آن شد که امروز فرش به روزگاری فلاکت‎‌‌بار دچار شده و در ردیف چندم کالاهای صادراتی کشور قرار دارد. این پیشکسوت بخش خصوصی با اشاره به نامگذاری سال‌های اخیر از سوی رهبری افزود: در ۷ سال اخیر، مقام معظم رهبری هر سال را با یک عنوان اقتصادی نامگذاری کردند که این موضوع نشان از مهم بودن اقتصاد و تولید در کشور دارد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر دولت استقبال مناسبی برای حرکت به سمت افزایش سهم بخش خصوصی در اقتصاد دارد و جا دارد تا با تقویت بخش خصوصی به زمینه‌های اجرایی حضور بیشتر این بخش در اقتصاد جامه عمل پوشاند. اگرچه براساس نتیجه اولیه انتخابات، اسمی از علاءالدین میرمحمد صادقی دیده نمی‌شود اما آنچه از این نتایج اولیه دیده می‌شود، راه‌یافتگان نهایی نشده به اتاق همه از اعضای فعال بخش خصوصی هستند. چنین انتخابی این پیام را خطاب به همه کسانی که انتظار دیگری از اتاق دارند می‌رساند که اتاق جایی برای سیاسی کاری ندارد و آنها برای این منظور باید به‌دنبال جا و مکان دیگری بگردند. براساس آمار اعلام شده که نشان از حضور بی‌سابقه اعضا و تشکل‌های اقتصادی در انتخابات اتاق تهران دارد، در این دوره ۳۵ درصد اعضای مشارکت فعال داشتند که بیش از ۲ برابر دوره گذشته است.

نتیجه انتخابات چه شد؟

به هرحال بزرگ‌ترین ماراتن برای ورود به پارلمان بخش خصوصی برگزار و ۴۰ نفر عضو اتاق تهران مشخص شدند. با نگاهی به فهرست منتخبان متوجه می‌شویم که بیشتر کرسی‌های اتاق هشتم تهران به اعضای ائتلاف برای فردا رسید.

حمایت ویژه برخی دولتی‌ها از این ائتلاف نیز در هفته‌های گذشته شرایط را به نحوی کرد که کفه ترازو به نفع این ائتلاف سنگینی کند تا در نهایت همان چیزی که دولتی‌ها می‌خواستند از صندوق‌های رای خارج شود. در میان ۴۰ عضو راه‌یافته به اتاق ۳۵ نفر از منتخبان عضو ائتلاف برای فردا هستند. نفر نخست این انتخابات همان طور که پیش‌بینی می‌شد، یحیی آل‌اسحاق عضو ائتلاف بزرگ بود که در انتخابات این دوره نامش در لیست‌های انتخاباتی برای فردا و فراگیر ایرانی آباد هم دیده می‌شد.

محمدرضا انصاری، غول بزرگ خدمات فنی ـ مهندسی و ساختمان‌سازی و رئیس شرکت کیسون هم توانست با حدود ۲۰۰ رای کمتر نسبت به آل‌اسحاق به اتاق تهران راه پیدا کند. مسعود خوانساری و سیده فاطمه مقیمی نیز به عنوان نفرات سوم و چهارم از ائتلاف برای فردا راهی اتاق بازرگانی تهران شدند.

همچنین در میان اعضای راه‌یافته به اتاق نام محمد امیرزاده مدیرعامل شرکت دیداس و از دوستان صمیمی معاون اول رئیس‌جمهور هم دیده می‌شود. ائتلاف خواستاران تحول، دیگر ائتلاف مدعی برای حضور در انتخابات هم تنها دو کرسی برای حضور در انتخابات در میان ۴۰ نفر و غیر از اعضای مشترک با ائتلاف‌های دیگر به دست آورد که همان طور که پیش‌بینی می‌شد، فاطمه دانشور و محسن مهرعلیزاده این دو عضو راه‌یافته به اتاق تهران بودند.

بهزادیان، عدالتیان و چند تن دیگر از اعضای شاخص این ائتلاف راهی به اتاق تهران پیدا نکردند. اعضای این ائتلاف که در روزهای پایانی منتهی به انتخابات به دیدار هاشمی رفسنجانی رفته بودند در این دوره از انتخابات نتوانستند توفیق زیادی به دست بیاورند.

اما ائتلاف بزرگ که اکثریت اتاق تهران در دوره هفتم را تشکیل می‌داد در میان اعضای شاخص راه‌یافته تنها یحیی آل‌اسحاق و محمدحسین برخوردار را دارد و اثری از بعضی از اعضای شاخص مانند ابراهیم جمیلی، پورفلاح، راسخ، علاء میرمحمدصادقی و خاموشی در میان اعضای نهایی دیده نمی‌شود. در میان اعضای ائتلاف پیشگامان هم تنها اسدالله عسگراولادی، پیرمرد کهنه‌کار اتاق به این دوره راه یافت و مسعود دانشمند به عنوان ناکام بزرگ این دوره از انتخابات نام گرفت. ائتلاف نوپای فراگیر ایرانی آباد هم کوروش پرویزیان و محسن خلیلی عراقی را در میان نفرات نهایی داشت و البته نام محمدحسین برخوردار و یحیی آل‌اسحاق هم به عنوان اعضای ائتلاف در لیست نفرات راه‌یافته به اتاق دیده می‌شود. اما ائتلاف کارآفرینان توسعه‌گرا بدون هیچ سهمیه‌ای به‌عنوان ناکام بزرگ این دوره از انتخابات به شمار می‌رود. دست محمد صدرهاشمی‌نژاد میلیاردر معروف و موسس بانک اقتصاد نوین هم که هزینه زیادی را برای حضور در انتخابات کرده بود، از راهیابی به اتاق ناکام ماند.

آقازاده‌ها و سرنوشت انتخابات

اما نکته پرحاشیه انتخابات این دوره ثبت‌نام آقازاده‌ها بود که البته هیچ کدام از آنها راهی به اتاق پیدا نکردند و تنها مهدی جهانگیری برادر معاون اول رئیس‌جمهور با حمایت ائتلاف برای فردا به اتاق بازرگانی رفت. محسن نهاوندیان، حمیدرضا عارف و سیدهادی رضوی به عنوان ناکامان بزرگ این دوره از انتخابات به حساب می‌آیند. با وجود اینکه طیف نزدیک به دولت برنده انتخابات اتاق تهران شد اما رای نیاوردن آقازاده‌ها معنادار بود.

محمدرضا عارف، چهره اصلاح‌طلب روز قبل از انتخابات اتاق تهران در اظهاراتی عجیب و شگفت‌انگیز اعلام کرده بود نتیجه انتخابات اتاق تهران مقدمه‌ای بر نتیجه انتخابات مجلس است! مشخص نیست عارف با کدام منطق نتیجه انتخابات کاملا تخصصی را که فقط ۵ ، ۶ هزار فعال اقتصادی در آن شرکت دارند به کل مردم و کشور تعمیم می‌دهد اما چیزی که مشخص است آنکه همین فعالان اقتصادی که ائتلاف نزدیک به دولت را بنا به دلایلی همچون دریافت تسهیلات بیشتر از دولت برگزیدند به آقازاده‌های مسؤولان توجهی نکردند. عدم انتخاب آقازاده‌ها شکست بزرگی در کنار پیروزی طیف دولت محسوب می‌شود.

در جمع‌بندی انتخابات دوره هشتم اتاق می‌توان گفت ائتلاف برای فردایی‌ها با حضور اصلاح‌طلبان و حمایت برخی دولتی‌ها توانستند اکثر کرسی‌های اتاق را در اختیار بگیرند تا بسیاری از اعضای سنتی و قدیمی اتاق پشت در بسته باقی بمانند. حالا باید دید ائتلاف برای فردا که با شعارهایی مانند ارتقای نقش اتاق در جامعه و افزایش اختیارات هیات نمایندگان به اتاق راه یافته است در نهایت به چه شکل به کار خود ادامه خواهد داد و تعامل با دولت چگونه خواهد بود. اتاق تهران از گذشته نقش زیادی در اتاق ایران بر عهده دارد و مطمئنا اعضای ائتلاف برای فردا از امروز به فکر تسخیر کرسی‌های اتاق ایران هستند. برای به دست آوردن کرسی‌های هیات‌رئیسه اتاق تهران هم یحیی آل‌اسحاق رقابت سنگینی با اعضای شاخص ائتلاف برای فردا مانند جهانگیری و انصاری خواهد داشت.

تخلف در انتخابات اتاق محرز است

اما تبلیغات پرهزینه ائتلاف برای فردا که طیف نزدیک به دولت است آن‌قدر زیاد بود که خیلی از فعالان اقتصادی پیش‌بینی می‌کردند این ائتلاف در انتخابات موفق شود. مسعود دانشمند، عضو سابق اتاق بازرگانی تهران و اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با «وطن‌امروز» درباره پیروزی ائتلاف برای فردا در هشتمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: ائتلاف برای فردا تبلیغات پرهزینه‌ای را از مدت‌ها پیش آغاز کرده بود و طبیعی بود که در این انتخابات بتواند اکثر کرسی‌ها را متعلق به خود کند.

وی درباره موضوع تخلفات در انتخابات گفت: از طرف اعضای یکی از ائتلاف‌های پیروز انتخابات به بنده پیشنهاد فروش رای دادند اما من آن را جدی نگرفتم و یک شوخی دانستم. در صورتی که این موضوع واضح و روشن در بین کاندیداها بوده است.

دانشمند افزود: بنده چون سال‌های سال است در اتاق بازرگانی بودم و کاملا از فضای انتخابات آگاه هستم اما این دوره متفاوت از دوره‌های دیگر بود و گروهی که غیرقابل پیش‌بینی بودند توانستند با برنامه‌ریزی غیرمعمول اکثر نگاه‌ها و رای‌ها را برای خود کنند. وی با بیان اینکه مستند دقیقی از تخلفات انتخابات در دست بنده نیست اما یکی از اعضای نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی از وجود یک نوار صوتی که حاوی نکاتی درباره خرید و فروش آراست خبر داده است، گفت: تخلف در انتخابات این دوره با توجه به ورود برخی به اتاق، محرز است.

وی با اشاره به حضور برادر معاون اول رئیس‌جمهور در ائتلاف برای فردا تصریح کرد: حضور برادر معاون اول رئیس‌جمهور در ائتلاف برای فردا باعث شده تا عده‌ای از این ائتلاف حمایت کنند تا بتوانند از این طریق در دولت نفوذ کنند.

عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به برنامه‌ریزی دولت برای تصاحب اتاق بازرگانی خاطرنشان کرد: دولت یازدهم از ۲ سال پیش با طرح و نقشه قبلی کاری کرد تا اعضای فعلی اتاق که در دوران احمدی‌نژاد وارد اتاق شده بودند از پارلمان بخش خصوصی خارج شوند و نفرات مورد نظر خودشان به اتاق بیایند. دانشمند تصریح کرد: این اتفاقات ربطی به شب قبل از انتخابات نداشت و ماه‌ها بود از سوی دولتی‌ها پروسه‌ای طولانی برای کنار زدن قدیمی‌ها از اتاق بازرگانی دنبال می‌شد.

منبع: وطن امروز

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false