×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  پنج شنبه - ۸ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
رشد ۳۰ درصدی حمل کالای کشاورزی خوزستان در سال جاری/ تخلیه بنادر از‌ کالای اساسی تا یک ماه آینده

به گزارش چغادک نیوز، غلامحسین دغاغله در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره آخرین وضعیت خروج کالای اساسی از بنادر کشور اظهار داشت: در راستای حمل کالای اساسی چند اقدام ویژه در دستور کار سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و نهادهای متولی قرار گرفت که یکی از آنها «تشکیل ستاد حمل کالا‌ی اساسی» بود که در مرکز سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای انجام شد، ضمن آنکه در بنادری نظیر بندر شهید رجایی، بندر امام خمینی(ره) و غیره نیز این ستاد فعال بود.

* پیش‌بینی نیرو‌ی جایگزین برای تغییر شیفت در پشتیبانی امور دام

وی افزود: «به کارگیری و استفاده از توان حمل و نقلی استان‌های دیگر» نیز از مواردی بود که در دستور کار قرار گرفت و تا به امروز به ۱۲ استان اجازه دادیم، خود برای ناوگان حمل و نقلی بارنامه از مبدأ بندر امام خمینی(ره) برای حمل نهاده‌های دامی شامل کنجاله سویا، ذرت و جو صادر کنند که اغلب مربوط به کالاهای شرکت پشتیبانی امور دام بود.

مدیرکل دفتر حمل کالای سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ادامه داد: در دو هفته اخیر جلساتی در بنادر با حضور نهادهای نظارتی و دستگاه‌های اجرایی و عملیاتی برگزار و تصمیمات مناسبی اتخاذ شد که به کاهش زمان فرایند بارگیری در بندر منجر شده است.

دغاغله گفت:‌ مقرر شد صاحبان کالا از جمله شرکت پشتیبانی امور دام برای تغییر شیفت نیروهای جایگزین درنظر بگیرند که راننده‌ها معطل نشوند، همچنین توان تخلیه و بارگیری در بنادر افزایش یافت و امکانات بارگیری بیشتر شد.

وی تصریح کرد: همه این تصمیمات موجب شد فرایند بارگیری کالای اساسی در بندر امام خمینی(ره) و دیگر بنادر شکل مناسبی بگیرد.

* ۶۲ درصد بارگیری روزانه کالای اساسی از بندر امام خمینی(ره) انجام می‌شود

مدیرکل دفتر حمل کالای سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای افزود: ‌تا پایان وقت ‌روز ۱۶ مرداد مجموعا میانگین روزانه ۳ هزار و ۵۰۰ دستگاه کامیون کالای اساسی از کل بنادر داشتیم که روزانه از بنادر حمل می‌شود.

دغاغله افزود: در بندر امام خمینی(ره) بیش از ۲۳۰۰ دستگاه در روز بارگیری کالای اساسی داریم و میانگین بارگیری ۵۰ هزار تن در بندر امام خمینی (ره) است‌،به طور متوسط ۶۰ تا ۶۲ درصد بارگیری روزانه کالای اساسی از بندر امام خمینی(ره) انجام می‌شود.

وی افزود: البته روزهایی هم رکورد زده‌ایم مثلاً ۳ روز پیش ۳ هزار و ۹۶۰ دستگاه کامیون در قالب حدود ۹۱ هزار تن کالای اساسی از بنادر کشور حمل شد و همین روند ادامه دارد‌.

مدیرکل دفتر حمل کالای سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اظهار کرد‌: روزهایی بحث قطع سامانه‌ها پیش‌ می‌آید یا در بارگیری با مشکلاتی مواجه می‌شویم، ولی دستگاه ها با برنامه کار خود را دنبال می‌کنند و روند تخلیه کالاهای اساسی در بنادر به خوبی پیش می‌رود.

* تا یک ماه آینده عمده کالاهای اساسی موجود در بنادر تخلیه می‌شود

دغاغله با بیان اینکه رون اعزام کامیون به بنادر برای تخلیه کالا روان شده است، گفت: پیش‌بینی می‌شود تا یک ماه آینده عمده کالاهای اساسی موجود در بنادر تخلیه می‌شود.

وی یادآور شد: همان طور که گفته شد‌ ۶۲ درصد کالاهای اساسی که روزانه حمل می‌شود، مختص بندر امام خمینی (ره) است و پس از آن بنادر شهید رجایی و امیرآباد قرار دارند و در هشت بندر فعال هستیم، اما عمدتاً کالاهای اساسی در بندر امام خمینی (ره) است.

* هدایت چهار کشتی کالای اساسی به بندر شهید رجایی برای تخلیه

مدیرکل دفتر حمل کالای سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ادامه داد: در راستای تسریع در تخلیه کالای اساسی به تازگی صاحبان کالا‌ حدود چهار کشتی را به بندر شهید رجایی هدایت کرده‌اند که عملیات بارگیری این کالاهای اساسی در بندر شهید رجایی نیز در حال انجام است.

* پیاده‌سازی ۳ راهکار از سوی صاحبان کالا برای تسریع در تخلیه بنادر ‌ 

دغاغله گفت: در راستای تسریع در تخلیه بنادر از کالای اساسی، صاحبان کالا ۳ کار را در دستورکار قرار دادند که یکی «تقویت امکان بارگیری و تخلیه در مقصد» است، همچنین «پرداخت به موقع کرایه» و «تسهیل فرایندهای بارگیری و افزایش تعداد باسکول‌ها» از مواردی بود که دنبال شد؛ این موارد موجب شد سرعت بارگیری افزایش و زمان بارگیری کاهش یابد‌.

* رشد ۳۰ درصدی حمل کالای کشاورزی خوزستان در سال جاری

وی درباره تأمین ناوگان کامیونی، اظهار داشت: سالانه بیش از ۵۰۰ میلیون تن کالا از طریق جاده حمل می‌شود، در این بین کل کالای اساسی که حمل می‌شود سالانه ۲۰ تا ۲۲ میلیون تن است‌ یعنی ۴ درصد کالایی که سالانه توسط ناو‌گان کامیونی حمل می‌شود کالای اساسی است که عمده این ۲۰ میلیون تا ۲۲ میلیون تن کالای اساسی در نیمه دوم سال حمل می‌شود.

مدیرکل دفتر حمل کالای سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای افزود: برنامه‌ریزی سال گذشته هم بر همین موضوع متمرکز بود، یعنی پارسال مکاتباتی با سازمان‌های دولتی صاحب کالا داشته‌ایم؛ در سه ماهه آخر سال ۹۹ خوابِ کامیون در بنادر داشتیم که حدود ۷ تا ۱۰ روز بود.

دغاغله گفت: معمولا اوایل هر سال با برداشت محصولات کشاورزی در مناطق مختلف کشور مواجه می‌شویم، مثلاً امسال فقط در استان خوزستان ۶ میلیون تن کالای کشاورزی و تره‌بار تا پایان تیر توسط ناوگان کامیونی حمل شد که نسبت به مدت مشابه سال ۹۹ تقریباً ۳۰ درصد رشد داشته‌ است،‌ این کالاها دسترنج یک کشاورز است و باید به‌موقع حمل شود، به عنوان مثال‌ امسال ۱٫۲ میلیون تن چغندر از خوزستان حمل شد در حالی که پارسال این رقم ۶۰۰ هزار تن بود و یا ذرت دامی و تره‌بار افزایش حمل داشتند و گندم نیز کماکان در حال حمل است و تاکنون بیش از یک میلیون تن گندم حمل کرده‌ایم.

وی بیان کرد: سال گذشته همانطور که گفته شد نتوانستیم از خواب کامیون ها در بنادر استفاده کنیم و اگر صاحبان بار، کالای خود را آزاد می‌کردند ما به راحتی می‌توانستیم عمده کالا را در آن سه ماه حمل کنیم.

مدیرکل دفتر حمل کالای سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اضافه کرد: این روزها کالای کشاورزی خوزستان کمتر شده است و دست ما برای حمل کالای اساسی وارداتی در بنادر از جمله بندر امام خمینی(ره) بیشتر است.

انتهای پیام/

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false