×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  جمعه - ۹ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
بسته مرکز پژوهش‌های مجلس برای مبارزه با فقر، فساد و تبعیض

به گزارش چغادک نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم، بابک نگاهداری؛ رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با اشاره به علل ایجاد فساد در کشور گفت: یکی از علل ایجاد نارضایتی در جامعه ناکارآمدی‌هایی است که در برخی حوزه‌های اقتصادی و معیشتی ایجاد شده است.

وی افزود: برخی متخصصین معتقد هستند علت اصلی ناکارآمدی در هر جامعه‌ای را می‌توان در سه مولفه فساد، تبعیض و فقر جستجو کرد این موارد را می‌توان از اصلی‌ترین علل ایجاد ناکارآمدی قلمداد کرد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه مقام معظم رهبری چندین سال بر لزوم مبارزه با فقر، فساد و تبعیض تاکید نموده‌اند، یادآور شد: شاید در سطح جامعه موضوعی وجود نداشته باشد که به این میزان درباره آن، اشتراک ذهنی در میان مردم وجود داشته باشد تا با آن مقابله شود. هر انسان سلیم و مدیر سالمی موافق است که با ریشه‌های فقر، فساد و تبعیض مبارزه شود و این اشتراکات ذهنی می‌تواند یک سرمایه برای کار باشد.

نگاهداری با اشاره به ماهیت فساد در کشور بیان کرد: فساد ماهیت ضد پیشرفت و توسعه‌ای دارد و باعث افزایش بی‌ثباتی در جامعه، فرار مالیاتی، کاهش درآمدهای مالیاتی و کاهش درآمد دولت می‌شود.

وی، فساد را عامل افزایش هزینه کالا و خدمات در جامعه و کاهش کیفیت ارائه خدمات دانست و توضیح داد: فساد باعث افزایش تمرکز گرایی در جامعه، کاهش سرمایه گذاری و متعاقب آن مهاجرت نخبگان در جامعه می‌شود که در مجموع همه این موارد باعث ناکارآمدی در مدیریت حکومت خواهد شد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در ادامه ناکارآمدی را از اصلی ترین موارد کاهش مشروعیت هر حکومتی برشمرد و گفت: اگر به دنبال افزایش مشروعیت حکومت و کارآمدی نظام باشیم یکی از ابزارها این است که مبارزه همه جانبه با فساد، فقر و تبعیض شکل بگیرد.

نگاهداری با بیان اینکه ناکارآمدی عامل ایجاد فقر و تبعیض است، توضیح داد: فقر و نابرابری افزایش نارضایتی اجتماعی در بین مردم ایجاد می کند و پویایی طبقاتی پایین می‌آید. در ادامه فرصت‌های موجود در جامعه به صورت غیرعادلانه توزیع می‌شود و مهاجرت‌های مختلفی در کشور شکل می‌گیرد و منجر به عقب ماندگی در بهداشت و آموزش می‌شود و در کل همه اینها تشدید کننده نارضایتی و ایجاد بی‌ثباتی است.

وی افزود: فساد و بی‌ثباتی دو روی یک سکه هستند و همزاد یکدیگرند و همدیگر را باز تولید می‌کنند. در محیطی که فساد باشد حقوق اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی به مخاطره می‌افتد و طبقاتی شدن در جامعه افزایش و اعتراض و نارضایتی بالا می‌رود و منجر به شورش و اعتراض می‌شود و ریشه‌های فقر و تبعیض در جامعه شکل می‌گیرد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه برقراری نادرست بین ثروت، قدرت و ارزش‌ها اصلی ترین عامل فساد هستند، یادآور شد: هرکجا فساد می‌بینید تبانی بین فعالان اقتصادی و سیاسی رخ می دهد. این فساد می‌تواند درون اجزای حکومت و در رابطه حکومت با مردم و شهروندان ایجاد شود.

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false