×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  پنج شنبه - ۶ دی - ۱۴۰۳  
false
true
پیوند هنرهای سنتی و میراث فرهنگی با محیط زیست

به گزارش چغادک نیوز به نقل از ایرنا از سازمان حفاظت محیط زیست، نورالله مرادی، به عنوان نماینده سازمان حفاظت محیط زیست در جلسه‌ای که به منظور بررسی زمینه‌های همکاری با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در محل آن وزارتخانه برگزار شد، بر انعقاد تفاهم‌نامه‌ای جامع که منویات هر دو دستگاه را برآورده کند، تاکید کرد.

وی اظهارداشت: در حوزه مشارکت‌های مردمی، زنان و توسعه پایدار بین سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نزدیکی وجود دارد که باید آن را مورد توجه قرار دهیم.

وی نقش آموزش مردم و جوامع محلی را در حفظ محیط زیست و ایجاد اشتغال پایدار، نقشی بی بدیل دانست و افزود: تنوع اقلیمی کشور ایران، ظرفیت‌های فراوانی برای اشتغال و تنوع مشاغل سازگار با محیط زیست ایجاد می‌کند و ما به عنوان دستگاه حاکمیتی با انجام آموزش‌ و تسهیل اشتغال سبز، می‌توانیم مردم و جوامع محلی را در حفظ و حراست از عرصه‌های محیط زیست پیشگام کنیم.

مرادی گفت: یکی از رسالت‌های صندوق ملی محیط زیست اعطای وام و تسهیلات به مردم ساکن در مناطق حفاظت شده است تا با ایجاد اشتغال پایدار حجم آسیب های وارد شده به محیط زیست در این مناطق کاهش یابد و ایجاد همکاری صندوق ملی محیط زیست با میراث فرهنگی یکی از اهداف تفاهم‌نامه می‌تواند باشد.

وی با مهم ارزیابی کردن نقش زنان در حفظ محیط زیست گفت: زنان در حفظ محیط زیست کارهای بسیار زیادی می‌توانند انجام دهند و آموزش و توانمندسازی زنان می‌تواند به کاهش مخاطرات محیط زیستی و افزایش اشتغال خانگی دوست‌دار محیط زیست منجر شود و ایده‌های زیادی در این‌باره در معاونت آموزش سازمان حفاظت محیط زیست وجود دارد.

وی تاکید کرد: جلب مشارکت مردمی در حفظ محیط زیست بسیار اهمیت دارد ، به‌طور مثال، معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست به دنبال حفاظت از تالاب‌ها است و لازمه حفاظت از تالاب‌ها، افزایش سواد محیط زیستی مردم و ساکنان بومی منطقه است.

مرادی با اشاره به اینکه حدود ۱۲ درصد از مساحت کشور که جزو مناطق تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست به شمار می‌روند، توسط ۳۸۰۰ نفر از پرسنل این سازمان حفاظت می‌شوند، افزود: این حجم از وسعت و کمبود نیرو، کار را سخت می‌کند اما با استفاده از مشارکت مردم و رونق دادن مشاغل سبز، می‌توان محیط زیست کشور را به بهترین وجه حفاظت کرد.

وی انعقاد تفاهم‌نامه جامعی را با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری خواستار شد و با تاکید بر اینکه انعقاد تفاهم‌نامه بایستی توقعات همکاری در زمینه‌های مشترک را برآورده کند؛ افزود: ایجاد کارگروه مشترک بین دو دستگاه را در دستور کار قرار می‌دهیم و از سازمان حفاظت محیط زیست نمایندگانی در حوزه محیط زیست طبیعی، انسانی، دریایی و همچنین صندوق ملی محیط زیست شرکت خواهند کرد.

وی گفت: اعتقاد داریم طبیعت‌گردی اگر با نگاه فرهنگی باشد آورده اقتصادی بهتری خواهد داشت.

مرادی بسیاری از صنایع دستی را در ارتباط با صنعت بازیافت ارزیابی کرد و یکی از زمینه‌های همکاری مشترک را استفاده از فرصت بازیافت برای تولید صنایع دستی دانست و گفت: همکاری بین دو دستگاه می‌تواند باعث ساماندهی مشاغل خُرد شود.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، تصریح کرد: اعتقاد داریم که حفظ محیط زیست دستاوردهای پنهان زیادی برای جامعه به همراه خواهد داشت که تنها متخصصان محیط زیست تمام ابعاد آن را متوجه می‌شوند.

وی پیوند محیط زیست و میراث فرهنگی به اقتصاد کشور را پیوندی عمیق دانست که در زمینه‌های طبیعت‌گردی، پرنده‌نگری، کویرگردی، صنایع دستی و … وجود دارد.

مرادی با اشاره به تاسیس بیش از ۲۰۰۰ خانه محیط زیست در کشور در مدت یک سال گذشته، افزود: خانه‌های محیط زیست ظرفیت بسیار مناسبی برای توسعه صنایع دستی سازگار با محیط زیست، آموزش جوامع محلی و ایجاد سرمایه‌گذاری در صنایع دستی به شمار می‌رود که حتما در تفاهم‌نامه باید به این ظرفیت عظیم توجه ویژه شود.

مرادی ضمن قدردانی از معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که همکاری خوبی را برای انعقاد تفاهم‌نامه با سازمان حفاظت محیط زیست داشته‌اند، ابراز امیدواری کرد: تفاهم‌نامه‌ای کلان به عنوان کار پایه‌ای مدت‌دار حداقل چهار، پنج ساله منعقد شود که اثرات آن در حفظ محیط زیست، اقتصاد پایدار ومعیشت مردم دیده شود.

در این جلسه معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور و جمعی از مدیران زیرمجموعه آن معاونت و معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست و هیئت همراه زمینه‌های همکاری مشترک را بررسی کردند و مصوباتی برای ایجاد زمینه‌های همکاری بیشتر دو دستگاه به تصویب رسید.

انتهای پیام/

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false