true
به گزارش چغادک نیوز به نقل از ایسنا، نشست رسانهای بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران، صبح امروز ـ ۳۰ مرداد ماه ـ با حضور عبدالرضا سهرابی (مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) و رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره بیست و نهم، محمد مهدی رحیمیان (دبیر هنری) و عبدالرحیم سیاهکارزاده (دبیر اجرایی این رویداد هنری) در سالن جلسات معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
جوانان را رها نمیکنیم
در این نشست، عبدالرضا سهرابی رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره بیست و نهم عنوان کرد: «جوانی، سنی است که در آن انبوهی از ظرفیتها و استعدادهای بالقوه مستتر است. نکته حائز اهمیت این است که ما نمیتوانیم از شور و شوق فطری سنین جوانی بگذریم. بدون شک، اگر فطرت جوانی در عرصه هنر به درستی هدایت شود، اتفاقات بسیار خوبی رخ خواهد داد.»
او ادامه داد: «هنر، مهمترین امکان برای معرفی ظرفیتهای موجود در فرهنگ و تمدن هر کشور است. به فرموده مقام معظم رهبری، هنر رثاترین زبان برای بیان نقاط ضعف و قوت موجود و اصلاح آنها است و این اتفاق در پرتو استفاده از توانایی و ظرفیتهای جوانان امکانپذیر است. در این راستا، بخش عمدهای از فرمایشات رهبر فرزانه انقلاب در بیانیه گام دوم خطاب به جوانان است و این موضوع تکلیف مسئولان را در حوزه سیاستگذاری و اجرا سنگینتر میکند. جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران، اهداف بیانیه گام دوم انقلاب را فراهم میسازد.»
مدیرکل هنرهای تجسمی درباره اهداف جشنواره توضیح داد: «هدف اصلی جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران، کشف استعدادهای جوان و پرورش آنهاست. در این راستا، نوآوریهایی در این دوره از جشنواره صورت گرفته است. ازجمله اینکه شرکتکنندگان پس از پایان کارگاههای آموزشی رها نمیشوند؛ بلکه کار اصلی از اینجا به بعد آغاز میشود.»
او ادامه داد: «کارکرد مهم جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران، ظرفیتسازی و کادرسازی برای آینده هنر اصیل ایرانی ـ اسلامی است. از سوی دیگر، یکی از خصوصیات اصلی این جشنواره، همراهی سینه به سینه هنرجویان جوان با استادان خود است که موجب اثرگذاری مضاعف و ارتقای سطح کیفی آموزشهای ارائه شده میشود.»
جوانان را رها نمیکنیم
سهرابی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: «جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران، امسال برای نخستینبار در پایتخت برگزار میشود و این امکان خوبی است برای اینکه هنرجویان سراسر کشور بتوانند به شکلی هدفمند و سازماندهیشده از ظرفیتها و امکانان هنری موجود در پایتخت بهرهمند شوند.»
وی در ادامه به اعلام آمار جشنواره بیست و نهم پرداخت و گفت: تعداد کل ثبتنامها ۱۲۵۳ نفر و تعداد کل آثار رسیده به دبیرخانه، ۷۴۱۷ اثر بوده است. تعداد شرکتکنندگان زن ۹۲۶ نفر و شمار شرکتکنندگان مرد ۳۲۷ نفر است. در این میان، بیشترین تعداد شرکتکنندگان مربوط به رشته نقاشی است. همچنین در این دوره پس از قریب به پنج سال، سفال و سرامیک به صورت رشتهای مجزا در جشنواره حضور دارد.
دبیر اجرایی جشنواره در پایان بیان کرد: با توجه به اینکه جشنواره امسال برگزیده و جایزه نهایی ندارد، مبلغ یک و نیم میلیون تومان به تمامی شرکتکنندگانی که به مرحله سوم برسند، پرداخت میشود. همچنین از میان برگزیدگان ادوار گذشته نیز دستیارانی انتخاب شدهاند که استادان کارگاهها را همراهی خواهند کرد.
بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران به همت مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها، در ۱۱ رشته ارتباط تصویری(پوستر)، خوشنویسی(نستعلیق)، سفال و سرامیک، عکاسی، کاریکاتور(کارتون)، مجسمهسازی، طراحی، نقاشی، نگارگری(نقاشی ایرانی، گل و مرغ، تذهیب) و رسانههای هنری جدید(ویدیو آرت، چیدمان، هنر محیطی)، از شهریور تا آذر ماه سال جاری در تهران برگزار میشود.
محمد مهدی رحیمیان، دبیری این دوره از جشنواره را برعهده دارد.
فراخوان بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران از سوی دبیرخانه این رویداد هنری در تاریخ ۲۸ تیر ماه منتشر شده بود که کمی پیشتر نیز اسامی راه یافتگان به جشنواره منتشر شدند.
false
true
false
true