- 01 دی 1393
- اخبار چغادک
- کد خبر 34853
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
false
true
true
true
سایز متن /
true
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: دو بهله پرنده شکاری از گونه بحری (Peregrine Falcon) درشهرستان عسلویه در جنوب این استان کشف و ضبط ش
به گزارش "چغادک نیوز"،
به نقل از ایرنا «حسین دلشب» روز دوشنبه به خبرنگاران اعلام کرد: این کشف چهارمین عملیات موفق آمیز کشف و ضبط قاچاق پرندگان شکاری ارزشمند در سال جاری است که با همکاری یگان حفاظت محیط زیست و ارگانهای اطلاعاتی شهرستان عسلویه میسر شده است.
وی افزود: این پرندگان همه ساله ازاوایل مهر تا اواخر آذر در زیستگاههای استان بوشهر درکانون توجه افراد سودجو قرارمی گیرند و متخلفان شکار و صید نسبت به زنده گیری این پرندگان و انتقال به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس اقدام می کنند.
دلشب بیان کرد: درمیان این پرندگان گونه های بالابان و بحری جزو گونه های درمعرض خطر انقراض و کنوانسیون سایتیس هستند و در ضمیمه شماره ۱ این کنوانسیون اهمیت آنها تشریح شده است.
{کنوانسیون تجارت بین المللی گونه های جانوران و گیاهان وحشی در معرض خطر انقراض و نابودی (CITES)}
وی گفت: اما به دلیل قابلیت دست آموزی و استفاده از آنها در قوش بازی توسط شیوخ متمول کشورهای حوزه خلیج فارس، همواره توجه افراد سودجو و دلالان را به خود جلب کرده اند.
دلشب افزود: این پرندگان مهاجر بوده و مدتی از سال را در کشور ایران سپری می کنند و سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان متولی حفاظت از تنوع زیستی سالانه توان و وقت زیادی را صرف مبارزه با جلوگیری از زنده گیری این پرندگان می کند که بار مالی مضاعفی نیز بر این سازمان تحمیل می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر اضافه کرد: آموزش، فرهنگ سازی و اشاعه فرهنگ زیست محیطی و اطلاع رسانی از مهمترین موارد پیشگیری از تخلف در زمینه شکار و صید محسوب می شود.
وی ادامه داد: جلوگیری از ورود اتباع بیگانه برای قاچاق پرندگان شکاری و شکار پرندگانی چون هوبره، کنترل بیشتر مبادی ورودی، خروجی و گمرکات استان با هماهنگی که از طرف این اداره کل با شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی، سازمان بنادر و دریانوردی و فرماندهی نیروی انتظامی صورت گرفته است از جمله دارای اهمیت برای مبارزه با شکار و صید پرندگان شکاری مهاجر است.
دلشب اظهارداشت: همکاری نهادهای غیر دولتی (سمن ها) برای آموزش همگانی و جلوگیری از زنده گیری پرندگان شکاری و نیز همکاری رسانه های عمومی ( نشریات، سایت های خبری، خبرگزاری ها و بویژه صدا و سیما ) در بالا بردن فرهنگ مردم بومی و محلی از دیگر موارد با اهمیت است.
وی گفت: این پرندگان توسط کارشناسان محیط زیست تحت مراقبت و قرنطینه قرار دارند تا پس از کسب آمادگی در طبیعت رها سازی شوند.
false
true
false
true